Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

2/2015

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/12

 

27.01.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 28

Myöhästyneistä vuoden 2015 avustushakemuksista päättäminen

HEL 2014-009454 T 02 05 01 00

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kaupungin järjestöavustuksia koskevien ohjeistusten mukaisesti esittelijän ehdotuksesta poiketen
- myöntää Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyölle- Pelastakaa Suomen nuoret ry v. 2015 järjestöavustuksena 100 000 euroa poikkeuksellisesti avustusten hakuajan päätyttyä korostaen päätöksen kertaluonteisuutta ja yhteiskunnallista luonnetta. Avustus otetaan kuolinpesävaroista.
- hylätä myöhästyneenä saapuneen Mannerheimin lastensuojeluliitto ry:n avustushakemuksen vuodelle 2015.

Käsittely

Esteelliset: Rene Hursti

Vastaehdotus:
Maija Anttila: Lautakunta päättää myöntää Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyölle- Pelastakaa Suomen nuoret ry v. 2015 järjestöavustuksena 100 000 euroa poikkeuksellisesti avustusten hakuajan päätyttyä korostaen päätöksen kertaluonteisuutta ja yhteiskunnallista luonnetta. Avustus otetaan kuolinpesävaroista.

Kannattajat: Markku Vuorinen

1 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus: Lautakunta päättää myöntää Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyölle- Pelastakaa Suomen nuoret ry v. 2015 järjestöavustuksena 100 000 euroa poikkeuksellisesti avustusten hakuajan päätyttyä korostaen päätöksen kertaluonteisuutta ja yhteiskunnallista luonnetta. Avustus otetaan kuolinpesävaroista.

Jaa-äänet: 0

Ei-äänet: 8
Maija Anttila, Sirpa Asko-Seljavaara, Gunvor Brettschneider, Miina Kajos, Laura Nordström, Marko Rosenholm, Markku Vuorinen, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 4
Sami Heistaro, Jouko Malinen, Kimmo Parhiala, Hannu Tuominen

Poissa: 1
Rene Hursti

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hyväksyä äänin 8 - 0 (tyhjiä 4, poissa 1) puheenjohtaja Maija Anttilan esittämän ja jäsen Markku Vuorisen kannattaman vastaehdotuksen.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Riitta Simoila, osastopäällikkö, puhelin: 310 42213

riitta.simoila(a)hel.fi

Hanna-Leena Nuutinen, erityissuunnittelija, puhelin: 310 42662

hanna-leena.nuutinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Avustushakemus Mannerheimin lastensuojeluliitto

2

Avustushakemus Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö - pelastakaa Suomen nuoret  ry

3

Kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Avustusta hakeneet

Liite 3
Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Päätösehdotus

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää kaupungin järjestöavustuksia koskevien ohjeistusten mukaisesti hylätä myöhästyneinä saapuneet Mannerheimin lastensuojeluliitto ry:n ja Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö – pelastakaa Suomen nuoret ry:n avustushakemukset vuodelle 2015.

Esittelijän perustelut

Hakemukset liitteineen ovat nähtävissä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta teki 16.12.2014 päätöksen (§ 426) järjestöille myönnettävistä avustuksista vuodelle 2015. Kaksi hakemuksista oli saapunut myöhästyneenä ja nämä esitettiin tuossa kokouksessa kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavien ohjeiden (12.12.2011) mukaisesti hylättäviksi ja lautakunta teki näistä esitysten mukaiset päätökset.

Haun päätyttyä muutamat järjestöt ottivat sosiaali- ja terveysviraston yhteyttä ja ilmoittivat unohtaneensa tehdä hakemuksen. Ne tiedustelivat olisiko hakuun mahdollista päästä vielä mukaan. Hakukuulutuksen mukaisesti tiedustelijoille ilmoitettiin, että haku on päättynyt ja ohjattiin mahdollisuuksien mukaan hakemaan avustusta muualta sekä muistutettiin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraavan vuoden avustusten hakuajasta. Kaksi hakemuksen unohtaneesta järjestöstä kuitenkin lähetti avustushakemuksen sosiaali- ja terveysvirastoon hakuajan päätyttyä. Jotta hakemukset tulevat käsitellyiksi asianmukaisesti, tuodaan ne nyt sosiaali- ja terveyslautakunnan päätettäviksi. Hakemukset esitellään seuraavassa.  

