Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunginkanslia

 

 

Hallinto-osasto

 

 

 

21.01.2019

 

 

 

 

Hallintojohtaja

 

 

 

 

2 §

Johtavan kaupunginasiamiehen virkaan ottaminen

HEL 2019-000702 T 01 01 01 01

Päätös

Hallintojohtaja päätti ottaa oikeustieteen maisteri Nina Toivosen johtavan kaupunginasiamiehen (yhteisöt ja verot –tiimi) virkaan 1.2.2019 lukien 5 500 euron tehtäväkohtaisella palkalla.

Päätöksen perustelut

Johtavan kaupunginasiamiehen virka

Hallintosäännön 12 luvun 1 §:n 2 momentin 9 kohdan mukaan kansliapäällikkö, ellei hän ole siirtänyt tehtävää toiselle viranhaltijalle, ottaa palvelukseen kaupunginkanslian viranhaltijat ja työntekijät. Kansliapäällikön tekemän päätöksen 12.10.2018, 206§ mukaan kaupunginkanslian osastopäällikkö ottaa tiimipäällikön vakinaiseen virkasuhteeseen.

Kaupunginkanslian toimintasäännön 3. luvun 3.1. kappaleen mukaisesti yhteisöt ja verot –tiimi on yksi kaupunginkanslian hallinto-osaston oikeuspalveluiden tiimeistä. Johtava kaupunginasiamies toimii yhteisöt ja verot –tiimin tiimipäällikkönä.

Kaupunginkanslian toimintasäännön 9. luvun 9.3. kappaleen mukaan tiimin esimies johtaa tiiminsä toimintaa ja vastaa siitä, että tiimin tavoitteet saavutetaan. Tiimipäällikkö suorittaa osaston päällikön ja yksikön päällikön määräämät tehtävät.

Yhteisöt ja verot yksikön toimialaan kuuluvat muun muassa yhteisö-, vero,- insolvenssi- ja huoneenvuokrajuridiikkaan liittyvien toimeksiantojen sekä muiden asioiden hoitaminen.

Johtavan kaupunginasiamiehen virka on tullut avoimeksi 1.11.2018. Virka oli julkisesti haettavana 3.12.-18.12.2018.  Hakuilmoitus oli esillä kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi sekä Lakimiesliiton Lakimiesrekrytointi-palvelussa.

Virkaa täytettäessä on noudatettava perustuslain 125 §:ssä säädettyjä yleisiä virkanimitysperusteita, jotka ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Johtavan kaupunginasiamiehen viran kelpoisuusvaatimus on oikeustieteen maisterin tutkinto tai vastaava aiempi ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä taito. Muodollisen kelpoisuusvaatimuksen lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että hakijalta edellytetään laajaa kokemusta yhteisöt ja verot -tiimin toimintaan liittyvistä oikeudenaloista ja tehtävistä, kykyä ja osaamista esimiestehtäviin sekä työyhteisön ja sen toimintojen kehittämiseen. Lisäksi viran menestyksekäs hoitaminen edellyttää aktiivista ja oma-aloitteista työotetta sekä hyvää yhteistyökykyä moninaisten sidosryhmien kanssa. Hakuilmoituksessa on lisäksi painotettu toimintatavan ja työskentelyotteen ratkaisu- ja asiakaslähtöisyyttä.

Hakijat ja rekrytointiprosessi

Virkaa haki hakuajan kuluessa kolme henkilöä. Kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusvaatimukset. Hakijaluettelo on liitteenä 1.

Kaupunginlakimies Jenni Rope haastatteli kaikki hakijat.

Hakija 1, ********** on suorittanut oikeustieteen kandidaatin tutkinnon vuonna 2000. Lisäksi hän on suorittanut kauppatieteiden maisterin tutkinnon, esimies- / johtamis- sekä työ- ja organisaatiopsykologian ja työnohjaajaopintoja. Hakijalla on työkokemusta erityisesti yhteisö-, insolvenssi- ja sopimusoikeudesta sekä lisäksi muun muassa huoneenvuokra- ja kunnallisoikeudesta. **********

Hakijan vahvuutena on aikaisempi kokemus kuntasektorista, Helsingin kaupunkiorganisaatiosta sekä yhteisöt ja verot –tiimin toiminnasta ja toimintaympäristöstä. Hakijalla on laaja ja kattava kokemus yhteisöt ja verot -tiimin toimialaan kuuluvista oikeudenaloista ja tehtävistä. Hänellä on kokemusta esimiestyöstä oikeuspalveluissa. Hakijalla on vahva motivaatio sekä kykyä toimintojen ja työyhteisön kehittämiseen sekä hyvä asioiden toimeenpanokyky. Hänen työskentelyotteensa on aktiivinen, oma-aloitteinen ja ratkaisukeskeinen. Yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ovat hyvät.

