Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

3/2015

1 (1)

Teknisen palvelun lautakunta

 

 

 

 

Stara/13

 

05.03.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 40

Kirvesmiestyöt, puitejärjestely 1.4.2015 - 31.3.2017

HEL 2014-013729 T 02 08 03 00

Päätös

Teknisen palvelun lautakunta päätti hylätä A&R Stylehouse Oy :n, AV Stailaus Oy:n Rakennus AK Voutilainen Oy:n, ja Nordhaus Partners Oy:n tarjoukset tarjouspyynnön vastaisina sekä oikeuttaa Staran rakennustekniikan yksikönjohtajan ja teknisen tuen päällikön tekemään kirvesmiestöiden puitesopimukset 1.4.2014–31.3.2017 seuraavien tarjouskilpailussa parhaiten sijoittuneen kymmenen (10) urakoitsijan kanssa:

-        Oy Siivousliike KÅT (KÅT-Rakennus)

-        VG tekniikka Oy

-        MRA-Rakennus Oy

-        Renity Oy

-        Vilenin Rakennushuolto Oy

-        MRA-Laudoitus Oy

-        Deltafinn Oy

-        City-Air Oy

-        Job Services Finland Oy

-        Rakennus- ja Maalausliike Helkar Oy

Lautakunta päätti oikeuttaa Staran osastot tilaamaan em. puitesopimusurakoitsijoilta kirvesmiestöitä sopimuskauden aikana tarpeen mukaan. Hankinnan ennakoitu arvo optiokaudet mukaan lukien on 5 000 000 euroa (alv 0 %).

Lisäksi lautakunta päätti oikeuttaa Staran toimitusjohtajan päättämään mahdollisten optiokausien (1+1 vuosi) käyttöönotosta.

Hankintapäätös on tehty halvimman hinnan perusteella.

Hankintasopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Staran työmaille tilataan sopimuskautena kirvesmiestöitä lisäksi myös yksittäisiä hankkeita koskevilla erillisillä hankintamenettelyillä.

Pöytäkirjanote esitysteksteineen, muutoksenhakuohjeineen ja liitteineen Staran rakennustekniikalle, jonka tulee huolehtia päätöksen tiedoksiannosta asianosaisille.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Timo Martiskainen

Lisätiedot

Kari Haapaniemi, yksikönjohtaja, puhelin: +358931039630

kari.haapaniemi(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö, puitesopimusluonnos, tuntityöveloituslomake

2

Kirvesmiestyöt_vertailu_2015

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, teknisen palvelun lautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, teknisen palvelun lautakunta
Liite 2

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Hankintamenettely

Rakennustekniikka käytti hankintamenettelynä hankintalain mukaista avointa menettelyä ja hankintailmoitus julkaistiin Internet-osoitteessa ”www.hankintailmoitukset.fi” kansalliset kynnysarvot ylittävänä hankintana 11.12.2014.

Tarjousten valintaperusteena oli halvin hinta. Tarjouspyynnössä mainittiin, että puutteellisia tai poikkeavia hintatietoja ja omia hinnanmääräytymis- tai muutosehtoja sisältävät tarjoukset hylätään.

Saadut tarjoukset

Tarjouspyyntöasiakirjat urakoitsijat saivat Internet-osoitteessa ”www.hankintailmoitukset.fi” ja tarjouksen jätti määräaikaan mennessä yhteensä kolmekymmentäkuusi (36) urakoitsijaa:

-        1Rakennuspalvelut Oy

-        A&R Stylehouse Oy

-        AK Voutilainen Oy

-        Arconia Oy

-        AV Stailaus Oy

-        City-Air Oy

-        Deltafinn Oy

-        FC Renska Oy

-        Grellar Trading Oy

-        Inlook Sisustus Oy

-        Job Services Finland Oy

-        Juspek Oy

-        Kanta Kaivu Oy

-        K-Tekton Oy

-        Maalaus ja Saneeraus Matti Virtanen Oy

-        Minorex Oy

-        MKBuilding Oy

-        MRA-Laudoitus Oy

-        MRA-Rakennus OY

-        Nordhaus Partners Oy

-        Oy Siivousliike KÅT (KÅT-Rakennus)

-        R&A Maalaus ja saneeraus Oy

-        Rakennus- ja Maalausliike Helkar Oy

-        Rakennuspalvelu Jarmo Mäntylä Oy

-        Rakennuspalvelu Rouvari Oy

-        Renity Oy

-        RQA-Rakennus Oy

-        Sanerkas Oy

-        Situra Group Oy

-        Suomen Meriittirakennus Oy

-        Suomen Rakennuslogistiikka Oy

-        Travid Oy

-        Trifile Oy

-        Uudenmaan Takuurakenne Oy

-        VG tekniikka Oy

-        Vilenin Rakennushuolto Oy.