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry. otti haun päätyttyä puhelimitse yhteyttä sosiaali- ja terveysvirastoon ja ilmoitti unohtaneensa tehdä avustushakemuksen inhimillisen erehdyksen vuoksi. Heille ilmoitettiin, että hakuaika on päättynyt. Järjestö kuitenkin lähetti sosiaali- ja terveysvirastoon avustushakemuksen nro K 1708, joka on liitteenä 1 ja sisältää selostuksen myöhästymisen syystä. Järjestö hakee 25 000 euron avustusta lasten ja nuorten puhelimen ja netin toimintaan. Vuodelle 2014 sosiaali- ja terveyslautakunta myönsi järjestölle 20 000 euron avustuksen käytettäväksi lasten ja nuorten puhelimen ja netin henkilöstö- ja toimintakuluihin kohdistuen helsinkiläisiin. 

Hakemusta ei otettu hakuun mukaan ja tämä ilmoitettiin järjestölle puhelimitse ja sähköpostitse. Asia tuodaan nyt lautakunnan päätettäväksi, jotta se tulee muodollisesti käsiteltyä kaupungin ohjeen mukaisesti. Koska hakemus on myöhästynyt, se esitetään hylättäväksi.

Lasten ja nuorten puhelimen kokonaisbudjetti vuodelle 2015 on noin 597 000 euroa, joista valtaosan muodostaa Raha-automaattiyhdistyksen myöntämä 474 000 euron avustus. Sosiaali- ja terveyslautakunnalta anottu avustus on suuruudeltaan 3 % tarvittavasta rahoituksesta ja on syytä olettaa, että järjestö pystyy jatkamaan toimintaansa tänä vuonna häiriöttä ilman tätä avustusta. Järjestölle on ilmoitettu vuoden 2016 avustusten hakuaika ja painotettu avustushakemuksen tekemistä hakuaikana. Järjestö on sosiaali- ja terveysviraston tärkeä yhteistyökumppani ja sen toiminta tukee viraston strategiaa. 

Avustushakemuksia käsiteltäessä selvitettiin myös mitkä aikaisemmin avustusta hakeneista järjestöistä eivät tällä kertaa olleet hakijoiden joukossa. Kävi ilmi, että Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö – pelastakaa Suomen nuoret ry. ei ollut hakenut avustusta. Järjestön toiminta tukee sosiaali- ja terveysviraston strategiaa ja se on viraston tärkeä yhteistyökumppani.

Järjestön elintarvike- ja vaatejakelu toimii tiloissa, jotka tilakeskus on vuokrannut yksityiseltä omistajalta (Helsinginkatu 19). Tilakeskus välivuokraa tilat sosiaali- ja terveysvirastolle, joka edelleen vuokraa tilat yhdistykselle ja perii siltä tiloista vuokraa noin 9 000 euroa kuukaudessa. Sosiaali- ja terveyslautakunta on aikaisempina vuosina myöntänyt järjestölle avustuksen käytettäväksi näihin vuokriin. Sosiaali- ja terveysviraston kannalta on tärkeää, että se saa perittyä sopimusten mukaiset vuokrat ja tämän vuoksi yhdistykseen otettiin puhelimitse yhteyttä. Tarkoituksena oli selvittää onko vuokran rahoittamiseen löytynyt joku toinen ratkaisu, jonka vuoksi avustuksen saaminen ei enää olisi välttämätöntä. 

Kävi ilmi, että yhdistys oli unohtanut hakea avustusta. Heille ilmoitettiin, että hakuaika on päättynyt. Järjestö kuitenkin lähetti sosiaali- ja terveysvirastoon avustushakemuksen nro K 1707, joka on liitteenä 2. Järjestö ilmoittaa hakemuksen myöhästymisen syyksi kiireestä johtuvan unohtamisen.

