Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

 

1 (1)

Kaupunginkanslia

 

 

 

 

 

 

20.04.2017

 

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

 

 

 

 

 

 

 

9 §

Sosiaali- ja terveystoimialan tietohallintopäällikön viran täyttäminen

HEL 2017-001778 T 01 01 01 01

Päätös

Sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja päätti ottaa tietohallintopäällikön virkaan kauppatieteiden maisteri Petri Otrasen 12.5.2017 alkaen 6300 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin.

Päätöksen perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti 22.6.2016, 196 § hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön johtamisjärjestelmää koskevat osat 1.6.2017 lukien, ja että hallintosäännön täytäntöön panemiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä ennen sen voimaantuloa.

Hallintosäännön 14 luvun 1 §:n mukaan toimialajohtaja ottaa palvelukseen toimialan viranhaltijat ja työntekijät.

Viran täyttömenettely

Sisäinen ilmoittautuminen toteutettiin kaupungin eRekry-järjestelmän kautta ajalla 4.-24.2.2017. Ilmoittautumisaika päättyi 24.2.2017 klo 16.00. Ilmoittautumisajan kuluessa kukaan ei ilmoittautunut tietohallintopäällikön virkaan.

Ulkoinen virkahaku toteutettiin Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta ajalla 3.3.-20.3.2017. Hakuaika päättyi 20.3. klo 16.00. Lisäksi virkahausta tiedotettiin Helsingin Sanomissa 5.3.2017 sekä LinkedInissä.

Tietohallintopäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Valintaprosessi

Sosiaali- ja terveystoimialan tietohallintopäällikön virkaa haki hakuajan kuluessa 17 henkilöä. Hakijoista kolme henkilöä eivät täyttäneet kelpoisuusvaatimusta koulutuksen osalta. Liitteenä 1 on nimilista virkaa hakeneista.

Ensimmäisen kierroksen haastatteluun kutsuttiin hakemusten perusteella

seitsemän henkilöä: Aterma Timo, Kaipainen Tommi, Lassila Aki, Otranen Petri, Polttila Hannu-Pekka, Redsven Juha ja Romo Janne. Haastattelu toteutettiin ryhmähaastatteluna 22.3.2017, ja osa haastattelusta pidettiin englannin kielellä. Haastatteluun osallistuivat toimialajohtaja Juha Jolkkonen, hallintojohtaja Tiina Mäki, osastopäällikkö Helena Ylisipola ja työvoimasuunnittelija Tiina Luoma.

Hakemusten ja ryhmähaastattelun perusteella psykologiseen henkilöarviointiin kutsuttiin kolme hakijaa: Petri Otranen, Hannu-Pekka Polttila ja Janne Romo. Henkilöarvioinnit suoritti Psycon Oy.

Toisessa haastattelussa 3.4.2017 hakijoita Otranen, Polttila ja Romo, haastattelivat hallintojohtaja Tiina Mäki, osastopäällikkö Helena Ylisipola ja työvoimasuunnittelija Tiina Luoma.

Hakija Petri Otranen on suorittanut kauppatieteiden maisterin (ekonomi) tutkinnon Jyväskylän yliopistossa vuonna 1994 pääaineenaan tietojärjestelmätiede ja sivuaineina laskentatoimi ja yrityshallinto. Hän on toiminut vuodesta 2012 lähtien Helsingin kaupunginkansliassa ICT-palvelupäällikkönä tehtävänään kaupunkiyhteisten ICT-palvelujen johtaminen. Aiemmin hän on toiminut Tieto Finland Oy:ssä tietotekniikkapalvelujen esimies- ja asiantuntijatehtävissä sekä Fonecta Oy:ssä tietohallintopäällikkönä. Lisäksi  hän on toiminut konsulttina SAS Institute Oy:ssä ja erikoissuunnittelijana sisäasiainministeriössä.

