Helsingin kaupunki

Esityslista

1/2015

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/5

 

13.1.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

Esitys kaupunginhallitukselle sairaala-apteekin toimintojen luovutuksesta HUS-Apteekki -liikelaitokselle

HEL 2011-003543 T 00 01 04 00

Esitysehdotus

Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi ja edelleen kaupunginvaltuustolle esitettäväksi esityslistalla tämän asian liitteenä (numerot 1-3) olevan
liikkeenluovutusesityksen mukaisen sopimuksen Helsingin kaupungin sairaala-apteekin lääkehuollon palvelujen ja kliinisen farmasian palvelujen luovutuksesta kokonaisuudessaan HUS-kuntayhtymän HUS-Apteekki -liikelaitokselle liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti kahdessa vaiheessa siten, että lääkehuollon palvelujen ja kliinisen farmasian palvelujen ensimmäinen osa luovutetaan 1.5.2015 ja lääkehuollon palvelujen ja kliinisen farmasian palvelujen toinen osa luovutetaan 1.1.2016.

Esittelijän perustelut

Va. sairaala-apteekkari Marisa Eronen ja HUS-Apteekki -liikelaitoksen toimitusjohtaja Kerstin Carlsson ovat kokouksessa kutsuttuina asiantuntijoina läsnä tätä asiaa käsiteltäessä.

Helsingin kaupungin ja HUS-kuntayhtymän HUS-Apteekki -liikelaitoksen välisessä liikkeenluovutusesityksessä sovitaan Helsingin kaupungin sairaala-apteekin lääkehuollon palvelujen ja kliinisen farmasian palvelujen luovuttamisesta kokonaisuudessaan HUS-Apteekki -liikelaitokselle kahdessa vaiheessa siten, että lääkehuollon palvelujen ja kliinisen farmasian palvelujen ensimmäisen osan luovutusajankohta on 1.5.2015 ja lääkehuollon palvelujen ja kliinisen farmasian palvelujen toisen osan luovutusajankohta on 1.1.2016. Luovutettava lääkehuollon palvelu ja kliinisen farmasian palvelu kokonaisuudessaan on määritelty liikkeenluovutussopimusesityksen kohdassa 4.1.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 21.10.2014 (§ 362) merkitä tiedoksi suunnitelman Helsingin kaupungin sairaala-apteekin yhdistämisestä HUS-Apteekki -liikelaitokseen kyseisen päätöksen liitteenä olleen projektisuunnitelman mukaisesti. Edellä mainitun päätöksen liitteenä oli myös henkilöstösuunnitelma sairaala-apteekin yhdistämisestä HUS-Apteekki -liikelaitokseen. Suunnitelman mukaan yhdistyminen tehdään liikkeenluovutusperiaatteella, mikä edellyttää kaupunginhallituksen hyväksymisen ja kaupunginvaltuuston päätöksen. Helsingin kaupungin sairaala-apteekin vakituinen henkilöstö siirtyy henkilöstösuunnitelman mukaisesti kaikissa vaiheissa HUS-Apteekki -liikelaitokseen liikkeenluovutusperiaatteella, jolloin henkilöstön palvelussuhteen ehdot ja velvollisuudet siirtyvät HUS-Apteekki -liikelaitokselle.

Siirtyviin työntekijöihin sovelletaan työsopimuslain 1 luvun 10 §:n ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 25 §:ssä tarkoitettuja liikkeen luovutusta koskevia säännöksiä.

Liikkeenluovutuksesta aiheutuvat työnantajan vastuut siirtyvät lainsäädännön mukaisesti.

Helsingin kaupungin sairaala-apteekin lääkehuollon palvelujen ja kliinisen farmasian palvelujen luovutuksessa HUS-Apteekki -liikelaitokselle on kysymys hallinnon uudelleenjärjestelystä, jossa vastuu toiminnasta siirretään HUS:lle. HUS-Apteekki -liikelaitos tuottaa jatkossa lääkehuollon palvelut ja kliinisen farmasian palvelut Helsingin kaupungille. Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston ja HUS-Apteekki -liikelaitoksen välillä tehdään erillinen lääkehuollon palveluja ja kliinisen farmasian palveluja koskeva yhteistyösopimus, josta laadittu sopimusluonnos on tämän asian liitteenä (numerot
4-7).

Helsingin kaupungin ja HUS-kuntayhtymän HUS-Apteekki -liikelaitoksen välinen liikkeenluovutussopimusesitys on hyväksyttävä HUS-kuntayhtymän hallintoelimissä. HUS:n diagnostisten palveluiden liikelaitoksen johtokunta hyväksynee 1.4.2015 pitämässään kokouksessa liikkeenluovutussopimuksen. HUS-kuntayhtymän hallitus hyväksynee kokouksessaan 20.4.2015 liikkeenluovutussopimuksen.

Liikkeenluovutussopimusesityksen henkilöstöliite on tämän asian liitteenä numero 8. Kokouksessa ovat nähtävinä liikkeenluovutussopimuksen henkilöstön asemaa koskeva liite, sitä koskeva järjestöneuvottelun pöytäkirja 10.12.2014, henkilöstön kuulemista 9.12., 10.12. ja 15.12.2014 koskevat muistiot sekä muut liikkeenluovutussopimuksen liitteet. Henkilöstön kuulemistilaisuudet on järjestetty asianmukaisesti. Liikkeenluovutusta on käsitelty sairaala-apteekin yhteistoimintakokouksissa sekä talous- ja tukipalvelujen henkilöstötoimikunnassa  9.1.2015 ja sosiaali- ja terveysviraston henkilöstötoimikunnassa 12.1.2015.

Toimivalta

Kaupunginhallituksen johtosäännön 7 §:n 14 momentin perusteella kaupunginvaltuuston tehtävänä on päättää perusterveydenhuollon jonkin osa-alueen ja erikoissairaanhoidossa jonkin erikoisalan sekä
tietyn, suuruudeltaan merkittävän väestönosan joidenkin terveyspalvelujen tuottamisen aloittamisesta ja lopettamisesta kaupungin omana toimintana.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Riitta Simoila, osastopäällikkö, puhelin: 310 42213

riitta.simoila(a)hel.fi

Marisa Eronen, va. sairaala-apteekkari, puhelin: 310 32558

marisa.eronen(a)hel.fi

Liitteet

1

Liikkeenluovutussopimus

2

Siirtyvät aineettomat ja aineelliset hyödykkeet

3

Henkilöstön asemaa koskeva liite

4

Lääkehuollon palveluja ja kliinisen farmasianpalveluja koskeva yhteistyösopimusluonnos

5

Lääkehuollon palvelujen ja kliinisen farmasian palvelujen kuvaus

6

Koneellisen annosjakelupalvelun kuvaus

7

Hinnasto

8

Henkilöstön asemaa koskeva liite

9

1.5.2015 siirtyvä henkilöstö

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 Helsingin kaupunki

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566