Järjestö hakee 300 000 euron avustusta käytettäväksi kaupungin vuokraamien tilojen vuokra- ja sähkölaskuihin. Vuodelle 2014 sosiaali- ja terveyslautakunta myönsi järjestölle avustusta 150 000 euroa käytettäväksi vähävaraisille kohdennetun ruoka- ja vaatejakelutilan vuokrakuluihin. Järjestö kertoo saavansa raha-automaattiyhdistykseltä avustusta palkkoihin, mutta ei vuokriin. Tämän vuoksi järjestöstä todetaan, että avustus tähän tarkoitukseen olisi tarpeen ja sosiaali- ja terveysviraston avustuksia koskevien kriteerien mukainen. Hakemus tuodaan nyt lautakunnalle päätettäväksi ja kaupungin ohjeen mukaisesti se tulee esittää myöhästymisen vuoksi hylättäväksi.

Järjestö saa lahjoituksia eri tahoilta ja sen tilinpäätös vuodelta 2013 oli 71 000 euroa ja sitä edelliseltä vuodelta yli 170 000 euroa ylijäämäinen. Järjestö voi halutessaan hakea avustusta muilta tahoilta.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Riitta Simoila, osastopäällikkö, puhelin: 310 42213

riitta.simoila(a)hel.fi

Hanna-Leena Nuutinen, erityissuunnittelija, puhelin: 310 42662

hanna-leena.nuutinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Avustushakemus Mannerheimin lastensuojeluliitto

2

Avustushakemus Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö - pelastakaa Suomen nuoret  ry

3

Kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavat yleisohjeet

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Avustusta hakeneet

Liite 3
Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Talous- ja tukipalvelut

Talous- ja strategiapalvelut

Kaupunginkanslia, Talous-  ja konserniohjaus

Päätöshistoria

Virastopäällikkö 23.12.2014 § 238

HEL 2014-009454 T 02 05 01 00

Päätös

Virastopäällikkö päättää myöntää järjestöjen 121 hakemukselle avustusta vuoden 2015 toimintaan yhteensä 340 000 euroa liitteenä 1. olevien taulukoiden 1. - 8. mukaisesti. Lisäksi virastopäällikkö päättää hylätä 73 hakemusta taulukoissa esitetyin perusteluin.

Samalla virastopäällikkö päättää, että kunkin avustuksen ehtona on, että rahoitus käytetään vuoden 2015 aikana avustuksen käyttötarkoitukseksi nimettyyn toimintaan helsinkiläisiin kohdistuvana. Tämän varmistamistapa tulee kuvata sosiaali- ja terveyslautakunnalle annettavassa selvityksessä avustuksen käytöstä. Selvitys tulee antaa seuraavan vuoden avustushakemuksen yhteydessä tai jos tätä ei tehdä, erillisellä kirjallisella selvityksellä avustusvuotta seuraavan vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Lisäksi järjestöjen tulee toiminnassaan ja taloudenpidossaan noudattaa kaupunginhallituksen 12.12.2011 hyväksymiä, tämän päätöksen liitteenä 2. lähetettäviä avustusohjeita.

Avustusten saajien on pidettävä kirjanpito kirjanpitolain ja sen nojalla annettujen säädösten ja määräysten edellyttämällä tavalla. Kirjanpito on järjestettävä siten, että avustuksen käyttöä voidaan kirjanpidosta seurata. Avustusta saa käyttää vain päätöksessä mainittuun tarkoitukseen. Sosiaali- ja terveysviraston mahdolliset saatavat korkoineen vähennetään avustuksesta ennen sen maksamista avustettavalle järjestölle.

Lisäksi virastopäällikkö toteaa, että sosiaali- ja terveyslautakunta on kehottanut (16.12.2015, 426 §) sosiaali- ja terveysvirastoa huolehtimaan avustusten maksatuksesta kaupunginhallituksen avustusohjetta noudattaen, kuitenkin niin, että avustusten ensimmäinen ja toinen erä maksetaan samassa yhteydessä helmikuussa, kolmas erä maksetaan kesäkuussa ja neljäs erä syyskuussa.

