Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunginkanslia

 

 

 

 

 

 

26.04.2017

 

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja

 

 

 

 

 

 

 

33 §

Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalvelun lupayksikön eteläisen, läntisen, pohjoisen ja itäisen lupatiimien tiimipäälliköiden virkojen täyttäminen

HEL 2017-004070 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätti ottaa palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapalvelun lupayksikön eteläisen lupatiimin tiimipäällikön virkaan arkkitehti Heli Virkamäen ilman julkista hakumenettelyä 1.6.2017 alkaen 4100,00 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla, läntisen lupatiimin tiimipäällikön virkaan arkkitehti Ulla Vahteran ilman julkista hakumenettelyä 1.6.2017 alkaen 4100,00 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla, pohjoisen lupatiimin tiimipäällikön virkaan arkkitehti Aarno Alangon ilman julkista hakumenettelyä 1.6.2017 alkaen 4100,00 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla ja itäisen lupatiiimin tiimipäällikön virkaan arkkitehti Salla Mustosen ilman julkista hakumenettelyä 1.6.2017 alkaen 4100,00 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla. Alangon aiemmassa arkkitehdin virassa 1.1.2017 alkanut 6 kuukauden koeaika jatkuu uudessa tiimipäällikön virassa 30.6.2017 saakka.

Päätöksen perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016, 196 § hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön johtamisjärjestelmää koskevat osat 1.6.2017 lukien, ja että hallintosäännön täytäntöön panemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä ennen sen voimaantuloa.

Kaupunginhallitus päätti 27.3.2017, 306 § perustaa kaupunkiympäristön eräiden yksikköjen tiimitason esimiesten (tiimipäällikköjen) virat.  Palvelujen yksikköjen tiimitason virat ovat uusia virkoja kaupungin tulevassa organisaatiossa.

Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n mukaan toimialajohtaja ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijat ja työntekijät.

Viran täyttömenettely

Viranhaltijalain 4 §:n mukaan viranhaltija voidaan ottaa ilman hakumenettelyä toiseen virkasuhteeseen, kun kysymyksessä on viranhaltijalain 24 §:n tarkoitettu viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen. Edellytyksenä on, että viranhaltija täyttää viran kelpoisuusvaatimukset, virkaa voidaan pitää hänelle sopivana, hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleen järjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa.

On ollut perusteltua selvittää ilmoittautumismenettelyssä nykyisten viranhaltijoiden halukkuus avoinna olevaan virkaan. Sisäinen ilmoittautumismenettely on kohdennettu niille henkilöille, jotka ovat aiemmin toimineet vastaavanlaisissa tai -tasoisissa viroissa.

Sisäinen ilmoittautuminen toteutettiin kaupungin eRekry-järjestelmän kautta  ajalla 28.3.-6.4.2017. Ilmoittautumisaika päättyi 6.4.2017 klo 16.00.

Rakennusvalvontapalvelun lupayksikön eteläinen/pohjoinen/itäinen/läntinen lupatiimien tiimipäälliköiden kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.

Valintaprosessi

Lupayksikön tiimipäälliköiden virkoihin (eteläinen, läntinen, pohjoinen ja itäinen lupatiimi) ilmoittautui ilmoittautumisajan kuluessa 6 henkilöä.  Liitteenä 1 on yhteenveto ilmoittautuneista.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin kaikki kuusi hakijaa, Ulla Vahtera, Markku Lehtinen, Heli Virkamäki, Aarno Alanko, Salla Mustonen ja Jyrki Kauhanen. 

Hakijoita haastattelivat va. virastopäällikkö, rakennusvalvontapäällikkö Kai Miller, lupayksikön toimistopäällikkö Anne Nurmio ja kiinteistöviraston henkilöstöasiantuntija Eeva Heikkilä.

Ulla Vahtera on suorittanut arkkitehdin tutkinnon Oulun yliopistossa 1987, pääaineena arkkitehtuuri. Hän on toiminut vuodesta 2000 alkaen arkkitehdin virassa Rakennusvalvontavirastossa.  

Markku Lehtinen on suorittanut arkkitehdin tutkinnon teknillisessä korkeakoulussa 1985, pääaineena arkkitehtuuri. Hän on toiminut vuodesta 2012 lähtien arkkitehdin virassa Rakennusvalvontavirastossa.

Heli Virkamäki on suorittanut arkkitehdin tutkinnon teknillisessä korkeakoulussa 1989, pääaineena arkkitehtuurin historia. Hän on toiminut vuodesta 2002 lähtien arkkitehdin virassa Rakennusvalvontavirastossa.

Aarno Alanko on suorittanut arkkitehdin tutkinnon Kungliga tekniska högskolan 2007, pääaineena Magister av design och byggande. Hän on toiminut vuodesta 2017 lähtien arkkitehdin virassa Rakennusvalvontavirastossa.

Salla Mustonen on suorittanut arkkitehdin tutkinnon Aalto yliopistossa 2010, pääaineena rakennussuunnittelu. Hän on toiminut vuodesta 2013 lähtien arkkitehdin virassa Rakennusvalvontavirastossa.

