Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Sosiaali- ja terveysvirasto

 

 

Sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut

 

 

Selvitys, arviointi ja sijoitus

09.01.2017

 

Arviointitoiminnan johtaja

 

 

 

 

 

 

 

2 §

Selvitys, arviointi ja sijoitus -toimiston johtavan sosiaalityöntekijän viran täyttäminen (työavain 45-1272-16)

HEL 2017-000018 T 01 01 01 01

Päätös

Selvitys, arviointi ja sijoitus –toimiston arviointitoiminnan johtaja päätti koulutuksen, työkokemuksen sekä haastattelun perusteella valita yhteiskuntatieteiden maisteri Joana Anderssonin (vakanssinumero 022070) 1.2.2017 lukien Helsingin kaupungin palvelukseen johtavan sosiaalityöntekijän virkaan 3402,85 euron tehtäväkohtaisen kuukausipalkan mukaan viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveysviraston sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut -osaston selvitys, arviointi ja sijoitus –toimisto, SAS-toiminta ja terveyssosiaalityö.

Koeaika on kuusi (6) kk ja päättyy 31.7.2017.

Viranhaltijan ei tarvitse esittää hyväksyttävää arviota edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä, koska hän on sen jo esittänyt aiemmin.

Joana Anderssonin ammattioikeushakemus on Valvirassa käsiteltävänä. Hänellä on oikeus toimia tehtävässä ilman laillistusta tai nimikesuojausta enintään 31.12.2017 saakka.

Päätöksen perustelut

Johtavan sosiaalityöntekijän virka (vakanssi 022070) on ollut julkisesti haettavana 18.11. – 2.12.2016 Helsingin kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun sisäisessä ja ulkoisessa haussa.

Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön 12.12.2016 tekemän henkilöstöhallinnon delegointipäätöksen 179 § mukaan johtavan sosiaalityöntekijän vakinaiseen virkaan ottaa toimistopäällikkö.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain

817/2015 (7§, 32§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus. Lisäksi viran kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Lisäksi edellytetään kykyä hahmottaa prosessien toimintaa, hyviä vuorovaikutustaitoja, itsenäistä työotetta, hyvää organisointikykyä sekä aloitteellisuutta ja rohkeutta toimia. Tehtävän hoito edellyttää kykyä itsenäiseen asiantuntijuuteen sekä ryhmätyöskentelyyn.

Eduksi katsottiin sairaalasosiaalityön kokemus.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperiaatteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Taidolla tarkoitetaan lähinnä koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja ja taitoja. Kyvyllä viitataan yleisesti tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilön ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin. Koetellulla kansalaiskunnolla tarkoitetaan yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viranhoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä.

Hakuaikana virkaa haki 10 henkilöä ja kaikki täyttivät kelpoisuusehdot. Yksi hakijoista veti hakemuksensa pois ennen ryhmähaastatteluja. Hakemusten perusteella ryhmähaastatteluun 20.12.2016 kutsuttiin ********** ja ryhmähaastatteluun 22.12.2016 kutsuttiin Joana Andersson, ********** Haastattelut suorittivat arviointitoiminnan johtaja Tuulikki Siltari ja arviointipäällikkö Riina Lilja.

Ryhmähaastattelujen perusteella kutsuttiin yksilöhaastatteluun 29.12.2016 Joana Andersson, ********** ja 30.12.2016 **********

Haastattelut suorittivat arviointitoiminnan johtaja Tuulikki Siltari ja arviointipäällikkö Riina Lilja.

Joana Andersson on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hänellä on työkokemusta sairaaloiden sosiaalityöntekijänä vuosien 2010 - 2016 ajalta Helsingin kaupungin Malmin sekä Herttoniemen sairaalasta. Lokakuusta 2015 lukien hän on toiminut vastaavana sosiaalityöntekijänä Malmin sairaalassa noin vuoden ajan. Hänellä on työkokemusta lisäksi lastensuojelusta, varhaiskasvatuksesta, kotihoidosta ja vanhustenhuollosta yhteensä noin 5 vuotta. Hän on tällä hetkellä työvapaalla omasta sosiaalityöntekijän toimestaan Malmin sairaalasta ja työskentelee sosiaalityöntekijän tehtävissä Haartmanin päivystyssairaalassa.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Työkokemusta on 24 vuoden ajalta sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla aikuis- ja vanhussosiaalityöstä. 7 vuoden ajalta on työkokemusta esimiestyöstä Kaupungin sairaalasta sekä 2 vuoden ajalta työkokemusta Kaupungin sairaaloiden sosiaalityön kehittämiskoordinaattorin tehtävästä. Hänen vahvuutena on ennen kaikkea kehittämistyössä. Hän työskentelee tällä hetkellä Helsingin kaupungin Malmin sairaalassa vastaavana sosiaalityöntekijänä vakituisesti.

