Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

18/2020

1 (4)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Asia/3

 

17.11.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 215

Suun terveydenhuollon johtajahammaslääkärin viran täyttäminen

HEL 2020-010096 T 01 01 01 01

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti valita koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella hammaslääketieteen lisensiaatti, erikoishammaslääkäri Sebastian Kasteen suun terveydenhuollon palvelujen johtajahammaslääkärin virkaan (vakanssinumero 026710) 1.1.2021 lukien 7428,85 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Virkaan valittavan ei tarvitse esittää työterveyshuollon antamaa selvitystä terveydentilastaan, koska se on esitetty jo aiemmin.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveystoimiala, terveys- ja päihdepalvelujen suun terveydenhuolto.

Käsittely

Kokous keskeytettiin suun terveydenhuollon johtajahammaslääkärin virkaan esitetyn Sebastian Kasteen haastattelun ajaksi.

Esittelijä

sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Juha Jolkkonen

Lisätiedot

Leena Turpeinen, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja, puhelin: 310 52481

leena.turpeinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo SOTE-02-257-20

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 18.8.2020 § 127 myöntää eron aikaisemmalle viranhaltijalle 1.8.2020 lukien johtajahammaslääkärin virasta.

Samalla lautakunta päätti, että suun terveydenhuollon johtajahammaslääkärin virka (vakanssinumero 026710) julistetaan haettavaksi julkisessa hakumenettelyssä hallintosäännön mukaisin kelpoisuusvaatimuksin. Suun terveydenhuollon johtajahammaslääkärin virka kuuluu kokonaispalkkausjärjestelmään (HAY22) ja viran kokonaispalkka on 7428,85 euroa kuukaudessa.

Suun terveydenhuollon johtajahammaslääkärin virka oli julkisesti haettavana 11.9.–2.10.2020. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa osoitteessa helsinkirekry.fi. Lisäksi ilmoitus oli esillä Hammaslääkärilehdessä 11.9.2020 ja sähköisesti työpaikkailmoitus oli luettavissa Oikotien sekä Duunitorin työpaikkailmoituksissa ja ilmoitusta markkinoitiin LinkedIn-palvelussa.

Helsingin kaupungin hallintosäännön 4 luvun 4 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan sosiaali- ja terveyslautakunta päättää palvelukokonaisuuden johtajan suoran alaisen virkaan ottamisesta. Palvelua johtaa johtajahammaslääkäri, joka toimii johtavan ylihoitajan sekä palveluun kuuluvien yksiköiden johtavien ylihammaslääkärien esimiehenä.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistetun hammaslääkärin pätevyys ja erikoishammaslääkärin tutkinto, sekä riittävä koulutus ja kokemus suun terveydenhuollon hallinto- ja johtamistehtävistä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkoja täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Suun terveydenhuollon tehtävänä on järjestää terveydenhuoltolain 26 §:n ja valtioneuvoston asetuksen neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta (338/2011) mukaiset suun terveydenhuollon palvelut. Lisäksi palvelu vastaa yhteistyösopimusten puitteissa järjestettävistä palveluista muille pääkaupunkiseudun kunnille.

Hakija ja rekrytointiprosessi

Suun terveydenhuollon johtajahammaslääkärin virkaa haki hakuajan kuluessa yksi henkilö. Hakijalla oli tehtävään vaadittu kelpoisuus ja hänet kutsuttiin haastatteluun.

Haastattelijoina 6.10.2020 olivat toimialajohtaja ********** terveys- ja päihdepalvelujen johtaja ********** johtava ylihoitaja ********** ja rekrytointikonsultti ********** sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenet apulaispormestari ********** Hakija kutsuttiin henkilöarviointiin, jonka suoritti Psycon Oy.

Sebastian Kaste on suorittanut hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 2003 ja terveydenhuollon erikoishammaslääkärin tutkinnon vuonna 2016 Helsingin yliopistossa. **********

Hänen vahvuuksiaan ovat laaja-alainen sosiaali- ja terveystoimialan tuntemus, talous- ja kehittämisosaaminen sekä muutosjohtaminen.

Arviointi

Hakuasiakirjoihin, haastatteluihin, henkilöarviointiin ja aiempaan tietoon sekä lautakunnan lausuntoon perustuen on katsottava, että Sebastian Kasteella on hyvät edellytykset suun terveydenhuollon palvelujen johtajahammaslääkärin virkaan kuuluvien tehtävien hoitamiseen.

Sebastian Kasteen valintaa puoltavat hänen koulutuksensa, laaja-alainen kokemuksensa haastavista johtamistehtävistä, laaja-alainen perusterveydenhuollon tuntemus toimintojen näkökulmasta, näytöt uudistusten toteuttamisesta sekä todennettu johdonmukaisuus ja tavoitteellisuus toimintatavoissa. Hänen johtamistyylinsä on tavoitteellista ja avointa.

Muuta

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenillä on mahdollisuus tutustua esitykseen liittyvään hakemukseen ja henkilöarviointiraporttiin ennen kokousta ja kokouksen aikana.

Esittelijä

sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Juha Jolkkonen

Lisätiedot

Leena Turpeinen, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja, puhelin: 310 52481

leena.turpeinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo SOTE-02-257-20

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Terveys- ja päihdepalvelut

Taloushallintopalvelut

Työnantaja- ja työhyvinvointipalvelut

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566