Avustukset myönnetään ehdolla, että ne voidaan periä takaisin, mikäli ilmenee seikkoja, ettei edellytyksiä avustuksen myöntämiselle ole ollut.

Samalla hakijoille ilmoitetaan, että sosiaali- ja terveyslautakunnan vuodelle 2016 myöntämien avustusten hakuaika on 1. - 30.9.2015. Tällöin edellytetään, että kukin hakijataho tekee vain yhden avustushakemuksen kuitenkin niin, että hakemus voi sisältää avustuksen hakemisen useampiin eri käyttötarkoituksiin. Nämä tulee kuvata hakemuksessa selkeästi. Hakuajasta ja hakuohjeista tullaan tiedottamaan sosiaali- ja terveysviraston internet-sivuilla sekä sanomalehdissä.

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2015 avustusten hakuaika oli 1. - 30.9.2014. Avustusten jakoperusteet sisältävä hakukuulutus hakuohjeineen julkaistiin sosiaali- ja terveysviraston internet-sivuilla 29.8.2014, Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa 31.8.2014 sekä Metro-lehdessä 3.9.2014.

Alla kuvataan sosiaali- ja terveyslautakunnan 3.9.2013 (§ 288) vahvistamat periaatteet, joita noudatetaan jaettaessa järjestöille avustuksia sosiaali- ja terveysviraston määrärahoista. Nämä perusteet täydentävät Helsingin kaupungin avustusten myöntämisessä noudatettavia yleisohjeita (12.12.2011).

1) Yleisperiaatteena on, että avustuksen piiriin hyväksyttävän toiminnan tulee tukea sosiaali- ja terveysviraston voimassa olevan strategiasuunnitelman tavoitteiden toteuttamista.

2) Avustuksilla tuetaan ensisijaisesti toimintaa, joka tähtää helsinkiläisen väestön terveys- ja hyvinvointierojen kaventamiseen. Tällä tarkoitetaan muun muassa seuraavia asioita: a. Terveyden ja toimintakyvyn ja itsenäisen selviytymisen tukeminen, b. Sosiaalisten ongelmien ennaltaehkäiseminen ja vähentäminen, c. Omatoimisuuden ja itsehoidon lisääminen, d. Eri-ikäisten syrjäytymisen ehkäisy ennaltaehkäisevin ja/tai korjaavin toimin, e. Maahanmuuttajien kotoutumisen edistäminen, f. Haavoittuviin ryhmiin kuuluvien auttaminen ja vertaistuki sekä kriisiapu, jolloin kohderyhminä ovat: lapset, nuoret, pienituloiset perheet, ikääntyneet, pitkäaikaissairaat, eri tavoin vammaiset, päihde- tai mielenterveyspalveluja tarvitsevat, asunnottomat, toimeentulovaikeuksissa olevat, terveyden edistämisen kannalta merkitykselliset, vaikkakin pienet väestöryhmät, joihin kuuluvien hoito- tai tukisuhde vaatii erityistä asiantuntemusta ja luottamuksellisuutta, g. vapaaehtoistyö ja kansalaistoiminta.

3) Avustuksen saajalla tulee olla omaa varainhankintaa tai muuta toimintaresurssia (esim. vapaaehtoistyö), jotta toiminta ei kokonaan ole ulkopuolisen tuen varassa.

4) Avustus kohdennetaan pääsääntöisesti välittömään auttamis- ja tukemistoimintaan, joten välillistä järjestötyötä, kuten yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa ja järjestön tunnetuksi tekemistä, ei ensisijaisesti avusteta eikä myöskään järjestötoiminnan hallinnollisia ja vieraanvaraisuuteen liittyviä kuluja (esimerkiksi kokouskulut, tarjoilut, toimistotarvikkeet, kalusteet, ATK, Internet, AV-laitteet, puhelin, posti, matka- tai päivärahat, henkilökunnan koulutus, julkaisujen tilaaminen tai tuottaminen, korjausrakentaminen ja remontointi, yleiset kiinteistönhoitokulut) eikä sellaisia ajanvietteeseen liittyviä kuluja, jotka järjestön tai osallistujien voidaan katsoa pystyvän kustantamaan itse (esim. luentopalkkiot, juhlat ja retket).

