Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

4/2019

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Asia/3

 

26.02.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 29

Valtuutus HUSille yhteishankintojen tekemiseen

HEL 2019-001163 T 02 08 01 00

Päätös

A. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti valtuuttaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (jatkossa HUS) valmistelemaan yhteistyössä Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon ja hankintapalvelujen kanssa Haartmaninkatu 1:n hammashoitoyksiköiden (unitit) ja muiden kiinteästi asennettavien laitteiden (KSL-laitteet, mm. imumoottorit- ja laitteistot, kompressorit) kilpailutusten tarjouspyyntöasiakirjat sekä allekirjoittamaan ja julkaisemaan tarjouspyynnön Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan puolesta.

B. Lisäksi lautakunta päätti valtuuttaa HUSin valmistelemaan mahdolliset muut hankkeeseen liittyvät hankinnat, jotka on perusteltua tehdä yhteishankintoina.

C. Samalla lautakunta päätti valtuuttaa terveys- ja päihdepalvelujen palvelukokonaisuuden johtajan tekemään Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan puolesta kilpailutusten perusteella tehtävät hankintapäätökset sekä allekirjoittamaan solmittavat sopimukset.

Kohtien A-C valtuutusten arvioitu, sitoumukseton yhteenlaskettu arvo on Helsingin kaupungin osalta noin 1,5 miljoonaa euroa.

Esittelijä

sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Juha Jolkkonen

Lisätiedot

Eeva Rantala, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 42539

eeva.rantala(a)hel.fi

Muutoksenhaku

A, B

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

C

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Suun terveydenhuolto

Esitysteksti

Hankintapalvelut

Esitysteksti

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Hankintavaltuuksista päättäminen

Sosiaali- ja terveyslautakunta poikkeaa nyt tehtävässä päätöksessään aiemmin hankintavaltuuspäätöksessään 20.11.2018  § 309 vahvistetuista hankintavaltuuksista.

Lautakunnan terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuuden johtajalle vahvistama hankintaraja on 500 000 euroa. Nyt tehtävällä päätöksellä lautakunta oikeuttaa terveys- ja päihdepalvelut -palvelukokonaisuuden johtajan tekemään hankinnasta päätöksen, jonka laskennallinen arvo on enemmän kuin 500 000 euroa.

Kilpailutuksen taustaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta on kokouksessaan 18.12.2018 § 347 hyväksynyt Haartmaninkatu 1 tarveselvityksen. Haartmaninkatu 1:een on siirtymässä Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon jäljempänä mainittujen palvelujen lisäksi toimintoja Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Suu- ja leukasairauksien osaston opetusyksiköstä sekä HUSin HYKS Pää- ja kaulakeskuksen Suu- ja leukasairauksien linjan Suusairauksien opetus- ja hoitoyksiköstä.

Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon nykyisistä toimipisteistä / hammashoitoloista ovat Haartmaninkatu 1:een siirtymässä Ruskeasuolta Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen (Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi) suun erikoishoidon yksikkö (PKS-Sehyk), Ruskeasuon hammashoitolan keskitetty kiireellinen hammashoito ja Mannerheimintien hammashoitolan oikomishoito. Lisäksi siirtyvät Helsingin kaupungin Meilahden hammashoitolasta paljon palveluja tarvitsevien potilaiden hoitotoiminta sekä Kivelän hammashoitolasta monihuonetyöskentely-malli. Haartmaninkatu 1:een suunnitellaan tilat myös suun terveydenhoitoa palvelevalle kuvantamisen yksikölle, jonka toiminnasta vastaa Helsingin kaupunki.

HUS vastaa hankkeen toteutuksesta. Hammashoitoyksiköt ja muut kiinteästi asennettavat laitteet kuuluvat hankintarajataulukon mukaisesti käyttäjien hankittaviksi. Yhteishankinnalla pyritään saamaan kustannussäästöjä kaikille osapuolille. Lisäksi pyritään yhtenäiseen laitekantaan laitteiden sujuvan käytön, ylläpidon, huollon ja korjausten näkökulmista.

Muita mahdollisia yhteishankintoina tehtäviä hankintoja saattavat olla esim. hoitohuoneiden kalusteet niiltä osin, kun ne on määritelty käyttäjien erillishankinnoiksi.

Toiminnan vaatimiin, urakkaan kuulumattomiin kiinteisiin sairaalalaitteisiin, pienlaitteisiin, instrumentteihin, irtokalusteisiin ja muuhun irtaimistoon Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala varaa lautakunnan 18.12.2018 § 347 päätöksen mukaisesti yhteensä 20 000 euroa vuodelle 2019 ja 3 080 000 euroa vuodelle 2020. Tietoteknisiin hankintoihin sosiaali- ja terveystoimi varaa 400 000 euroa vuodelle 2020.

Esittelijä

sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja

Juha Jolkkonen

Lisätiedot

Eeva Rantala, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 42539

eeva.rantala(a)hel.fi

Muutoksenhaku

A, B

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

C

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Suun terveydenhuolto

Esitysteksti

Hankintapalvelut

Esitysteksti

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566