Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunginkanslia

 

 

 

 

 

 

29.05.2017

 

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja

 

 

 

 

 

 

 

45 §

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden ympäristöpalvelun ympäristönsuojeluyksikön maaperä ja jätteet -tiimin tiimipäällikön viran täyttäminen

HEL 2017-006143 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätti valita kaupunkiympäristön toimialan ympäristöpalveluiden ympäristönsuojeluyksikön maaperä ja jätteet -tiimin tiimipäällikön virkaan (vakanssinumero 023011) maatalous- ja metsätieteiden maisteri Hannu Arovaaran 1.7.2017 alkaen. Lisäksi toimialajohtaja päätti, että johtavan ympäristötarkastajan viran tehtäväkohtainen palkka on 3 704,16 euroa/kk, jonka lisäksi hänelle maksetaan kunnallisen teknisten henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaiset lisät. Viran täyttö on ehdollinen, kunnes Hannu Arovaaralla on Helsingin kaupungin työterveyskeskuksen hyväksymä arvio hänen edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä. Viranhaltijan on esitettävä hyväksyttävä arvio 30 päivän kuluessa palvelukseen ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. Virkaan liittyy kuuden kuukauden koeaika.
Hallintolain 51§:n nojalla korjattu viran tehtäväkohtainen palkka kirjoitusvirheenä.

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätti valita kaupunkiympäristön toimialan ympäristöpalveluiden ympäristönsuojeluyksikön maaperä ja jätteet -tiimin tiimipäällikön virkaan (vakanssinumero 023011) maatalous- ja metsätieteiden maisteri Hannu Arovaaran 1.7.2017 alkaen. Lisäksi toimialajohtaja päätti, että johtavan ympäristötarkastajan viran tehtäväkohtainen palkka on 3 742,00 euroa/kk, jonka lisäksi hänelle maksetaan kunnallisen teknisten henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaiset lisät. Viran täyttö on ehdollinen, kunnes Hannu Arovaaralla on Helsingin kaupungin työterveyskeskuksen hyväksymä arvio hänen edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä. Viranhaltijan on esitettävä hyväksyttävä arvio 30 päivän kuluessa palvelukseen ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien. Virkaan liittyy kuuden kuukauden koeaika.

Päätöksen perustelut

Tiimipäällikön virka (entinen johtavan ympäristötarkastajan virka), vakanssinumero 023011, on tullut avoimeksi aikaisemman viranhaltijan eläköidyttyä. Tiimipäällikkö toimii ympäristönsuojeluyksikköön kuuluvan maaperä ja jätteet -tiimin (entinen maaperä ja jätteet –yksikkö) esimiehenä. Viran kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja kielitaitovaatimuksena suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito. Viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää aiempaa kokemusta esimiestehtävistä sekä tiimin toimialan tehtävistä. Virkaa täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen täyttämisen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Virka on ollut ulkoisessa hakumenettelyssä. Hakuaika päättyi 3.3.2017 klo 15. Virkaa haki 27 henkilöä, joista 25:lla oli vaadittu kelpoisuus. Ympäristöjohtaja, ympäristönsuojelupäällikkö sekä Psycon Oy:n edustaja haastattelivat hakemusten perusteella 7 henkilöä.  Haastattelujen perusteella Psycon Oy:n henkilöarviointiin valittiin kolme hakijaa.

Haastattelun ja henkilöarvioinnin perusteella maatalous- ja metsätieteiden maisteri Hannu Arovaara täyttää parhaiten tiimipäällikön virkaan valittavalta edellytetyt vaatimukset. Arovaara on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri Helsingin yliopistosta pääaineenaan ympäristönsuojelu. Arovaara on toiminut Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ympäristönsuojeluosaston maaperä ja jätteet -yksikön va. johtavana ympäristötarkastajana 1.9.2017 alkaen. Hänen tehtävänään on toimia tiimin esimiehenä. Aikaisemmin hän on toiminut esimiestehtävissä yksikön vs./va. johtavana ympäristötarkastajana yhteensä n. 1v 10 kk. Hän on suorittanut Oiva Akatemian Hyvän esimiehen ABC-tutkinnon. Ympäristönsuojelutarkastajana/ympäristötarkastajana Arovaara on työskennellyt vuodesta 1990 lähtien tehtävinään ympäristönsuojelulain ja jätelain mukaiset ympäristönsuojelun viranomaistehtävät.

Toimialajohtaja katsoo hakemuksen, työkokemuksen, haastattelusta ja henkilöarvioinnista sekä hakijan toiminnasta muutoin saadun tiedon perusteella, että Hannu Arovaara täyttää parhaiten tehtävän menestykselliseen hoitamiseen asetetut vaatimukset. Arovaaralla on tehtävään hyvin soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Hänellä on noin 2 vuoden ja 3 kuukauden työkokemus esimiestehtävistä sekä pitkä ja monipuolinen kokemus maaperä ja jätteet –tiimin toimialan asiantuntijatehtävistä. Lisäksi hänellä on hyvä englannin kielen sekä tyydyttävä ruotsin kielen taito. Arovaaralla on hyvät edellytykset tiimin esimiehenä toimimiseen.

Lisätiedot

Päivi Kippo-Edlund, ympäristönsuojelupäällikkö, puhelin: 310 31540

paivi.kippo-edlund(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo, työavain 39-2-17

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Toimiala

Kaupunginkanslia

Taloushallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566