Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

4/2019

1 (5)

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta

 

 

 

 

Asia/6

 

27.08.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 15

Taloushallintopalveluliikelaitoksen perintäpalveluiden hankinta

HEL 2019-006414 T 02 08 02 00

Päätös

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta päätti hyväksyä Svea Perintä Oy:n tarjouksen kaupungin saatavien perintäpalveluista. Hankittava palvelu sisältää saatavien vapaaehtoisen perinnän, asiakaspalvelun ja raportoinnin sekä teknisenä välittäjänä toimimisen julkisoikeudellisten ulosottoon siirrettävien saatavien osalta palvelukuvauksessa määriteltyjen vaatimusten mukaisesti.

Samalla taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta päätti hylätä OK Perintä Oy:n tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena.

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta oikeutti taloushallintopalveluliikelaitoksen toimitusjohtajan allekirjoittamaan hankintasopimuksen, tekemään sopimukseen tarvittaessa teknisiä tai muutoin vähäisiä muutoksia sekä päättämään mahdollisen optiokauden käyttämisestä. Hankintasopimus on voimassa kolme vuotta ajalla 1.1.2020-31.12.2022. Sopimusta voidaan jatkaa enintään 2 vuoden ajaksi (optiokausi).

Hankintasopimus sopijapuolten välillä syntyy vasta myöhemmin erikseen allekirjoitettavalla sopimuksella. EU-kynnysarvot ylittävien hankintojen osalta sekä kansallisen kynnysarvon ylittävässä liitteen E palveluhankinnassa tai käyttöoikeussopimuksessa hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Hankintasopimusta ei voida tehdä ennen kuin tarjoaja on toimittanut hankintayksikölle tarjouspyynnössä mainitut hankintalain 88 §:n mukaiset otteet rikosrekisteristä. Hankintayksikkö tutkii otteista, koskeeko tarjoajaa jokin hankintalain 80 §:n mukainen pakollinen poissulkemisperuste. Poissulkemisperusteen ilmetessä ratkaistaan hankintaa koskeva päätös uudelleen oikaisemalla tätä päätöstä hankintalain 132 §:n mukaisesti.

Hankinnan arvo ilman arvonlisäveroa on noin 969 500 euroa sisältäen mahdollisen optiokauden.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Tuija Kuivalainen

Lisätiedot

Anita Andsten, prosessivastaava, puhelin: 310 25324

anita.andsten(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjousten vertailutaulukko

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouskilpailun osallistujat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta
Liite 1

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kilpailutettu perintäpalvelu kattaa seuraavat toimenpiteet:
1. saatavien vapaaehtoinen perintä,
2. teknisenä välittäjänä toimiminen julkisoikeudellisten ulosottoon siirrettävien saatavien osalta,
3. heräteperintä, ulosottoperintä ja jälkiperintä, joissa saatavien perintä hoidetaan saatavien suorittamiseen tai lopulliseen vanhenemiseen asti,
4. asiakaspalvelu puhelimitse, tekstiviestein, sähköpostitse ja internet-yhteyden välityksellä,
5. Online-palvelu; yhteydenpito, toimeksiantojen hallinta, seuranta, raportointi ja tilitykset.
Tarkemmin hankinnan kohde on määritelty tarjouspyynnön liitteessä 1, palvelukuvaus.

Kilpailutus perustuu Helsingin kaupunginkanslian 7.6.2019 päivättyyn tarjouspyyntöön H042/ HEL 2019–006414 perintäpalveluiden hankinta. Hankinta on toteutettu avoimella menettelyllä.

Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus 9.6.2019 sähköisessä HILMA-ilmoituskanavassa www.hankintailmoitukset.fi. Hankintailmoituksesta julkaistiin korjausilmoitus 27.6.2019. Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 6.8.2019 klo 12. Määräaikaan mennessä saapui viisi (5) tarjousta: Intrum Justitia Oy, KTC Finland Oy, Lowell Suomi Oy, OK Perintä Oy ja Svea Perintä Oy.