********** on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Työkokemusta hänellä on sosiaali- ja kriisipäivystyksen johtajana Kouvolan kaupungissa 3 v., Helsingin sosiaalipäivystyksessä johtavana sosiaalityöntekijänä vuosina 1998 – 2009, josta n. 7-10 v. ammatilliset esimiestehtävät ja kehittämistyöt Helsingin kaupungilla, päivystävänä sosiaalityöntekijänä 1 v ja 3 kk sekä lastensuojelun sosiaalityöntekijänä 3 v ja 7 kk. Hänellä on vahva muutosjohtamisen tuntijuus mutta varsinainen sairaaloiden sosiaalityön tuntemus häneltä puuttuu.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden lisensiaatti. Hän on toiminut sosiaalityöntekijänä asunnottomien palveluissa vuosina 1997 – 2000 ja ruotsinkielisissä palveluissa vuosina 2005 – 2012. Sosiaalityöntekijänä hän on ollut 2012 – 2013 toimeentulotuki, päihdehuolto ja sosiaalinen muutostyö. Tällä hetkellä hän työskentelee jaostovalmistelijana vuodesta 2013 Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastossa. Sosiaalityöntekijänä työskennellessään hän on aina toiminut esimiehensä ensimmäisenä sijaisena mutta varsinainen esimiehisyys puuttuu. Myös sairaaloiden sosiaalityökokemusta hänellä ei ole. **********
HL 51 §:n perusteella korjattu hakijan nimi oikeaan kohtaan tekstiä, KR 18.1.2017

Hakuilmoituksessa edellytimme virkaan valittavalta hyviä yhteistyö- ja ryhmätyötaitoja. Hakijat Joana Andersson ja ovat molemmat toimineet vastaavan sosiaalityöntekijän tehtävässä Kaupungin sairaalassa ja heidän yhteistyö- ja ryhmätyötaitonsa tunnetaan tämän pohjalta. Vertailussa Joana Anderssonilla katsotaan olevan parhaimmat yhteistyö- ja ryhmätyöskentelytaidot ja hän nauttii laajasti työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja esimiesten luottamusta.
HL 51 §:n perusteella korjattu hakijan nimi oikeaan kohtaan tekstiä, KR 18.1.2017

Hakuilmoituksessa edellytimme virkaan valittavalta hyviä yhteistyö- ja ryhmätyötaitoja. Hakijat Joana Andersson ja ********** ovat molemmat toimineet vastaavan sosiaalityöntekijän tehtävässä Kaupungin sairaalassa ja heidän yhteistyö- ja ryhmätyötaitonsa tunnetaan tämän pohjalta. Vertailussa Joana Anderssonilla katsotaan olevan parhaimmat yhteistyö- ja ryhmätyöskentelytaidot ja hän nauttii laajasti työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja esimiesten luottamusta.

Joana Anderssonin eduksi luetaan myös monipuolisin kokemus eri sairaaloiden sosiaalityöstä, josta osa myös esimiestehtävässä. Hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot ja rohkeutta ottaa johtajuutta. Vahvuutena lisäksi hänellä on Helsingin vanhuspalvelujen palvelurakenteen tuntemus. Joana Andersson osoittautui henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan ja yhteistyötaidoiltaan soveltuvimmaksi johtavan sosiaalityöntekijän virkaan. Myös ryhmä- ja yksilöhaastattelujen perusteella Joana Anderssonilla on parhaat edellytykset selvitys, arviointi ja sijoitus -toimiston johtavan sosiaalityöntekijän viran tehtävien menestykselliseen hoitamiseen.

Lisätiedot

Riina Lilja, arviointipäällikkö, puhelin: 310 56219

riina.lilja(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Selvitys, arviointi ja sijoitus

 

Henkilöstöasiantuntija

 

Taloushallintopalvelu/palkat

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566