Hakija Hannu-Pekka Polttila on suorittanut Egonomie Magister –tutkinnon Svenska Handelhögskolanissa vuonna 2005 pääaineenaan johtaminen ja organisaatiot. Hän on myös suorittanut Helsingin yliopistossa valtiotieteiden kandidaatin tutkinnon 2006. Hän on toiminut vuodesta 2016 lähtien osastopäällikkönä Nuorisoasiankeskuksen kehittämisosastolla. Vuosina 2009-2016 hän on toiminut Vantaan kaupungin tietohallintopäällikkönä. Lisäksi hän on toiminut Eaton Corporationissa projektipäällikkönä ja Talent Partnes Oy:ssä konsulttina.

Janne Romo on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1990 pääaineenaan rakentamistalous. Hän on toiminut vuodesta 2013 lähtien Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston tietotekniikkapäällikkönä ja vuosina 2007-2012 Helsingin kaupungin terveyskeskuksen tietohallintopäällikkönä. Aiemmin hän on toiminut WM-Data:ssa IT-konsulttina ja hanke- ja projektipäällikkönä sekä Visiotiimi/ Novogroup OY:ssä vanhempana ohjelmistosuunnittelijana. Lisäksi hän on toiminut itsenäisenä yrittäjänä taloushallinnon ja kirjanpidon, ATK-ohjelmien suunnittelun, ohjelmoinnin ja myynnin sekä koulutuksen parissa.

Kaikilla hakijoilla on kokemusta johtotehtävistä Helsingin kaupungilla ja yksityiseltä sektorilta. Kaikilla on myös tehtävän hoidon edellyttämät vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot sekä riittävä englannin kielen taito.

Perustelut valintaesitykselle

Sosiaali- ja terveystoimialan tietohallintopäällikön tehtävä on on johtaa palvelutasoisen kokonaisuuden toimintaa, taloutta ja henkilöstöä ja vastata sen tuloksellisuuden ja tavoitteiden saavuttamisesta.

Tietohallintopalvelut huolehtii toimialan tietotekniikka-, tietojärjestelmä- ja tilasto- ja tietohuoltopalvelujen kehittämisestä, järjestämisestä ja tuottamisesta. Lisäksi palvelu vastaa digitaalisten palvelujen ja palvelukanavien kehittämisestä ja toimialan tietovarantoihin liittyvistä analytiikkapalveluista.

Tietohallintopalvelut muodostuu kolmesta yksiköstä, jotka ovat:

1. Tietotekniikkapalvelut

2. Tietojärjestelmäpalvelut

3. Tilastopalvelut

 

Henkilöstömäärä on noin 100 ja budjetti 26 milj. euroa.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa edellytettiin kokemusta hallinto- ja johtamistehtävistä ja taloushallinnon osaamista sekä riittävää tuntemusta tietohallintopalveluista. Lisäksi edellytettiin kokemusta organisaation operatiivisesta johtamisesta ja näyttöä muutoksen aikaansaamisesta,  samoin kuin hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja ja kykyä tehdä yhteistyötä kaupungin sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa. Laajentuva kansainvälinen yhteistyö edellyttää myös sujuvaa englannin kielen taitoa. Kokemus sosiaali- ja terveystoimialalta ilmoitettiin luettavan eduksi.

Edellä kuvattuja kykyjä ja ominaisuuksia on kartoitettu työkokemuksen ja hakemuksen lisäksi kahdella haastattelukierroksella ja henkilöarvioinnilla. Näiden tuloksena on muodostettu kokonaiskuva hakijoista ja päädytty esitettyyn henkilöön.

Petri Otrasen valintaa virkaan puoltaa näytöt strategisten tavoitteiden saavuttamisesta, näytöt muutoksen johtamisesta sekä vankka kokemus yhteiskehittämisen hyödyntämisestä. Hakijan vahvuutena on lisäksi vahva ote suorituksen johtamiseen ja operatiiviseen asioiden edistämiseen.

Lisätiedot

Linda Tuomola, henkilöstösuunnittelija, puhelin: 310 42353

linda.tuomola(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus
Liite 1

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, kaupunginhallitus
Liite 1

Tiedoksi

Taloushallintopalvelut

Kaupunginkanslia

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 10

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

kaupunginkanslia@hel.fi

http://www.hel.fi/kaupunginkanslia

+358 9 655 783

 

FI02012566