Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveysvirasto

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut

 

 

Idän palvelualue

19.01.2017

 

Idän sosiaali- ja lähityön aluepäällikkö

 

 

 

 

 

 

 

3 §

Idän sosiaali- ja lähityön sosiaaliohjaajan virka, työavain 45-1364-16

HEL 2017-000647 T 01 01 01 01

Päätös

Idän sosiaali- ja lähityön aluepäällikkö päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella Suvi Kehälinnan sosiaaliohjaajan virkaan (vakanssinumero 036735, toimintayksikkö Idän sosiaali- ja lähityö, työpiste 100040 1.2.2017 lukien 2455,92 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. Suvi Kehälinna on toiminut vastaavassa tehtävässä 2016 alkaen. Koeaikaa ei ole.

Suvi Kehälinna on oikeutettu toimimaan sosiaaliohjaajan tehtävässä kunnes hänen ammattioikeushakemuksensa on käsitelty Valvirassa, kuitenkin enintään 31.12.2017 saakka.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Päätöksen perustelut

Sosiaaliohjaajan virka tuli avoimeksi viranhaltijan tultua valituksi kaupungin toiseen tehtävään.

Sosiaaliohjaajan virka (vakanssinumero 036735) on ollut julkisesti haettavana ajalla 22.12.2016 – 5.1.2017 kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 12.12.2016 179§ mukaan sosiaalityöntekijän virkaan ottaa Idän sosiaali- ja lähityön aluepäällikkö.

Sosiaaliohjaajan tehtävänä on yli 65-vuotiaiden asiakkaiden omaishoidon tuen myöntämiseen liittyvät tehtävät kuten hakemusten käsittely, asiakaslähtöinen yksilöllisten tarpeiden arviointi kotikäynneillä, hoito- ja palvelusuunnitelman laadinta, omaishoidon tuen päätöksenteko, seuranta ja tarkistuspäätösten teko. Tärkeänä osana tehtävään kuuluu omaishoitoperheiden palveluneuvonta ja palveluohjaus, psykososiaalisen tuen antaminen sekä omaishoitajan vapaiden aikaisen hoidon järjestäminen hoidettavalle. Moniammatillinen yhteistyö on oleellinen osa sosiaaliohjaajan tehtävää.

Sosiaaliohjaajan viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§, 32§) mukainen sosionomin kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää tehtävän vaativuuden mukaista osaamista, hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja, paineensietokykyä ja itsenäistä ratkaisukeskeistä työotetta.

Tehtävää täytettäessä eduksi luettiin työkokemus omaishoidon tuen sosiaaliohjauksesta ja yksilöhuollon päätöksenteosta, vanhuspalvelujen ja idän palvelualueen palveluverkon tuntemus sekä positiivinen asenne ja kyky löytää joustavia toimintatapoja muuttuvissa tilanteissa.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Määräajassa hakemuksen jätti 42 hakijaa. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Vaadittu kelpoisuus on 39 hakijalla. Kolme hakijaa ei täyttänyt asetettuja kelpoisuusehtoja.

Hakemusten perusteella kutsuttiin ryhmähaastatteluun 9 hakijaa: Suvi Kehälinna, **********

Kaksi ryhmähaastattelua suorittivat 10.1.2017 aluepäällikkö Johanna Koli, johtava sosiaalityöntekijä Kirsi Harju ja vs. johtava sosiaalityöntekijä Riikka Muinonen. Toisessa ryhmähaastattelussa oli mukana myös sosiaaliohjaaja Hanna Juvonen.

Ryhmähaastatteluiden ja hakemusten perusteella yksilöhaastatteluun kutsuttiin kolme hakijaa: Suvi Kehälinna, ********** haastattelu pidettiin 12.1.2017 ja haastattelijoina olivat aluepäällikkö Johanna Koli, johtava sosiaalityöntekijä Kirsi Harju ja vs. johtava sosiaalityöntekijä Riikka Muinonen. ********** haastattelu pidettiin 13.1.2017 ja haastattelijoina olivat aluepäällikkö Johanna Koli, johtava sosiaalityöntekijä Kirsi Harju ja sosiaaliohjaaja Satu Järvenheimo. Suvi Kehälinnan haastattelu pidettiin 13.1.2017 ja haastattelijoina olivat aluepäällikkö Johanna Koli ja johtava sosiaalityöntekijä Kirsi Harju.

Kaikilla haastatelluilla oli kokemusta sosiaaliohjaajan tehtävistä iäkkäiden palveluissa.

Suvi Kehälinna on koulutukseltaan sosionomi (AMK). Hän on toiminut ohjaajana Autismisäätiön ryhmäkodissa ja Helsingin kaupungilla monipuolisessa palvelukeskuksessa sekä sosiaaliohjaajana aikuissosiaalityössä ja iäkkäiden palveluissa. Suvi Kehälinnalla on kokemusta päivätoiminnan koordinaattorin tehtävistä 9 kuukauden ajalta sekä omaishoidon tuen sosiaaliohjaajan tehtävistä 4 kuukauden ajalta.

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK). Lisäksi hän opiskelee geronomiksi. ********** on toiminut lähihoitajana ja ohjaajana sekä sosiaaliohjaajana Espoon kaupungin vammaissosiaalityössä, Helsingin kaupungin kotihoidossa ja sosiaali- ja lähityössä.

********** on kokemusta omaishoidon tuen sosiaaliohjaajan tehtävästä 7 kuukauden ajalta.

********** on koulutukseltaan sosionomi (AMK). Lisäksi hänellä on lähihoitajan koulutus. Hän on toiminut Helsingin kaupungilla ohjaajana palvelukeskuksessa sekä sosiaaliohjaajana SAS-sijoittajan tehtävissä ja Myllypuron monipuolisessa palvelukeskuksessa vuodesta 2014.

Toimenkuvan vuoksi haastatteluissa kiinnitettiin erityistä huomiota hakijoiden kykyyn toimia haastavissa tilanteissa päätöksentekijän ja omaishoitoperheen tukijan roolissa, yhteistyötaitoihin, kehittämismyönteisyyteen ja muutosvalmiuteen sekä Helsingin iäkkäiden palveluiden tuntemukseen.

Koulutuksen, kokemuksen sekä haastatteluissa osoitetun sopivuuden perusteella Suvi Kehälinnalla on parhaat edellytykset omaishoidon tuen sosiaaliohjaajan viran tehtävien hoitamiseen Idän sosiaali- ja lähityössä.

Lisätiedot

Johanna Koli, aluepäällikkö, puhelin: 310 69755

johanna.koli(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta
Liite 1

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta
Liite 1

Tiedoksi

Taloushallintopalvelut

Henkilöstöasiantuntija

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566