Hakija 2, ********** on suorittanut oikeustieteen kandidaatin tutkinnon vuonna 1990. Hän on lisäksi suorittanut viestinnän ja journalistiikan perusopintoja. Hakijalla on työkokemusta erityisesti sopimus- ja insolvenssioikeudesta sekä vahva kokemus vakuutusyhtiön edustajana viranomaisprosesseissa toimimisesta sekä lisäksi muun muassa huoneenvuokra- ja tietosuojaoikeudesta.

**********

Hakijan vahvuutena on laaja-alainen oikeudellinen osaaminen. Hänellä on kokemusta esimiestyöstä. Hänen työskentelyotteensa toimeksiantojen hoitamisessa on ratkaisukeskeinen, aktiivinen sekä oma-aloitteinen.

Hakija 3, OTM Nina Toivonen, on suorittanut oikeustieteen maisterin tutkinnon vuonna 2013. Hän on suorittanut myös esimies- / johtamisopintoja. Lisäksi hän on oikeustieteen tohtorin koulutusohjelmassa sekä opiskelee oikeusmuotoilua. Hakijalla on työkokemusta erityisesti insolvenssi-, yhteisö- ja huoneenvuokraoikeudesta sekä lisäksi muun muassa kunnallis- ja vero-oikeudesta.

**********

Hakijan vahvuutena on tuore kokemus kuntasektorista sekä Helsingin nykyisestä kaupunkiorganisaatiosta sekä yhteisöt ja verot –tiimin toiminnasta ja toimintaympäristöstä. Hakijalla on laaja ja kattava kokemus yhteisöt ja verot -tiimin toimialaan kuuluvista oikeudenaloista ja tehtävistä. Hänellä on kokemusta esimiestyöstä oikeuspalveluissa. Hakijalla on hyvät johtamisvalmiudet, vahva motivaatio sekä kyky toimintojen ja työyhteisön kehittämiseen, erityisesti asiakasnäkökulmasta. Hänen työskentelyotteensa on aktiivinen, oma-aloitteinen ja ratkaisukeskeinen. Yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ovat hyvät.

Arviointi

Yhteisöt ja verot –tiimin päällikkönä toimivan johtavan kaupunginasiamiehen tehtävänä on johtaa kaupunginkanslian oikeuspalveluiden yhteisöt ja verot –tiimiä ja vastata tiimille asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta. Johtavan kaupunginasiamiehen tehtäviin kuuluu muun muassa tiimiin kuuluvien henkilöiden ja asioiden johtaminen, tiimin toiminnan kehittäminen sekä tiimin toimialaan kuuluvien asioiden johtavana asiantuntijana toimiminen. Tiimin toimialaan kuuluu muun muassa yhteisö-, vero-, insolvenssi- ja huoneenvuokraoikeuteen liittyvien toimeksiantojen sekä muiden asioiden hoitaminen.

Tiimin toimialaan kuuluvista oikeudenaloista ja tehtävistä olevan laajan kokemuksen lisäksi tehtävä edellyttää kykyä ja osaamista esimiestehtäviin sekä työyhteisön ja sen toimintojen kehittämiseen. Johtava kaupunginasiamies johtaa tällä hetkellä 11 hengen tiimiä ja on yksikön johtoryhmän jäsen.

Tehtävässä menestyminen edellyttää lisäksi aktiivista ja oma-aloitteista työotetta sekä hyvää yhteistyökykyä moninaisten sidosryhmien kanssa. Hakuilmoituksessa on lisäksi painotettu toimintatavan ja työskentelyotteen ratkaisu- ja asiakaslähtöisyyttä.

Hakuasiakirjoihin, haastatteluihin ja henkilöistä aikaisemmin olevaan kokemukseen perustuen on katsottava, että Nina Toivosella on parhaat edellytykset edellä kuvattujen, yhteisöt ja verot tiimin päällikkönä toimivan johtavan kaupunginasiamiehen virkaan kuuluvien tehtävien hoitamiseen. Hänen valintaansa puoltaa hänen laaja ja kattava tiimin toimialaan kuuluvien oikeudenalojen ja tehtävien osaaminen, hyvät johtamisvalmiudet sekä laaja-alainen osaaminen ja kiinnostus toimintojen ja työyhteisön kehittämiseen. Hän omaa vahvaa näkemystä ja osaamista muun muassa henkilöstön johtamisen sekä toimintojen asiakaslähtöisestä kehittämisestä. Hänellä on kokemusta kuntasektorista ja erityisesti Helsingin kaupunkiorganisaatiosta sekä yhteisöt ja verot –tiimin toimintaympäristöstä ja sidosryhmistä. Työskentelyotteeltaan hän on aktiivinen, oma-aloitteinen ja ratkaisukeskeinen. Hänen yhteistyö- ja vuorovaikutustaitonsa ovat hyvät ja rakentavat. 

Virkaan otettava henkilö on kaupungin palveluksessa ja hänen terveydelliset tietonsa ovat käytettävissä virkaan otettaessa. Terveydellisistä tiedoista olevan selvityksen perusteella virkaan ottamiselle ei ole estettä.

Lisätiedot

Jenni Rope, kaupunginlakimies, puhelin: 310 36195

jenni.rope(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566