Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

20/2016

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/11

 

13.12.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 319

Terveysasemien johtajalääkärin viran täyttäminen määräaikaisesti, työavain 45-1126-16

HEL 2016-012714 T 01 01 01 01

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti ottaa koulutuksen, kokemuksen ja haastattelussa osoitetun sopivuuden perusteella lääketieteen lisensiaatti Olli Huuskosen terveysasemien johtajalääkärin virkaan (vakanssinumero 026709, toimintayksikkö 396199, työpiste 100000) 1.1.2017 lukien määräaikaisesti 31.12.2018 asti 7404,84 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin ja viranhoitomääräyksessä tarkemmin määrätyin ehdoin. Koeaika on kuusi kuukautta.

Päätös on ehdollinen, kunnes virkaan otetun terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä 30 päivän kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveysvirasto / terveys- ja päihdepalvelut -osasto / terveysasemat ja sisätautien poliklinikka.

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Juha Jolkkonen

Lisätiedot

Leena Turpeinen, va. osastopäällikkö, puhelin: 310 52481

leena.turpeinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta
Esitysteksti

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta
Esitysteksti

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti myöntää 13.9.2016 § 213 eron 1.9.2016 lukien terveysasemien johtajalääkärille toiseen tehtävään siirtymisen vuoksi. Terveysasemien johtajalääkärin virka täytetään määräaikaisesti 1.1.2017−31.12.2018 toimintojen muutosvaiheen vuoksi. Helsingin sosiaali- ja terveysvirastossa on meneillään laaja palvelujen uudistaminen. Lisäksi valtakunnalliset sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä, tuottamista, rahoitusta ja valinnanvapautta koskevat ratkaisut ovat edelleen avoinna.

Viran täyttämiseen on saatu määräajaksi 1.1.2017−31.12.2018 kaupunginjohtajan täyttölupa 5.10.2016.

Virka on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin avoimet työpaikat -Internet-sivuilla, työhallinnon avoimet työpaikat -Internet-sivuilla, www.terveysportti.fi -sivuilla ja  www.tkrekry.fi -sivuilla ajalla 21.10.−9.11.2016 sekä Lääkärilehdessä ja Mediuutisissa 21.10.2016, Helsingin Sanomissa ja Huvudstadsbladetissa 23.10.2016 ja Metro -lehdessä 26.10.2016.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 20 §:n mukaan toimistotasoisen yksikön päällikön ottaa virkaan lautakunta. Kyseessä on avoin virka. Virkaa on hoidettu määräaikaisjärjestelyin 9.9.2014 alkaen.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on yleislääketieteen erikoislääkärin tai muun soveltuvan alan erikoislääkärin tutkinto ja riittävä kokemus alansa hallinto- ja johtamistehtävissä. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Terveysasemien johtajalääkäri vastaa terveysasemien ja sisätautipoliklinikan toiminnan, talouden ja henkilöstön johtamisesta ja kehittämisestä strategiatavoitteiden mukaisesti. Johtamisessa painottuu suuren organisaation johtaminen muuttuvassa toimintaympäristössä, esimiesten ja henkilöstön sitouttaminen sekä laaja-alainen viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö. Talouden johtamisessa keskeistä on resurssien oikea kohdentaminen ja tuottavuuden parantaminen.

Määräajassa hakemuksen jätti kuusi hakijaa, joista viisi täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Yhteenveto hakemuksen jättäneistä on tämän asian liitteenä 1.

Haastatteluun kutsuttiin koulutuksen ja työkokemuksen perusteella neljä hakijaa: Olli Huuskonen, **********

Haastattelijoina toimivat va. virastopäällikkö Juha Jolkkonen, va. osastopäällikkö Leena Turpeinen ja rekrytointikonsultti Leena Kärnä.

Hakuasiakirjojen ja haastattelujen perusteella saatiin riittävät tiedot hakijoiden koulutuksesta, osaamisesta, kokemuksesta ja soveltuvuudesta.

********** on koulutukseltaan terveydenhuollon erikoislääkäri. Hän on suorittanut lääkärien johtamiskoulutuksen syventävät johtamisopinnot osana erikoistumiskoulutusta ja hän osallistuu parhaillaan Aalto EE:n Johtaminen terveydenhuollossa -koulutukseen. ********** toimii tällä hetkellä ylilääkärinä sosiaali- ja terveysministeriössä keskeisenä vastuualueenaan ammattihenkilölainsäädäntö ja erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutus. Hän on perehtynyt sosiaali- ja terveydenhuollon muutostarpeisiin ja niihin liittyviin ajankohtaisiin kehittämishankkeisiin, kuten sote-uudistukseen ja valinnanvapauden kehittämiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevaan lainsäädäntöön. ********** on 10 kuukautta esimies- ja johtamiskokemusta.