5) Kertaluontoisia kohdeavustuksia ei pääsääntöisesti myönnetä.

6) Avustusta ei myönnetä uskonnolliseen tai poliittiseen toimintaan, eikä sellaiseen toimintaan, johon hakija saa muuta Helsingin kaupungin avustusta.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on 12.12.2013 (12 §) tehnyt delegointipäätöksen, jonka mukaan virastopäällikkö tekee päätökset enintään 10 000 euron suuruisista järjestöjen avustushakemuksista. Vuodelle 2015 sosiaali- ja terveyslautakunta osoitti näiden järjestöjen avustamiseen 340 000 euroa (16.12.2014, 426 §).

Virastopäällikön päätettäväksi ohjautuneita avustushakemuksia saapui vuoden 2015 haluun yhteensä 194 ja niistä virastopäällikkö myöntää avustuksen 121:lle ja hylkää 73 hakemusta liitteessä 1. olevissa taulukoissa 1. - 8. mainituin perustein. Taulukoissa hakemukset on ryhmitelty seuraavasti ja esitetään hakijajärjestön nimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä:

1. Lasten ja lapsiperheiden terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen

2. Nuorten ja aikuisten terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen

3. Ikäihmisten terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen

4. Kansanterveysjärjestöjen tukeminen

5. Mielenterveystyön ja päihdetyön tukeminen

6. Vammais- ja kehitysvammatyön tukeminen

7. Maahanmuuttajatyön tukeminen

8. Asukastalotoiminnan ja asukastyön tukeminen

Muista avustushakemuksista sosiaali- ja terveyslautakunta on tehnyt päätöksen 16.12.2014 (426 §).

Lisätiedot

Hanna-Leena Nuutinen, erityissuunnittelija, puhelin: 310 42662

hanna-leena.nuutinen(a)hel.fi

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta 16.12.2014 § 426

HEL 2014-009454 T 02 05 01 00

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti esittelytekstistä ilmenevin perustein esittelijän ehdotuksesta poiketen myöntää järjestöjen 114 hakemukselle avustusta vuoden 2015 toimintaan yhteensä
6 700 026 euroa liitteessä 1. olevien taulukoiden 1. - 9. mukaisesti. Lisäksi lautakunta päätti, että virastopäällikön päätettäväksi osoitetaan enintään 340 000 euroa niille 194 hakemuksille, jotka ovat suuruudeltaan enintään 10 000 euroa ja jotka eivät sisälly edellä mainittuihin taulukoihin.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hylätä 32 taulukoissa 1 - 9 mainittua hakemusta taulukoissa esitetyin perusteluin.

Samalla sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että kunkin avustuksen ehtona on, että rahoitus käytetään vuoden 2015 aikana avustuksen käyttötarkoitukseksi nimettyyn toimintaan helsinkiläisiin kohdistuvana. Tämän varmistamistapa tulee kuvata sosiaali- ja terveyslautakunnalle annettavassa selvityksessä avustuksen käytöstä. Selvitys tulee antaa seuraavan vuoden avustushakemuksen yhteydessä tai jos tätä ei tehdä, erillisellä kirjallisella selvityksellä avustusvuotta seuraavan vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Lisäksi järjestöjen tulee toiminnassaan ja taloudenpidossaan noudattaa kaupunginhallituksen 12.12.2011 hyväksymiä, tämän päätöksen liitteenä 3. lähetettäviä avustusohjeita.

Avustusten saajien on pidettävä kirjanpito kirjanpitolain ja sen nojalla annettujen säädösten ja määräysten edellyttämällä tavalla. Kirjanpito on järjestettävä siten, että avustuksen käyttöä voidaan kirjanpidosta seurata. Avustusta saa käyttää vain päätöksessä mainittuun tarkoitukseen. Sosiaali- ja terveysviraston mahdolliset saatavat korkoineen vähennetään avustuksesta ennen sen maksamista avustettavalle järjestölle.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kehottaa sosiaali- ja terveysvirastoa huolehtimaan avustusten maksatuksesta kaupunginhallituksen avustusohjetta noudattaen, kuitenkin niin, että avustusten ensimmäinen ja toinen erä maksetaan samassa yhteydessä helmikuussa, kolmas erä maksetaan kesäkuussa ja neljäs erä syyskuussa.

