Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunginkanslia

 

 

 

 

 

 

10.04.2017

 

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja

 

 

 

 

 

 

 

29 §

Kaupunkiympäristön toimialan hallinto- ja lakipalvelujen hallintopäällikön viran täyttäminen

HEL 2017-001908 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätti ottaa hallintopäällikön virkaan oikeustieteen kandidaatti Mikko Ravantin 10.4.2017 alkaen 5 900 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Päätöksen perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016, 196 § hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön johtamisjärjestelmää koskevat osat 1.6.2017 lukien, ja että hallintosäännön täytäntöön panemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä ennen sen voimaantuloa.

Toimialojen hallinto- ja tukipalveluiden virat perustettiin kaupunginhallituksen päätöksellä 13.2.2017, 153 §.

Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n mukaan toimialajohtaja ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijat ja työntekijät.

Viran täyttömenettely

Virka on ollut julkisesti haettavana 8.3.2017 - 21.3.2017. Ilmoittautumisaika päättyi 21.3.2017 klo 16.00. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi TE-palvelussa.

Hallintopäällikön tehtävänä on vastata toimialan oikeudellisista asiantuntija-palveluista, lautakunta- ja jaosto-palveluista, arkisto- ja tietopalveluista sekä toimistopalveluista. Hallintopäällikön tehtävänä on suunnitella, seurata, valvoa ja kehittää johtamansa palvelun toimintaa sekä vastata sen tuloksellisuuden ja tavoitteiden saavuttamisesta.

Hallintopäällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi ilmoitettiin edellytettävän vankkaa kokemusta palvelun toimialalla sekä kokemusta hallinto- ja johtotehtävistä. Lisäksi ilmoitettiin arvostettavan hyviä yhteistyötaitoja, valmiutta organisaation kehittämiseen ja johtamiseen muutostilanteessa, hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja, asiakaslähtöisyyttä sekä muutos- ja uudistumismyönteisyyttä.

Virkaan valittaessa valitsijan tulee kunnallisissa viroissa varsinaisten kelpoisuusehtojen täyttämisen lisäksi kiinnittää huomiota perustuslain 125 §:n mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin eli taitoon, kykyyn ja koeteltuun kansalaiskuntoon.

Virasta maksettava kokonaispalkka määräytyy Helsingin kaupungin johdon palkkausjärjestelmän vaativuusryhmän 20 mukaisesti. Viran nykyinen kokonaispalkka on 5 900 euroa kuukaudessa.

Valintaprosessi

Määräajassa hakemuksen jätti 33 hakijaa. Yhteenveto hakijoista on liitteenä 1. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Hallintopäällikön virkaa hakeneista 30 hakijaa täyttävät viran pätevyysvaatimukset.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 5 hakijaa. Haastattelun suorittivat hallintojohtaja Silja Hyvärinen, hallintopäällikkö Antti Peltonen ja henkilöstöasiantuntija Tuija Hulkkonen 23. - 28.3.2017.

Haastateltujen vertailu ja perustelut ovat liitteenä 2.

Perustelut valintaesitykselle

Kokonaisarvioinnin perusteella, joka perustuu hakuasiakirjoihin ja haastatteluun, esittelijän mukaan parhaimmat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on Mikko Ravantilla.

Mikko Ravantilla on monipuolinen tuntemus kaupunkiympäristön toimialan toiminnasta ja laajaa kokemusta kaupunkiympäristön toimialan toimintaan liittyvistä oikeudenaloista. Hänellä on kokonaisvaltainen ja tasapainoinen näkemys toimialan hallinto- ja lakipalvelujen tehtäväkokonaisuudesta, roolista, merkityksestä ja tulevaisuuden suunnasta.

Mikko Ravantti on toiminut keskeisessä roolissa kaupunkiympäristön toimialan sekä hallintosäännön että toimintasäännön valmistelussa, mikä antaa hyvät valmiudet kaupunkiympäristön toimialan hallintopäällikön tehtävään.

Muutosjohtamisen näkökulmasta hänen vahvuutena on avoin ja keskusteleva johtamistapa sekä ratkaisukeskeinen johtamisote. Hänen avoin vuorovaikutus, kehittämismyönteinen asenne ja tuloksellisuuteen tähtäävä johtamistapa tukevat onnistumista toimialan keskitettyjen hallinto- ja lakipalvelujen rakentamisessa ja toimintatapojen yhtenäistämisessä.

Lisäksi hänen vahvuutena on kaupunkitasoinen yhteistyö, mikä on olennainen osa hallintopäällikön tehtävää.

Lisätiedot

Silja Hyvärinen, hallintojohtaja, puhelin: 310 38619

silja.hyvarinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijayhteenveto

2

Haastateltujen vertailu

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Toimiala

Kaupunginkanslia

Taloushallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566