Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

6/2018

1 (4)

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta

 

 

 

 

Asia/4

 

10.12.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 24

Helsingin kaupungin liittyminen Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäseneksi

HEL 2018-012420 T 00 01 06

Päätös

Taloushallintopalveluliikelaitoksen johtokunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Helsingin kaupunki hakee Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäseneksi. Samalla kaupunginhallitus päätti antaa taloushallintopalveluliikelaitokselle oikeuden hakea jäsenyyttä Suomen Taloushallintoliiton ry:n seuraavasta mahdollisesta hallituksen kokouksesta.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Tuija Kuivalainen

Lisätiedot

Tuija Kuivalainen, toimitusjohtaja, puhelin: 310 25100

tuija.kuivalainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Suomen Talouhallintoliitto ry:n säännöt

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Talousarvion noudattamisohjeessa todetaan, että liikelaitoksen esityksestä kaupunginhallitus päättää kaupungin liittymisestä järjestöihin ja kansliapäällikkö määrää kaupungin edustajan yhdistysten vuosikokouksiin.

Suomen Taloushallintoliitto ry

Suomen Taloushallintoliitto ry harjoittaa tiedotus-, julkaisu-, neuvonta-, koulutus- ja muuta vastaavaa toimintaa taloushallintoalan kehittämiseksi. Lisäksi yhdistys hoitaa yhteistä mainontaa ja tiedotustoimintaa sekä tukee jäsentoimistojensa henkilöstön ammattitaidon ylläpitämistä ja kehittämistä. Liitto vastaa myös jäsenistönsä yhteisten etujen valvomisesta ja edistämisestä. Yhdistyksen tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille.

Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäseninä on 800 auktorisoitua yritystä, joista suurimmat julkisen puolen talous- ja henkilöstöhallintopalveluita tuottavat toimijat ovat Monetra Oy sekä KuntaPro Oy. Kuntaomisteinen konserniyhtiö Monetra tuottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungeille sekä neljälle sairaanhoitopiirille. Kuntapro tuottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita noin 100:lle kuntatoimijalle kunnista ja kaupungeista kuntayhtymiin ja kuntien omistamiin yhtiöihin.

Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäsenyys tuo suurimmat julkisen puolen toimijat yhteen, mikä mahdollistaa nykyistä tiiviimmän yhteistyön näihin toimijoihin ja yhteisöihin. Tämän lisäksi uudenlainen vertaiskehittäminen ja vertailuanalyysit kuntasektorin muiden palvelukeskustelun kanssa mahdollistavat myös taloushallintopalveluliikelaitoksen oman toiminnan entistä paremman kehittämisen ja suunnittelun.

Yhdistys kouluttaa ja pätevöittää talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaisia järjestämällä koulutuksia taloushallintoalan asiantuntijatutkinnon (KLT-tutkinto) sekä palkkahallinnon asiantuntijatutkinnon (PHT-tutkinto) suorittamiseen. Tämä lisäksi Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäsenenä on mahdollista saada jäsenhintaan asiantuntija- ja neuvontapalveluita, räätälöityä valmennuksia sekä osaamisen kehittämisen viitekehykset ja siihen liittyviä palveluita.

Yhdistyksen jäsenyys edellyttää sitä, että hakija täyttää yhdistyksen säännöissä (liite 1) esitetyt vaatimukset, jotka koskevat muun muassa vakavaraisuutta, riippumatonta asemaa sekä valmiutta hoitaa toimeksiantojaan. Varsinaisen jäsenyyden myötä jäsenyyden hakijasta tulee Auktorisoitu Taloushallintoliiton jäsen. Tästä johtuen yhdistyksen hallituksella on oikeus suorittaa tarkastus jäseneksi hakevan toimipisteessä ja myöhemmin tarkkailla jäsenen työn laatua ja jäsenyysvaatimusten jatkuvaa voimassaoloa. Suomen Taloushallintoliitto ry:n toimintaa ohjaa äärimmäinen luottamuksellisuus, kaikkien jäsentarkastuksia tekevien asiantuntijoiden edellytetään allekirjoittavan salassapitosopimukset ja palvelukeskus tarkastajista teetetään myös turvallisuusselvitykset.

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti jäsen-, palvelu- ja tarkastusmaksut määräytyvät joko henkilökunnan määrän tai liikevaihdon perusteella. Yli 25 miljoonan euron liikevaihdon yhteisölle jäsenmaksu on vuodessa noin 7 620 euroa, yli 20 hengen henkilömäärällä palvelumaksu on noin 860 euroa ja yli seitsemän hengen henkilömäärällä tarkastusmaksu on noin 400 euroa. Näin ollen jäsenmaksu on vuodessa noin 8 880 euroa.

Jäsenmaksu kerätään kerran vuodessa, ja se kattaa jäsenyyden Suomen Taloushallintoliitto ry:n toimintakauden, kesäkuun loppuun saakka. Koska taloushallintopalveluliikelaitoksen jäsenyys voitaisiin Suomen Taloushallintoliitto ry:n hallituksessa vahvistaa aikaisintaan helmikuussa, alentuu ensimmäisen vuoden jäsenmaksu jäljellä olevien kuukausien suhteessa. Ensimmäisenä liittymisvuotena vuotuiseen jäsenmaksuun lisätään liittymismaksu, joka on yli seitsemän henkilön henkilömäärällä 640 euroa. Kokonaisuudessaan ensimmäisen vuoden maksut olisivat näin ollen yhteensä noin 3 600 euroa ja jatkossa 8 880 euroa vuodessa.

Suomen Taloushallintoliiton ry:n tarjoamat palvelut ja niiden muodostama kokonaisuus tarjoavat Helsingin kaupungille kustannustehokkaan tavan ylläpitää korkeatasoista ja ajantasaista talous- ja henkilöstöhallintopalveluiden osaamista, tukevat taloushallintopalveluliikelaitoksen toiminnan kehittämistä hyödyntämällä Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäsenilleen tarjoamaa benchmarking -palvelua sekä mahdollistavat nykyistä tiiviimmän verkostoitumisen yhdistyksen muiden jäsenien ja toimijoiden kanssa.

Mikäli Helsingin kaupungista tulee Suomen Taloushallintoliitto ry:n jäsen, huolehtii taloushallintopalveluliikelaitos jäsenyyteen liittyvistä velvoitteista ja jäsenmaksujen suorittamisesta.

Muut jäsenyydet

Vuoden 2018 talousarvion noudattamisohjeissa todetaan, että jos liikelaitos on liittymässä johonkin järjestöön, on samassa yhteydessä pyrittävä tarkastelemaan liikelaitoksen jäsenyyksiä kokonaisuutena ja mahdollisuutta luopua jostakin jäsenyydestä.

Helsingin kaupungilla ja taloushallintopalveluliikelaitoksella ei ole tällä hetkellä jäsenyyksiä muissa tämän tapaisissa yhdistyksissä.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Tuija Kuivalainen

Lisätiedot

Tuija Kuivalainen, toimitusjohtaja, puhelin: 310 25100

tuija.kuivalainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Suomen Talouhallintoliitto ry:n säännöt

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 230

Sörnäisten rantatie 27 A

+358 9 310 2500

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 50

Faksi

 

Alv.nro

talpa@hel.fi

http://www.hel.fi/talpa

+358 9 310 25110

 

FI02012566