Jyrki Kauhanen on suorittanut arkkitehdin tutkinnon Oulun yliopistossa 2009, pääaineena arkkitehtuuri. Hän on toiminut vuodesta 2014 arkkitehdin virassa Rakennusvalvontavirastossa.

Perustelut valintaesitykselle

Rakennusvalvontapalvelun lupayksikön eteläinen/pohjoinen/itäinen/läntinen lupatiimi vastaa ao. alueensa lupakäsittelystä, uudisrakentamisen lisäksi erityisesti käyttötarkoituksen muutoksiin ja rakennusten korjausrakentamiseen liittyen.

Tiimipäällikön tehtävänä on vastata tiimin operatiivisesta (=päivittäisestä) johtamisesta ja toimia yhtenä lupakäsittelijänä.

Tiimipäällikkö on omalta osaltaan kaupungin muutoksen onnistumisen kannalta keskeisessä asemassa. Toimialajohtajan ja palvelukokonaisuuden johtajan ja palvelut ja luvat  rakennusvalvontapalvelut lupayksikön yksikön päällikön ja tiimipäällikön johdolla ja omalla operatiivisella johtamisellaan hän varmistaa, että kaupungin organisaation ja johtamisjärjestelmän uudistus muuntuu todeksi toimialan eri tasoilla. Tämä tarkoittaa muun muassa toimintatapojen yhtenäistämistä ja kaupungin uuden suunnan näyttämistä paitsi omalla palvelualueella, myös omassa palvelukokonaisuudessa ja laajemminkin toimialan sisällä, toimialojen välillä ja ulkoisten sidosryhmien kanssa tehtävässä yhteistyössä.

Edellä kuvattuja kykyjä ja ominaisuuksia on kartoitettu työkokemuksen ja hakemuksen lisäksi haastattelulla. Näiden tuloksena on muodostettu kokonaiskuva henkilöstä ja päädytty esittämään uusiin lupatiimin tiimipäälliköiden virkoihin seuraavia hakijoita:

Läntisen lupatiimin tiimipäällikön virkaan arkkitehti Ulla Vahteraa. Hänellä on vankka ja pitkä kokemus sekä rakennusvalvontatyöstä että rakennussuunnittelusta arkkitehtitoimiston toisena osakkaana ja suunnittelijana arkkitehtitoimistoissa. Lupavalmistelutyössä hän on tehnyt lupavalmistelua, lausuntoja ja asiantuntijatyötä mm. asuntotuotannon sujuvoittamis- ja kehittämisprojekteissa. Vahtera on työssään ammattitaitoinen, motivoitunut ja ahkera sekä osoittanut suurta joustokykyä työtehtäviensä suhteen työyhteisön erilaisissa kuormittuneissa työtilanteissa. Hän on myös moniammatillisessa tiimityöskentelyssä osoittanut ryhmän johtamisen taitoja.

Eteläisen lupatiimin tiimipäällikön virkaan arkkitehti Heli Virkamäkeä. Hänellä on vankka ja pitkä kokemus sekä rakennusvalvontatyöstä että rakennussuunnittelusta yrittäjänä ja projektinvetäjänä arkkitehtitoimistoissa. Virkamäki on työssään ammattitaitoinen, ratkaisukeskeinen sekä motivoitunut ja hän nauttii työyhteisön jakamatonta arvostusta. Lupavalmistelijana Virkamäki on mm. tehnyt aktiivisesti yhteistyötä mm. aluerakentamisryhmän, kaupunkisuunnitteluviraston ja kaupunginmuseon kanssa sujuvan prosessin aikaansaamiseksi. Hän on sijaistanut myös nykyistä lupayksikön päällikköä.

Itäisen lupatiimin tiimipäällikön virkaan arkkitehti Salla Mustosta. Hän on kokenut lupavalmistelija, jolla on myös rakennussuunnittelijatausta eri arkkitehtitoimistoista. Mustonen kokee vahvimmiksi osaamisalueikseen korjausrakentamisen ja lähiöiden kehittämisen. Lupavalmistelutyössä Mustonen on ratkaisuhakuinen, neuvotteleva ja toimelias. Hän on ollut erittäin aktiivisessa ja ratkaisevan tärkeässä roolissa kehittäjänä ja työyhteisön kouluttajana, kun rakennusvalvonta on siirtynyt sähköiseen lupakäsittelyyn.

Pohjoisen lupatiimin tiimipäällikön virkaan arkkitehti Aarno Alankoa. Hän on toiminut rakennusvalvonnan lupavalmistelijana vuoden 2017 alusta lähtien. Alangolla on hyvä suunnittelualan kokemus työskenneltyään suunnittelijana eri arkkitehtitoimistoissa asiantuntija- ja yhteistyöryhmissä. Työssään Alanko on osoittanut yhteistyö- ja aloitekykyä, neuvottelutaitoa sekä rakennusvalvontatyössä tärkeää työpaineiden sietokykyä ja hallintaa.

Lisätiedot

Kai Miller, rakennusvalvontapäällikkö, puhelin: 310 26328

kai.miller(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo, työavain 6-116-17

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Toimiala

Kaupunginkanslia

Taloushallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566