Olli Huuskonen on koulutukseltaan yleislääketieteen erikoislääkäri. Hän on suorittanut erikoislääkärin johtamiskoulutuksen ja Lean Six Sigma Green Belt -koulutuksen. Huuskosella on monipuolinen työkokemus ja tuntemus terveydenhuollon kliinisestä ja esimiestyöstä. Hän toimii tällä hetkellä ylilääkärinä Espoon kaupungilla. Huuskonen on kehittänyt Espoon terveysasemia. Hän on toteuttanut henkilöstönsä kanssa huomattavia parannuksia asiakaspalveluun, mikä näkyy erityisesti kiireettömien vastaanottoaikojen saatavuuden parantumisena ja päiväpäivystyksen ruuhkien poistumisena. Hän johtaa ja kehittää tiedolla ja on saanut henkilöstön mukaan tekemään muutosta. Huuskonen kehittää edelleen aktiivisesti itseään johtajana.

********** on koulutukseltaan yleislääketieteen erikoislääkäri. Hän toimii tällä hetkellä va. terveysasemien johtajalääkärinä Helsingin kaupungilla. ********** on kokemusta terveydenhuollon esimiestehtävistä. ********** on erityisosaaja digitalisaation mallintamisessa ja toimeenpanossa. Hänen vahvuutenaan on toiminnan kehittäminen ja käytännön triple aim -soveltaminen.

********** on koulutukseltaan terveydenhuollon erikoislääkäri. Hän on suorittanut johdon ja esimiesten työnohjaajakoulutuksen ja Kansanterveyslaitoksen johdon ja esimiesten tutkinnon. Hän toimii tällä hetkellä johtavana ylilääkärinä Kirkkonummen kunnassa. ********** on vuodesta 2015 toiminut julkisen puolen esimiestehtävässä. Tätä ennen hän toimi asiantuntijalääkärinä, tutkijana, toimittajana ja toiminnanjohtajana.  Hän on ollut mukana kehittämässä useaa terveyden edistämisen välinettä kansalaisille ja toimintamallia terveydenhuollon ammattilaisille.

Haastatelluista Huuskosella, ********** on kokemusta terveysasemien johtamisesta ja hallinnosta ja organisaatiojärjestelyjen ja toimintatapamuutosten johtamisesta toimialalla. Huuskonen, ********** ovat kehittäneet johtamisosaamistaan. Huuskosen kohdalla esiin nousee muutosjohtamisosaaminen, ********** on osoittanut kykyä toimintojen kehittämisessä ja ********** terveydenhuollon tutkimuksessa. ********** on juuri väitellyt lääkärien uravalinta -aiheesta.

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston palvelujen uudistaminen on tällä hetkellä tilanteessa, jossa alkaa uusien toimintamallien käyttöönotto. Terveysasemien johtajalääkäri on yhtenä johtajista ja esimiehistä keskiössä uudistuksen onnistumisen kannalta. Samanaikaisesti virastossa valmistaudutaan tulevaan sote- uudistukseen ja APOTTI-järjestelmän käyttöönottoon. Tämä tulee tarkoittamaan muun muassa toimintatapojen yhtenäistämistä ja lisääntyvää integraatiota terveys- ja sosiaalipalvelujen välillä.

Tiedollisten ja taidollisten ominaisuuksien lisäksi valintaprosessissa onkin kiinnitetty erityistä huomiota myös yhteistyövalmiuteen ja kykyyn rakentaa yhtenäisyyttä ja luottamusta sosiaali- ja terveyspalvelujen osastojen ja toimistojen ja myös ulkoisiin sidosryhmiin päin.

Edellä kuvattuja kykyjä ja ominaisuuksia on kartoitettu työkokemuksen ja hakemuksen lisäksi haastattelulla. Näiden tuloksena on muodostettu kokonaiskuva hakijoista ja päädytty esitettyyn henkilöön.

Koulutuksen, työkokemuksen, näyttöjen ja haastattelujen perusteella Olli Huuskosen on kokonaisarvioinnissa todettu omaavan parhaiten terveysasemien johtajan tehtävässä edellytettäviä ominaisuuksia.

Olli Huuskosen valintaa terveysasemien johtajalääkärin määräaikaiseen virkaan puoltaa hänen kokemuksensa sosiaali- ja terveystoimen alalta, hänen näyttönsä toimintojen kehittämisessä ja niihin liittyvien muutosten läpiviemisessä. Huuskosella on jäsentynyt näkemys terveysasemien tulevaisuudesta ja hänen yhteistyö- ja vuorovaikutustaidoistaan saa vahvan kuvan. Hänellä on tehtävään vaadittava koulutus ja kielitaito ja tehtävän edellyttämä johtamis- ja kehittämisosaaminen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuntemus.

Hakemusasiakirjat ovat nähtävänä sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa ja sitä ennen valmistelijalla.

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Juha Jolkkonen

Lisätiedot

Leena Turpeinen, va. osastopäällikkö, puhelin: 310 52481

leena.turpeinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Yhteenveto hakijoista

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan otettu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta
Esitysteksti

Viran muut hakijat

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta
Esitysteksti

Tiedoksi

Talpa

Henkilöstöasiantuntija

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

helsinki.kirjaamo@hel.fi

http://www.hel.fi

+358 9 655 783

 

FI02012566