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnössä on esitetty tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja selvitysvelvollisuudet. Tarjoajien soveltuvuutta koskevat edellytykset on tarkastettu lukuun ottamatta pakollisia poissulkemisperusteita, jotka tarkastetaan päätöksenteon jälkeen ennen mahdollisen sopimuksen tekemistä tarjoajan toimittamien rikosrekisteriotteiden perusteella.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Tarjouspyynnössä on asetettu tarjoukselle ja sen sisällölle sekä tarjottavalle palvelulle vähimmäisvaatimukset. Tarjoajan tuli täyttää ja ladata tarjouksensa liitteeksi hankintayksikön laatima tarjouspyynnön liite ”Liite 4-Pakollisten vaatimusten toteutuminen tarjouksessa”. Tarjoajan tuli merkata liitteelle täyttääkö tarjoajan tarjoama ratkaisu hankinnalle asetetut vaatimukset. Lisäksi tarjoajien tuli lähettää kuvaus perintäprosessistaan sekä mallit velallisille lähetettävistä maksuvaatimuksista.

OK Perintä Oy on esittänyt tarjouksessaan varauman siitä, ettei se hyväksy tarjouspyyntöön kuuluvan tietosuojaliitteen sisältöä. OK Perintä Oy:n antama tarjous tulee sen vuoksi hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

Intrum Justitia Oy:n, KTC Finland Oy:n, Lowell Suomi Oy:n ja Svea Perintä Oy:n tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten vertailu

Tarjouspyynnössä on määritelty tarjousten vertailuperusteet ja tarjouspyynnön liitteenä on toimitettu hintalomake, joka tarjoajan tulee liittää täytettynä tarjoukseen. Hintalomakkeella on esitetty arvioidut vuosittaiset palvelumäärät. Tarjouspyynnössä on mainittu, että taloushallintopalveluliikelaitos ei sitoudu hintalomakkeella ilmoitettuihin arvioituihin määriin.

Hankittavan palvelun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus seuraavilla vertailuperusteilla ja painoarvoilla: toimeksiantojen yhteishinnan painoarvo 90 pistettä ja provision suuruuden painoarvo 10 pistettä.

Tarjousten vertailu hintapisteineen on tämän päätöksen liitteenä olevassa vertailutaulukossa. Vertailu osoittaa, että kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen on tehnyt Svea Perintä Oy.

Hankintayksikön pyynnöstä Svea Perintä Oy on toimittanut selvityksen hinnaltaan poikkeuksellisen alhaisesta tarjouksesta hankintalain 1397/2016 96 §:n mukaisesti. Selvityksen perusteella ei ole syytä epäillä, ettei hankintasopimuksen toteuttaminen tarjotuilla hinnoilla olisi mahdollista. Selvityksen perusteella Svea Perintä ei ole laiminlyönyt ympäristö-, sosiaali- tai työoikeudellisia velvoitteitaan. Svea Perintä Oy täyttää myös hankintamenettelyssä asetetut soveltuvuusehdot, mukaan lukien tilaajavastuulaista johtuvat työ- ja sosiaalilainsäädännölliset velvollisuudet.

Helsingin kaupungin hallintasäännön (Kvsto 13.6.2018) 11 luvun 1 §:n mukaan liikelaitoksen johtokunta päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää hankinnoista lukuun ottamatta osakkeita. Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta on päättänyt 18.12.2015 § 39 taloushallintopalveluliikelaitoksen hankintojen, investointien ja vuokraamisen päätäntävaltuuksista siten, että toimitusjohtajalla on oikeus päättää hankinnoista (lukuun ottamatta osakkeita) sekä palveluista koskevista sopimuksista ja erillishankinnoista arvonlisäverottomana enintään 500 000 euroon asti kerrallaan.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Tuija Kuivalainen

Lisätiedot

Anita Andsten, prosessivastaava, puhelin: 310 25324

anita.andsten(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjousten vertailutaulukko

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouskilpailun osallistujat

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta
Liite 1

Tiedoksi

Taloushallintopalvelululiikelaitos

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 230

Sörnäisten rantatie 27 A

+358 9 310 2500

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 50

Faksi

 

Alv.nro

talpa@hel.fi

http://www.hel.fi/talpa

+358 9 310 25110

 

FI02012566