Helsingin kaupunki | Pöytäkirja | 13/2014 | 1 (1) |
Teknisen palvelun lautakunta |
|
| |
|
| Heltu/2 | |
| 20.11.2014 |
| |
|
|
| |
|
|
|
§ 177
Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian päivitys vuosiksi 2015-2020
HEL 2014-012257 T 00 01 04 00
Päätös
Teknisen palvelun lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi päivityksen Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiasta ”Helsinki –ruokaa arvostava kaupunki” (Liitteet 1 ja 2).
Esittelijä
toimitusjohtaja
Timo Taulavuori
Lisätiedot
Timo Taulavuori, toimitusjohtaja, puhelin: (09) 310 32500
timo.taulavuori(a)hel.fi
Liitteet
1 | Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian päivitys 2015-2020, esipuhe |
2 | Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategia 2015-2020 |
Päätösehdotus
Päätös on ehdotuksen mukainen.
Esittelijän perustelut
Helsingin kaupunki otti käyttöönsä vuonna 2010 ensimmäistä kertaa koko kaupungin ruokakulttuuristrategian, jonka tekemiseen osallistui laaja joukko kaupungin toimijoita. Tämä strategia on toiminut hyvin ja edistänyt tavoitteidensa mukaisesti Helsingin kaupungin tunnettavuutta hyvänä ja houkuttelevana ruokakaupunkia. Lisäksi kaupunkilaiset ovat kokeneet ruokakulttuurin kehityksen positiivisena. Tässä strategiassa oli neljä ohjelmaa, jotka ovat jo aikataulullisesti toteutuneet tai vanhentumassa. Tästä syystä kaupungin ruokakulttuuristrategia päivitetään vuosiksi 2015 – 2020.
Uuden strategian tavoitteena on luoda toimintaohjeet ja periaatteet kaupungin linjauksiksi ruokaan ja siihen liittyviin toimintoihin kuten hankintaan, tapahtumiin ja esim. kouluruokailuun nähden. Päivitetyssä strategiassa ei ole tarkkoja numeerisia tavoitteita vaan ajatuksena on, että jokainen kaupungin virasto, yksityinen toimija tai yrittäjä luo oman visionsa ja tavoitteensa kaupungin yhteisiä arvoja ja linjauksia hyödyntäen ja niihin nojaten. Näin kaupungin ruokakulttuuri voi kehittyä edelleen monella eri taholla ja tehdä ruokaa arvostavasta Helsingistä entistä paremman ja vetovoimaisemman kaupungin elää, asua ja vierailla.
Kaupungin ruokakulttuuristrategiaan on palkattu vuonna 2011 projektipäällikkö koordinoimaan ja innostamaan ruokakulttuurin kehittymistä. Projektipäällikkö on sijoitettu Helsingin Tukkutorille, jonka vastuulle ruokakulttuurin kehittäminen on sälytetty. Tukkutorin budjettiin on myönnetty ruokakulttuurin edistämiseen 120 000 € vuosittain. Raha on käytetty ruokakulttuuria edistävään toimintaan ja projektipäällikön palkkaan.
Uusi strategia on päivitetty työpajamuotoisena, jolloin eri alojen edustajat pääsivät vaikuttamaan sen sisältöön. Pääkohderyhminä ovat kaupunkilaiset, lapset ja nuoret sekä matkailijat. Uuden strategian tavoitteena on luoda suunta, innostaa ja yhdistää kaupungin ruokaan liittyviä asioita ja toimijoita. Ruokakulttuuriin liittyvät hankkeet voivat olla erikokoisia ja niitä voidaan käynnistää strategian pohjalta virastoissa, yrityksissä ja yhdistyksissä yhteistyössä tai erikseen. Tukkutorin projektipäällikkö ja toimitusjohtaja ovat eri toimijoiden apuna suunnittelemassa strategian pohjalta käynnistettäviä hankkeita ja tavoitteita virasto- ja toimijakohtaisesti. Yhteisen strategia antaa pohjan, jonka avulla luodaan toimintokohtaisia ohjelmia tavoitteineen ja mittareineen.
Esittelijä
toimitusjohtaja
Timo Taulavuori
Lisätiedot
Timo Taulavuori, toimitusjohtaja, puhelin: (09) 310 32500
timo.taulavuori(a)hel.fi
Liitteet
1 | Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian päivitys 2015-2020, esipuhe |
2 | Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategia 2015-2020 |
Tiedoksi: Muutoksenhakukielto, valmistelu
Kaupunginkanslia
| ||||
Postiosoite | Käyntiosoite | Puhelin | Y-tunnus | Tilinro |
PL 1000 | Vanha talvitie 10 H | +358 9 310 1633 | 0201256-6 |
|
00099 HELSINGIN KAUPUNKI | Helsinki 58 | Faksi |
| Alv.nro |
tukkutori@hel.fi | http://www.heltu.fi | +358 9 310 32532 |
| FI02012566 |
|
|