Avustukset myönnetään ehdolla, että ne voidaan periä takaisin, mikäli ilmenee seikkoja, ettei edellytyksiä avustuksen myöntämiselle ole ollut.

Samalla hakijoille ilmoitetaan, että sosiaali- ja terveyslautakunnan vuodelle 2016 myöntämien avustusten hakuaika on 1. - 30.9.2015. Tällöin edellytetään, että kukin hakijataho tekee vain yhden avustushakemuksen kuitenkin niin, että hakemus voi sisältää avustuksen hakemisen useampiin eri käyttötarkoituksiin. Nämä tulee kuvata hakemuksessa selkeästi. Hakuajasta ja hakuohjeista tullaan tiedottamaan sosiaali- ja terveysviraston internet-sivuilla sekä sanomalehdissä.

Käsittely

16.12.2014 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti käsitellä esityslistan asian numero 5 (sosiaali- ja terveyslautakunnan avustukset järjestöille vuodelle 2015) ennen esityslistan asiaa numero 4 (valtion kaupungille luovuttamien kuolinpesien varojen käyttäminen järjestöjen avustamiseen vuonna 2015) esityslistan asian numero 3 (ilmoitusasiat) jälkeen. Esityslistan asia numero 10 (sosiaali- ja terveysviraston vuoden 2015 tulosbudjettien ja käyttösuunnitelman hyväksyminen) käsiteltiin heti esityslistan asian numero 4 ja esityslistan asian numero 5 jälkeen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti ennen tämän asian käsittelyn aloittamista valita tilapäiseksi
puheenjohtajaksi varapuheenjohtaja Seija Muurisen tämän asian käsittelyä varten.

Erityissuunnittelija Hanna-Leena Nuutinen ja taloussuunnittelija Tuija Jokela olivat kokouksessa kutsuttuina asiantuntijoina läsnä tätä asiaa käsiteltäessä.

Esteelliset: Maija Anttila

1. Vastaehdotus:
Tuula Salo: Myönnetään Aseman Lapset Ry:lle avustus alkuperäisen anomuksen mukaisesti 60 000 euroa.

Kannattajat: Jouko Malinen

2. Vastaehdotus:
Tuula Salo: Myönnetään Omaiset huumetyön tukena ry:lle avustus alkuperäisen hakemuksen mukaan 29 000 euroa.

Kannattajat: Jouko Malinen

3. Vastaehdotus:
Tuula Salo: Myönnetään Kehitysvammatuki 57 ry:lle alkuperäisen hakemuksen mukaisesti 544 026,00 euroa.

Kannattajat: Jouko Malinen

4. Vastaehdotus:
Laura Nordström: Esitän, että Turvatalo Monalle (Monika-Naiset liitto, Kohta 7 Maahanmuuttajatyön tukeminen, hakija nro 13) myönnetään 150 000 euron sijaan 250 000 euroa.

Kannattajat: Markku Vuorinen

5. Vastaehdotus:
Tuomas Tuure: Myönnetään kohdan kuusi kohdassa yksi avustajakeskus Sentterille 50.000 euroa, jotta välttämättömät toimintaedellytykset voidaan turvata.

Kannattajat: Jouko Malinen

6. Vastaehdotus:
Markku Vuorinen: Kalliolan nuoret ry.Tyttöjen talo. Ehdotan 10 000 euron lisärahoitusta esittelijän ehdotukseen.

Kannattajat: Jouko Malinen

1 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus: Myönnetään Aseman Lapset Ry:lle avustus alkuperäisen anomuksen mukaisesti 60 000 euroa.

Jaa-äänet: 0

Ei-äänet: 8
Kadar Gelle, Jouko Malinen, Laura Nordström, Tuula Salo, Mikael Sjövall, Hannu Tuominen, Tuomas Tuure, Tero Weckroth

Tyhjä: 5
Joonas Leppänen, Seija Muurinen, Tuomas Nurmela, Markku Vuorinen, Anna Vuorjoki

Poissa: 0

Jäsen Tuula Salon vastaehdotus voitti esittelijän ehdotuksen äänin 8 - 0 (tyhjiä 5).

