Helsingin kaupunki

Esityslista

18/2020

1 (3)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Asia/18

 

17.11.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Sosiaali- ja terveystoimiala Terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuus Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja 09.10.2020 § 56

HEL 2020-007953 T 02 08 01 00

Päätös

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja päätti hyväksyä Fimet Oy:n tarjouksen Fimet F1 City-merkkisestä hammashoitoyksiköstä lisävarusteineen, Fimet F1 Classic-merkkisestä potilastuolista ja Metasys H1, Metasys MST1- imulaitteistosta Myllypuron hammashoitolan hammashoitoyksiköiden ja imujen hankinnassa.

Hankinnan kokonaisarvo 57 680,00 euroa (alv 0 %). Hinta sisältää asennukset, vanhojen hoitokoneiden purun, poisviennin ja asianmukaisen hävityksen.

Päätöksen perustelut

Hankintamenettely ja valintaperusteet

Suun terveydenhuollolla on voimassa oleva puitesopimusjärjestely (HEL 2019-008821) kuuden (6) toimittajan kanssa. Hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä, ns. minikilpailutuksena puitesopimustoimittajien kesken. 

Hankinta sisälsi neljä hammashoitoyksikköä lisävarusteineen, potilastuolit sekä klo 12 imulaitteistot.

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus siten, että hinnan painoarvo oli 100 %. Vertailuhinta muodostui potilastuolin, hammashoitoyksikön ja siihen liittyvien lisälaitteiden hinnasta sekä imulaitteiston hinnasta. 

Lisäksi hammashoitoyksiköiden valintaan vaikutti suun terveydenhuollon henkilökunnasta koostuvan käyttäjätyöryhmän (arviointityöryhmä) arvio tarjouspyynnössä  hammashoitoyksikölle asetettujen vaatimusten toteutumisesta. Tarjouspyynnön liitteenä oli arviointilomake, josta ilmeni arvioitavat ominaisuudet ja arvioinnin perusteet.  Arviointityöryhmän arvion perusteella hammashoitoyksikkö joko hyväksyttiin mukaan hintavertailuun tai hylättiin, jolloin sitä ei otettu mukaan hintavertailuun.

Osatarjouksia ei hankinnassa hyväksytty.

Tarjouspyyntö

Tarjouspyynnössä oli asetettu tarjoajalle, tarjoukselle, sen sisällölle ja hankinnan kohteelle muodolliset vähimmäisvaatimukset.

Tarjouspyyntö lähetettiin puitejärjestelyssä mukana oleville toimittajille 11.9.2020 tarjouspalvelu.fi kautta. Lisätietokysymykset hankintaan tuli esittää 21.9.2020 mennessä. Saapuneeseen kysymykseen vastattiin 22.9.2020.

Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 1.10.2020 klo 10.00. Määräaikaan mennessä tarjouksensa jättivät:

- Dental Systems Oy (Y-tunnus 0250157-0)
- Fimet Oy (Y-tunnus 0468882-6)
- Plandent Oy (Y-tunnus 0112771-6)

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkistaminen

Suun terveydenhuolto ja hankintapalvelut ovat tarkastaneet tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden. 

Kaikkien tarjoajien tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Suun terveydenhuollon arviointityöryhmä

Suun terveydenhuollon käyttäjistä koostuva arviointityöryhmä kävi 6.10.2020 arvioimassa tarjoajien tarjoaman hammashoitoyksikön ja potilastuolin.

Arviointityöryhmässä oli yhteensä neljä ammattihenkilöä: yksi hammaslääkäri, ja neljä hammashoitajaa. Jokainen arvioi itsenäisesti hoitokoneen ja potilastuolien arvioitavat ominaisuudet. Arviointityöryhmän jäsenten antamista pisteistä laskettiin keskiarvo, jonka perusteella tarjoajan hammashoitoyksikkö joko hylättiin tai se pääsi mukaan hintavertailuun. Keskiarvon tuli olla vähintään 2,5 jokaisen arvioitavan ominaisuuden osalta, jotta hammashoitoyksikkö ja potilastuolit pääsivät hintavertailuun.

Arviointityöryhmän arvioiden perusteella jokaisen tarjoajan hammashoitoyksikkö ja potilastuoli täyttivät hammashoitoyksikölle ja potilastuolille asetetut kriteerit arvioitujen ominaisuuksien osalta riittävällä tasolla, joten kaikki tarjoajat otettiin mukaan hintavertailuun.

Valinta

Suun terveydenhuollon hankintatyöryhmä ja hankintapalvelut ovat käsitelleet 8.10.2020 hankintaan saatuja tarjouksia, tarjouksista tehtyä vertailua ja arviointityöryhmän arviointeja.

Vertailun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman hammashoitoyksikön tarjosi Fimet Oy vertailuhinnalla 57 680,00 euroa (alv 0 %) ja vertailupisteillä 100,00. Vertailutaulukko kokonaisvertailuhinnoista on päätöksen liitteenä (liite 1).

Sopimus

Helsingin kaupunkia ja toimittajaa sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen. Sopimus voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoajat ovat saaneet tai heidän katsotaan saaneen päätöksen ja valitusoikeuden tiedoksi.

Hankinnasta tehdään toimittajalle erillinen tilaus.

Hankintavaltuudet

Terveys- ja päihdepalvelujen johtajan oikeus päättää hankinnasta perustuu sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen hankintavaltuuksista sosiaali- ja terveystoimialalla 4.2.2020 § 19.

Lisätiedot

Eeva Rantala, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 42539

eeva.rantala(a)hel.fi