Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunginkanslia

 

 

 

 

 

 

10.04.2017

 

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja

 

 

 

 

 

 

 

27 §

Kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden asuntotuotantopalvelun uudistuotanto- ja korjausrakennuttamisyksikön yksikön päällikön viran täyttäminen

HEL 2017-002822 T 01 01 01 01

Päätös

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja päätti ottaa asuntotuotantopalvelun uudistuotanto- ja korjausrakennuttamisyksikön yksikön päällikön virkaan insinööri (YAMK) Anne Pietilän 1.6.2017 alkaen 4800 euron tehtäväkohtaisella kuukausipalkalla.

Päätöksen perustelut

Toimialojen palvelukokonaisuuksien palvelujen eräiden yksikön päälliköiden virat perustettiin kaupunginhallituksen päätöksellä 27.2.2017, 201 §.

Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n mukaan toimialajohtaja ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijat ja työntekijät.

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016, 196 § uuden 1.6.2017 aloittavan organisaation hallintosäännöstä, toimialoista ja palvelukokonaisuuksista. Samalla valtuusto päätti, että kansliapäällikkö ja toimialajohtajat voivat tehdä hallintosäännön toimeenpanoon liittyviä toimivaltaansa kuuluvia päätöksiä ennen hallintosäännön voimaantuloa.

Viran täyttömenettely

Virka on ollut julkisesti haettavana 3.3.2017 – 17.3.2017. Ilmoittautumisaika päättyi 17.3.2017 klo 15.00. Hakuilmoitus on julkaistu kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa.

Yksikön päällikkö vastaa kaupungin oman asuntotuotannon uudishankkeiden rakennuttamisesta ja HEKA:n ja muiden kaupunkikonsernin yhtiöiden peruskorjausten korjausvaihtoehtoselvityksistä ja korjaushankkeiden rakennuttamisesta, sekä hankerahoituksesta ja -hallinnosta, rakennustöiden valvonnasta ja vastuuaikaisten korjausten hoidosta.

Yksikön päällikön tehtävänä on suunnitella, seurata ja valvoa johtamansa yksikön toimintaa sekä vastata tuloksellisuuden ja tavoitteiden saavuttamisesta. Hänen vastuullaan on myös yksikön ohjaus sekä suorituskyvyn ja toiminnan tuloksellisuuden kehittäminen ja ylläpito.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää vankkaa kokemusta yksikön toimialalla sekä kokemusta hallinto- ja johtotehtävistä. Lisäksi ilmoitettiin arvostettavan hyviä yhteistyötaitoja ja valmiutta organisaation kehittämiseen ja johtamiseen muutostilanteessa.

Yksikön päällikkö on omalta osaltaan kaupungin muutoksen onnistumisen kannalta keskeisessä asemassa. Toimialajohtajan ja palvelukokonaisuuden johtajan ja asuntotuotantopalvelun päällikön johdolla ja omalla operatiivisella johtamisellaan hän varmistaa, että kaupungin organisaation ja johtamisjärjestelmän uudistus muuntuu todeksi toimialan eri tasoilla. Tämä tarkoittaa muun muassa toimintatapojen yhtenäistämistä ja kaupungin uuden suunnan näyttämistä paitsi omalla palvelualueella, myös omassa palvelukokonaisuudessa ja laajemminkin toimialan sisällä, toimialojen välillä ja ulkoisten sidosryhmien kanssa tehtävässä yhteistyössä.

Asuntotuotantopalvelun uudistuotanto ja korjausrakennuttamisyksikön päällikön kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkaan valittaessa valitsijan tulee kunnallisissa viroissa varsinaisten kelpoisuusehtojen täyttämisen lisäksi kiinnittää huomiota perustuslain 125 §:n mukaisiin yleisiin nimitysperusteisiin eli taitoon, kykyyn ja koeteltuun kansalaiskuntoon.

Valintaprosessi

Määräajassa hakemuksen jätti 4 hakijaa. Liitteenä 1 on yhteenveto hakijoista.

Yksikön päällikön virkaa hakeneista 3 hakijaa täytti viran pätevyysvaatimukset.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 3 hakijaa.

Hakijoita haastattelivat 23.3. – 27.3.2017 välisenä aikana toimitusjohtaja Sisko Marjamaa, kaupungininsinööri Jaakko Stauffer ja henkilöstöasiantuntija Eeva Heikkilä tai HR-vastaava Sanna Wells.

Perustelut valintaesitykselle

Kokonaisarvioinnin perusteella, joka perustuu hakuasiakirjoihin ja haastatteluun, esittelijän mukaan parhaimmat edellytykset viran menestykselliseen hoitamiseen on insinööri Anne Pietilällä.

Anne Pietilä on suorittanut insinöörin tutkinnon Helsingin Metropolia ammattikorkeakoulussa vuonna 2012 pääaineena rakennustekniikka. Hän on toiminut vuodesta 2014 lähtien Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistossa korjausrakennuttamispäällikön tehtävässä, joka lakkautetaan 31.5.2017.

Anne Pietilän valintaa yksikön päällikön virkaan puoltaa hänen monipuolinen työkokemuksensa rakentamisen ja rakennuttamisen alalta sekä erinomaiset johtamis- ja vuorovaikutustaidot. Hänen tavoitteellinen toimintatapansa, kehittämisotteensa ja muutosten läpivientikykynsä antavat hyvät lähtökohdat yksikön tuotantotavoitteiden saavuttamiseksi yhdessä henkilöstön kanssa.

Lisätiedot

Mikko Aho, toimialajohtaja, puhelin: 310 37100

mikko.aho(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijayhteenveto

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus
Liite 1

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus
Liite 1

Tiedoksi

Toimiala

Kaupunginkanslia

Taloushallintopalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566