2 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus: Myönnetään Omaiset huumetyön tukena ry:lle avustus alkuperäisen hakemuksen mukaan 29 000 euroa.

Jaa-äänet: 0

Ei-äänet: 8
Kadar Gelle, Jouko Malinen, Laura Nordström, Tuula Salo, Mikael Sjövall, Hannu Tuominen, Tuomas Tuure, Markku Vuorinen

Tyhjä: 5
Joonas Leppänen, Seija Muurinen, Tuomas Nurmela, Tero Weckroth, Anna Vuorjoki

Poissa: 0

Jäsen Tuula Salon vastaehdotus voitti esittelijän ehdotuksen äänin 8 - 0 (tyhjiä 5).

3 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus: Myönnetään Kehitysvammatuki 57 ry:lle alkuperäisen hakemuksen mukaisesti 544 026,00 euroa.

Jaa-äänet: 0

Ei-äänet: 5
Jouko Malinen, Laura Nordström, Tuula Salo, Hannu Tuominen, Tuomas Tuure

Tyhjä: 8
Kadar Gelle, Joonas Leppänen, Seija Muurinen, Tuomas Nurmela, Mikael Sjövall, Tero Weckroth, Markku Vuorinen, Anna Vuorjoki

Poissa: 0

Jäsen Tuula Salon vastaehdotus voitti esittelijän ehdotuksen äänin 5 - 0 (tyhjiä 8).

4 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus: Esitän, että Turvatalo Monalle (Monika-Naiset liitto, Kohta 7 Maahanmuuttajatyön tukeminen, hakija nro 13) myönnetään 150 000 euron sijaan 250 000 euroa.

Jaa-äänet: 2
Seija Muurinen, Tero Weckroth

Ei-äänet: 10
Kadar Gelle, Joonas Leppänen, Jouko Malinen, Laura Nordström, Tuula Salo, Mikael Sjövall, Hannu Tuominen, Tuomas Tuure, Markku Vuorinen, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 1
Tuomas Nurmela

Poissa: 0

Jäsen Laura Nordströmin vastaehdotus voitti esittelijän ehdotuksen äänin 10 - 2 (1 tyhjä).

5 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus: Myönnetään kohdan kuusi kohdassa yksi avustajakeskus Sentterille 50.000 euroa, jotta välttämättömät toimintaedellytykset voidaan turvata.

Jaa-äänet: 0

Ei-äänet: 6
Kadar Gelle, Jouko Malinen, Laura Nordström, Tuula Salo, Hannu Tuominen, Tuomas Tuure

Tyhjä: 7
Joonas Leppänen, Seija Muurinen, Tuomas Nurmela, Mikael Sjövall, Tero Weckroth, Markku Vuorinen, Anna Vuorjoki

Poissa: 0

Jäsen Tuomas Tuuren vastaehdotus voitti esittelijän ehdotuksen äänin 6 - 0 (tyhjiä 7).

6 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus: Kalliolan nuoret ry.Tyttöjen talo. Ehdotan 10 000 euron lisärahoitusta esittelijän ehdotukseen.

Jaa-äänet: 0

Ei-äänet: 13
Kadar Gelle, Joonas Leppänen, Jouko Malinen, Seija Muurinen, Laura Nordström, Tuomas Nurmela, Tuula Salo, Mikael Sjövall, Hannu Tuominen, Tuomas Tuure, Tero Weckroth, Markku Vuorinen, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 0

Poissa: 0

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti yksimielisesti hyväksyä jäsen Markku Vuorisen vastaehdotuksen.

02.12.2014 Pöydälle

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Riitta Simoila, osastopäällikkö, puhelin: 310 42213

riitta.simoila(a)hel.fi

Hanna-Leena Nuutinen, erityissuunnittelija, puhelin: 310 42662

hanna-leena.nuutinen(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 Helsingin kaupunki

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566