Urakoitsijoiden valinta

Tarjousten avaamisen jälkeen tarkastettiin ehdokkaiden soveltuvuus tarjouslomakkeen kohtien 1–2 ja näiden alakohtien mukaisesti ja tarkastettiin täyttävätkö ehdokkaat tarjouslomakkeella asetetut vähimmäisvaatimukset.

Referenssien vähimmäisvaatimuksena vaadittiin, että tarjoajalla tulee olla vähintään neljä (4) referenssiä viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta ja referenssien vähimmäisvaatimuksena pidettiin työtä, joka sisältää; muottitöitä, runkotöitä, täydentävien rakenteiden asennustöitä tai sisäpuolen valmistustöitä yms. rakennusammattimiehen ja mittakirvesmiehen töitä. Tarjoaja on voinut käyttää ilmoittamassaan referenssikohteessa aliurakoitsijoita, mutta tarjoajan oman työn osuuden on tullut olla vähintään 65 % koko työstä. Urakan tai aliurakan arvon on tullut olla vähintään 20 000 euroa. Urakan arvo voi sisältää vain kirvesmiestyön osuuden.

Tarjoajan taloudellisen tilanteen vähimmäisvaatimuksena vaadittiin, että se Suomen Asiakastieto Oy:n ratingluokituksessa on vähintään A (tyydyttävä) taikka tilinpäätöstietojen tai muun vastaavan selvityksen perusteella vastaavaa tasoa.

Tarjoajan tuli liittää hakemukseensa Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-raportti tai jos tietoja ei ole Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä, tilinpäätöstiedot kolmelta (3) viime vuodelta tai muu vastaava selvitys.

Tarjoajat, joiden luokitus ratingluokituksessa on B tai C taikka joiden taloudellisen tilanteen arvioidaan vastaavan em. tasoa, voidaan sulkea tarjouskilpailusta. Jos tarjoaja kykenee pyydettäessä esittämään luotettavan selvityksen taloudellisesta tilanteesta, voidaan tarjous hyväksyä tältä osin.

A&R Stylehouse Oy:n tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena. Tarjoaja ei vastannut määräaikaan mennessä hankintayksikön selvityspyyntöön rakennusmiehen tuntiveloitushinnasta ja referensseistä.

AV Stailaus Oy:n tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena. Hankintayksikön Asiakastieto Oy:ltä saaman selvityksen mukaan yrityksen Rating Alfa–raportin luokitus on B.

Nordhaus Partners Oy:n tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena. Hankintayksikön Asiakastieto Oy:ltä saaman selvityksen mukaan yrityksen Rating Alfa–raportin luokitus on C.

Rakennus AK Voutilainen Oy:n tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena. Hankintayksikön Asiakastieto Oy:ltä saaman selvityksen mukaan yrityksen Rating Alfa–raportin luokitus on C.

Määräaikaan mennessä saapuneet hyväksyttävät kolmekymmentäkaksi (32) tarjousta ovat tarjouspyynnön mukaisia.

Rakennustekniikka on asettanut tarjoukset edullisuusjärjestykseen halvimman vertailuhinnan perusteella (liite). Vertailuhinta laskettiin tarjouspyynnössä mainittujen yksikkömäärien ja tarjouksen yksikköhintojen perusteella.

Rakennustekniikka esittää, että sopimuskaudelle 1.4.2015–31.3.2017 valitaan kymmenen (10) puitesopimusurakoitsijaa. Lisäksi hankintaan sisältyy kaksi (1+1) optiovuotta. Option käytöstä päätetään viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen varsinaisen puitesopimuskauden päättymistä.

Rakennustekniikka on tarkastanut puitesopimusurakoitsijoiksi esitettävien yritysten tilaajavastuulain 1233/2006 5 § tilaajan selvitysvelvollisuuteen kuuluvat urakoitsijan velvoitteet ja todistukset sekä todennut niiden olevan hyväksyttäviä.

Toimitustilaukset

Hankekohtaiset toimitustilaukset Staran työmaille tehdään puitesopimusurakoitsijoista pääsääntöisesti kilpailutuksessa määräytyvän etusijajärjestyksen mukaisesti nimikekohtaisesti yksikköhinnoiltaan parhaan tarjouksen antaneelta. Mikäli parhaan tarjouksen tehneen urakoitsijan kapasiteetti tai suorituskyky ei riitä, käytetään seuraavaksi edullisinta jne.

 

 

Esittelijä

toimitusjohtaja

Timo Martiskainen

Lisätiedot

Kari Haapaniemi, yksikönjohtaja, puhelin: +358931039630

kari.haapaniemi(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö, puitesopimusluonnos, tuntityöveloituslomake

2

Kirvesmiestyöt_vertailu_2015

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, teknisen palvelun lautakunta
Liite 2

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1660

Ilmalankuja 2 L

+358 9 310 39602

0201256-6

811997-10000581

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 24

Faksi

 

Alv.nro

stara@hel.fi

http://www.hel.fi/stara

+358 9 310 39601

 

FI2012566