Helsingin kaupunki

Esityslista

12/2014

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/22

 

3.6.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.05.2014 § 223

HEL 2014-003353 T 00 00 03

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti panna asian pöydälle.

Esittelijä

virastopäällikkö

Matti Toivola

Lisätiedot

Elise Färlin, erityissuunnittelija, puhelin: 310 43440

elise.farlin(a)hel.fi

 

Kiinteistölautakunta 15.05.2014 § 262

HEL 2014-003353 T 00 00 03

Lausunto

Kiinteistölautakunta antoi kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaaran 12.3.2014 tekemästä talousarvioaloitteesta, joka koskee Palvelukeskus Albatross Oy:n laajentamista, seuraavan lausunnon:

Kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara on 12.3.2014 tekemässään talousarvioaloitteessa esittänyt, että Vuosaaren alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen parantamiseksi Palvelukeskus Albatrossin laajennustyö otetaan kaupungin lähivuosien investointiohjelmaan ja sen käynnistämisen mahdollistavat määrärahat varataan Helsingin kaupungin vuoden 2015 budjettiin.

Vuosaaressa osoitteessa Kahvikuja 3 sijaitsee Palvelukeskus Albatross Oy -niminen keskinäinen kiinteistöyhtiö. Kaupunki omistaa yhtiöstä yhteensä 7 158 m²:n suuruiset huonetilat, jotka ovat sosiaali- ja terveysviraston käytössä. Kaupungin omistamissa tiloissa toimii terveysasema sekä sosiaalikeskus. Lisäksi tiloissa toimii Vuosaaren kotihoito. Edelleen rakennuksessa on mm. Kelan sekä seurakunnan omistuksessa olevia tiloja.

Kun Palvelukeskus Albatrossi aikanaan toteutettiin, varauduttiin rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa siihen, että rakennusta on mahdollista laajentaa, mikäli tarvetta tähän ilmenee.

Albatrossin tiloissa toimivalle Vuosaaren kotihoidolle on etsitty uusia tiloja ja näin pystyttäisiin vapauttamaan soten muuhun käyttöön kotihoidolta vapautuvat tilat.

Kotihoidon tarpeisiin on saatu uusi tila kaupungin aravatalon yhteydessä osoitteessa Meri-Rastilantie 6 sijaitsevasta entisestä Meri-Rastilan terveysasematilasta. Tila on aikanaan vapautunut terveysviraston käytöstä ja toiminut viime vuosina Vuosaaressa sijaitsevien peruskorjauksessa olevien päiväkotien väistötilana. Kyseinen yhteensä 1 173 m²:n suuruinen tila saadaan tämän vuoden toukokuun aikana kotihoidon käyttöön, ja vastaavasti kotihoito vapauttaa Albatrossista sen käytössä olleet tilat soten muuhun, kuten esim. terveysaseman, käyttöön.

Kaupunginvaltuuston 24.4.2014 hyväksymän strategiaohjelman mukaan hallintokuntien käytössä olevien tilojen pinta-ala ei saa kasvaa ja tilojen käyttöä on tehostettava.

Kaupungin yleisen taloustilanteen vuoksi ja kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan uusien hankkeiden saamiseksi investointiohjemaan täytyy olla vankat toiminnalliset ja taloudelliset perustelut. Koska sote edellä mainitulla järjestelyllä saa käyttöönsä Albatossista lisätilaa, ei Albatrossin laajennus ole lähivuosina suunnitelmissa.

Tulevaisuudessa Albatrossin laajentaminen on mahdollista, mikäli sosiaali- ja terveysvirasto tätä esittää ja hanke on kaupungin strategiaohjelman mukainen ja kaupungilla on taloudelliset edellytykset hankkeen toteutukseen talousarvion puitteissa.

Esittelijä

vs. tilakeskuksen päällikkö

Markku Metsäranta

Lisätiedot

Sisko von Behr, asiakaspäällikkö, puhelin: 310 40366

sisko.von.behr(a)hel.fi