Helsingin kaupunki

Esityslista

1/2015

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/5

 

13.1.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Sosiaali- ja terveyslautakunta 21.10.2014 § 362

HEL 2011-003543 T 00 01 04 00

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti merkitä tiedoksi suunnitelman Helsingin kaupungin sairaala-apteekin yhdistämisestä HUS-Apteekkiin liitteenä olevan projektisuunnitelman mukaisesti.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kehottaa sosiaali- ja terveysvirastoa tuomaan päätettäväksi esityksen toimintojen siirrosta liikkeenluovutuksena, kun aikataulu siirrettävien toimintojen osalta on varmistunut.

Käsittely

21.10.2014 Ehdotuksen mukaan

Va. sairaala-apteekkari Marisa Eronen ja HUS-Apteekin toimitusjohtaja Kerstin Carlsson olivat kokouksessa kutsuttuina asiantuntijoina läsnä tätä asiaa käsiteltäessä.

Esteelliset: Tuomas Nurmela

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Riitta Simoila, osastopäällikkö, puhelin: 310 42213

riitta.simoila(a)hel.fi

Marisa Eronen, va. sairaala-apteekkari, puhelin: 310 32551

marisa.eronen(a)hel.fi

 

Virastopäällikkö 26.05.2014 § 137

HEL 2011-003543 T 00 01 04 00

Päätös

Virastopäällikkö päätti nimetä seuraavat jäsenet Helsingin kaupungin sairaala-apteekin ja HUS-apteekin yhdistämistä valmistelevaan ohjausryhmään ja projektiryhmään.

Ohjausryhmä:

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta:

Riitta Simoila
osastopäällikkö
Talous- ja tukipalvelut

Ann-Marie Turtiainen
palvelupäällikkö
Tukipalveluyksikkö

Marisa Eronen
va sairaala-apteekkari
Sairaala-apteekki

Jussi Lind
talous- ja strategiapäällikkö
Talous- ja strategiayksikkö

Elise Färlin
erityissuunnittelija
Talous- ja strategiayksikkö

Lisäksi virastopäällikkö päätti kutsua ohjausryhmän jäseniksi HUS-apteekista seuraavat henkilöt:

Kerstin Carlsson
toimitusjohtaja

Marita Saanila-Sotamaa
kehittämispäällikkö

Petteri Tuunanen
talouspäällikkö

Lisäksi virastopäällikkö päätti, että ohjausryhmän puheenjohtajana toimii osastopäällikkö Riitta Simoila ja sihteerinä erityissuunnittelija Elise Färlin. Ohjausryhmä kutsuu tarvittaessa kuultaviksi asiantuntijoita.

Virastopäällikkö päätti pyytää Helsingin sosiaali- ja terveysviraston järjestöneuvottelukuntaa nimeämään henkilöstön edustajan ja varaedustajan ko. ohjausryhmään. Lisäksi HUS-apteekki huolehtii osaltaan henkilöstön edustajan ja varaedustajan kutsumisesta ohjausryhmään.

Projektiryhmä

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta:

Marisa Eronen
va sairaala-apteekkari

Liisa Skippari
proviisori

Lisäksi virastopäällikkö päätti kutsua projektiryhmän jäseniksi HUS-apteekista seuraavat henkilöt:

Kerstin Carlsson
toimitusjohtaja

Marita Saanila-Sotamaa
kehittämispäällikkö

Lisäksi virastopäällikkö päätti, että projektiryhmän puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Kerstin Carlsson ja sihteerinä kehittämispäällikkö Marita Saanila-Sotamaa. Projektiryhmä kutsuu tarvittaessa kuultaviksi asiantuntijoita.

Päätöksen perustelut

Helsingin kaupungin sairaala-apteekin ja HUS-apteekin yhdistymisen suunnittelua varten perustetaan ohjausryhmän ja projektiryhmän käsittävä projektiorganisaatio. Ohjausryhmän tehtävänä on ohjata ja koordinoida valmistelua. Projektiryhmä vastaa käytännön valmistelusta ja perustaa tarpeen mukaan alaryhmiä eri toimintojen yhdistämisen suunnitteluun.

Lisätiedot

Elise Färlin, erityissuunnittelija, puhelin: 310 43440

elise.farlin(a)hel.fi

 

Terveyslautakunta 27.03.2012 § 66

HEL 2011-003543 T 00 01 04 00

Päätös

Terveyslautakunta päätti esityslistalla esitetyin perustein esittää kaupunginhallitukselle, ettei Helsingin kaupungin sairaala-apteekkia ja HUS-Apteekkia yhdistetä.

Lisäksi terveyslautakunta päätti esityslistalla esitetyin perustein osaltaan, ettei Helsingin sairaala-apteekki liity HUS-Apteekin lääkkeiden hankintarenkaaseen.

Lisäksi terveyslautakunta päätti muutoksena toimitusjohtajan ehdottamaan kannanottoon apteekkien yhdistämiseen esittää kantanaan kaupunginhallitukselle, ettei lautakunta tällä hetkellä kannata esityslistalla toimitusjohtajan kannanotossa todetuista syistä apteekkien yhdistämistä. Asiaan palataan uuden sosiaali- ja terveystoimen organisaation käynnistyttyä ja kuntarakenteiden uudistamisen hahmotuttua. Samassa vaiheessa voidaan arvioida uudelleen perustelut Fimean kielteiselle kannalle.

Käsittely

27.03.2012 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Terveyslautakunnan edellä oleva päätös syntyi äänestyksellä sen jälkeen, kun varapuheenjohtaja Muurinen oli jäsen Snällin kannattamana ehdottanut, että esityslistalla olevan esittelijän selvityksen otsikon "Toimitusjohtajan kannanotot apteekkien yhdistämiseen" viimeinen kappale muutetaan kuulumaan seuraavasti:

"Toimitusjohtaja ehdottaa, ettei lautakunta tällä hetkellä kannata edellä todetuista syistä
apteekkien yhdistämistä. Asiaan palataan uuden sosiaali- ja terveystoimen organisaation käynnistyttyä ja kuntarakenteiden uudistamisen hahmotuttua. Samassa vaiheessa voidaan arvioida uudelleen perustelut Fimean kielteiselle kannalle."

Äänestyksessä esittelijän ehdotuksen ja varapuheenjohtaja Muurisenmuutosesityksen välillä todettiin lautakunnan enemmistön 5 äänellä (Heistaro, Muurinen, Snäll, Tuominen, Malinen) 4 ääntä  vastaan
(Lilli Autti, Tuuli Kousa, Eeva Kuuskoski, Joonas Leppänen) olevan kannattavan varapuheenjohtaja Muurisen esitystä.

Esittelijän äänestyksessä hävinnyt ehdotus em. kappaleeksi oli seuraava: Toimitusjohtaja ehdottaa, että lautakunta  terveyslautakunta esittää kantanaan kaupunginhallitukselle, ettei lautakunta kannata edellä todetuista syistä apteekkien yhdistämistä.

06.03.2012 Pöydälle

Esittelijä

toimitusjohtaja

Matti Toivola

Lisätiedot

Ann-Marie Turtiainen, hallintopäällikkö vs., puhelin: 310 42692

ann-marie.turtiainen(a)hel.fi