Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunginkanslia

 

 

 

 

 

 

10.04.2017

 

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja

 

 

 

 

 

 

 

28 §

Kaupunkiympäristön toimialan hallinto- ja tukipalvelujen tietohallintopäällikön viran täyttäminen

HEL 2017-001909 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätti ottaa tietohallintopäällikön virkaan insinööri (ylempi AMK) Kari Vuorisen 10.4.2017 alkaen 5 500 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Päätöksen perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016, 196 § hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön johtamisjärjestelmää koskevat osat 1.6.2017 lukien, ja että hallintosäännön täytäntöön panemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä ennen sen voimaantuloa.

Toimialojen hallinto- ja tukipalveluiden virat perustettiin kaupunginhallituksen päätöksellä 13.2.2017, 153 §.

Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n mukaan toimialajohtaja ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijat ja työntekijät.

Viran täyttömenettely

Virka on ollut julkisesti haettavana 8.3.2017 - 21.3.2017. Ilmoittautumisaika päättyi 21.3.2017 klo 16.00. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisen rekrytointipalvelun lisäksi TE-palvelussa.

Tietohallintopäällikön tehtävänä on vastata toimialan tietoteknisestä palvelu-kokonaisuudesta ydintoiminnan tukena sekä tietoturvan koordinoinnista ja tietohallintoon liittyvästä budjetoinnista. Tietohallintopäällikön tehtävänä suunnitella, seurata, valvoa ja kehittää johtamansa palvelun toimintaa sekä vastata sen tuloksellisuuden ja tavoitteiden saavuttamisesta.

Tietohallintopäällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi ilmoitettiin edellytettävän vankkaa kokemusta palvelun toimialalla, kokemusta hallinto- ja johtotehtävistä sekä tietohallinnosta ja sen johtamisesta. Lisäksi ilmoitettiin arvostettavan hyviä yhteistyötaitoja, valmiutta organisaation kehittämiseen ja johtamiseen muutostilanteessa, hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja, asiakaslähtöisyyttä sekä muutos- ja uudistumismyönteisyyttä.

Virkaan valittaessa valitsijan tulee kunnallisissa viroissa varsinaisten kelpoisuusehtojen täyttämisen lisäksi kiinnittää huomiota perustuslain 125 §:n mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin eli taitoon, kykyyn ja koeteltuun kansalaiskuntoon.

Virasta maksettava kokonaispalkka määräytyy Helsingin kaupungin johdon palkkausjärjestelmän vaativuusryhmän 19 mukaisesti. Viran nykyinen kokonaispalkka on 5 500 euroa kuukaudessa.

Valintaprosessi

Määräajassa hakemuksen jätti 15 hakijaa. Yhteenveto hakijoista on liitteenä 1. Yhteenvedon tiedot perustuvat hakijan hakemuksessaan antamiin tietoihin.

Tietohallintopäällikön virkaa hakeneista 13 hakijaa täyttävät viran pätevyysvaatimukset.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 2 hakijaa. Haastattelun suorittivat hallintojohtaja Silja Hyvärinen, ts. tietotekniikkapäällikkö Kari Miskala ja henkilöstöasiantuntija Tuija Hulkkonen 20.3.2017 ja 28.3.2017.

Haastateltujen vertailu ja perustelut ovat liitteenä 2.

Perustelut valintaesitykselle

Kokonaisarvioinnin perusteella, joka perustuu hakuasiakirjoihin ja haastatteluun, esittelijän mukaan parhaimmat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on Kari Vuorisella.

Kari Vuorisen valintaa tietohallintopäälliköksi puoltaa hänen kokonaisvaltainen ja tasapainoinen näkemys toimialan tietohallintopalvelujen tehtäväkokonaisuudesta, roolista, merkityksestä ja tulevaisuuden suunnasta. Hänen vahvuutena on tietohallinnon strategisten tavoitteiden ymmärrys, tietohallinnon ammatillinen osaaminen ja prosessien tuntemus sekä kehittämisote.

Hänen osallistava johtamisote, tuloksellisuuteen tähtäävä johtamistapa, yhteistyökyky ja kehittämismyönteinen asenne luovat hyvät edellytykset muutosjohtamiselle ja tukevat onnistumista toimialan tietohallintopalvelujen rakentamisessa. Lisäksi hänen vahvuutena on strateginen kumppanuus ja toimiva yhteistyö johdon kanssa.

Kari Vuorisella on kokemusta keskitettyjen tietohallintopalvelujen johtamisesta ja hän on johtanut ja kehittänyt ansiokkaasti tietohallintopalveluja nykyisessä organisaatiossaan. Hänellä on myös todennettua kokemusta toimintaprosessien ja toimintatapojen uudistamisesta uutta teknologiaa hyödyntäen. Hänen toimialan toiminnan tuntemus, esimieskokemuksensa ja näkemykset tietohallintopalvelujen kehittämistarpeista antavat hyvät valmiudet vastata toimialan tietohallintopalvelujen tulevaisuuden haasteisiin.

Kari Vuorinen on toiminut keskeisessä roolissa toimialan tietohallintopalvelujen valmistelussa.

Lisätiedot

Silja Hyvärinen, hallintojohtaja, puhelin: 310 38619

silja.hyvarinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijayhteenveto

2

Haastateltujen vertailu

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Tiedoksi

Toimiala

Kaupunginkanslia

Taloushallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566