Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

20/2015

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/12

 

24.11.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 352

Sosiaali- ja terveysviraston lastensuojelun johtajan viran täyttäminen

HEL 2015-011034 T 01 01 01 01

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti valita valtiotieteen maisteri Saila Nummikosken Helsingin kaupungin palvelukseen lastensuojelun johtajan vakituiseen virkaan (vakanssinumero 035288) 01.06.2016 lukien kokonaispalkkausjärjestelmän (HAY) vaativuusluokan 22 mukaan määräytyvin palkkaeduin. Kokonaispalkka on 6512,43 euroa kuukaudessa. Koeaika on neljä kuukautta ja päättyy 30.9.2016.

Päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun työterveyshuollon antaman selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveysvirasto / perhe- ja sosiaalipalvelut –osasto / lastensuojelu.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Pia Panhelainen, osastopäällikkö, puhelin: 310 62401

pia.panhelainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijat 45-657-15.pdf

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti
Liite 1
Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Esitysteksti
Liite 1
Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti myöntää 1.9.2015 § 264 lastensuojelun johtajalle eron 1.6.2016 lukien eläkkeelle siirtymisen vuoksi. Samalla lautakunta päätti julistaa lastensuojelun johtajan viran haettavaksi. Päätöksen perusteluissa todetaan, että virka tulee avoimeksi 1.6.2016 lukien, mutta tehtävän luonteen vuoksi virka täytetään virkaan valittavalla määräaikaisesti 1.2.-31.5.2016 vakinaisen viranhaltijan vuosi- ja säästölomien ajaksi.

Virka on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin avoimet työpaikat –Internet-sivuilla ja työhallinnon avoimet työpaikat –Internet-sivuilla ajalla 04.09-25.09.2015 sekä Helsingin Sanomissa ja Huvudstadsbladetissa 06.09.2015 ja Metro -lehdessä 09.09.2015.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön 20 §:n mukaan toimistotasoisen yksikön päällikön ottaa lautakunta.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 10 § 1 momentin mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään alan tuntemusta ja riittävää johtamistaitoa. Kielitaitovaatimuksena on erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Lastensuojelun johtaja vastaa lastensuojelun toiminnan, talouden ja henkilöstön johtamisesta ja kehittämisestä strategiatavoitteiden mukaisesti. Johtamisessa painottuu suuren organisaation johtaminen jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä, esimiesten ja henkilöstön sitouttaminen sekä laaja-alainen viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö. Talouden johtamisessa keskeistä on resurssien oikea kohdentaminen ja tuottavuuden parantaminen.

Tehtävän hoitaminen edellyttää kykyä hahmottaa lastensuojelun perustehtävä osana sosiaali- ja terveyspalveluja sekä suhteessa yhteiskunnallisiin muutoksiin.

Hakuaikana virkaa haki 28 henkilöä, joista 26 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Esityslistan liitteenä on nimilista viranhakijoista.

Haastatteluun kutsuttiin koulutuksen ja työkokemuksen perusteella seuraavat 4 hakijaa: **********

ja Nummikoski Saila.

Saila Nummikoski on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on suorittanut Tampereen yliopistossa Public MBA tutkinnon sekä sosiaali- ja terveysalan johtamisen PD koulutuksen. Hän toimii tällä hetkellä Hyvinkään kaupungilla perhe- ja sosiaalityön johtajana. Esimieskokemusta hänellä on myös Hyvinkään kaupungin sosiaalipalvelujen johtajan ja Siuntion kunnan perusturvajohtajan tehtävästä. Helsingin kaupungilla hän on toiminut muun muassa lastensuojelun sosiaalityöntekijänä.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on suorittanut Tampereen yliopistossa johtamisen PD –tutkinnon. Tällä hetkellä hän toimii lastensuojelun sosiaalityön päällikkönä Helsingin kaupungilla. Hänellä on pitkä työkokemus Helsingin kaupungilla lastensuojelusta sosiaalityöntekijänä ja lastensuojelun eri erimiestehtävistä.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon ja perheterapeutin tutkinnon. Hän toimii tällä hetkellä Keravan kaupungilla perhepalvelujen ja lastensuojelun päällikkönä.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän toimii tällä hetkellä Vantaan kaupungin vs. sosiaalityön esimiehenä. Esimieskokemusta hänellä on myös johtavan sosiaalityöntekijän tehtävistä.

Haastattelijoina toimivat perhe- ja sosiaalipalvelujen osastopäällikkö Pia Panhelainen ja henkilöstö- ja kehittämispalvelujen osastopäällikkö Tiina Mäki sekä sihteerinä työvoimasuunnittelija Harri Laurell. Haastattelujen perusteella Personnelin henkilöarviointiin lähettiin kolme hakijaa: **********

ja Nummikoski Saila.

Virastopäällikkö Hannu Juvonen haastatteli Personnelin henkilöarvioinnin jälkeen kaikki kolme henkilöarviointiin lähetettyä hakijaa.

Hakija Saila Nummikoskella on näistä hakijoista laajin johtamiskoulutus, hänellä on henkilöarvioinneissa käyneistä hakijoista ainoana MBA-koulutus. Hakemusten ja haastattelujen perusteella hakija Saila Nummikoskella on laajin kokemus palvelurakenteita muuttavasta sosiaalipalvelujen johtamisesta. Hakija Saila Nummikoski on myös kolmesta hakijasta ainoa, jolla on valtion keskusvirastotasoista asiantuntijakokemusta. Henkilöarvioinnin yleiset tulokset tukivat hänen valintaansa suhteessa muihin henkilöarvioinnissa käyneisiin hakijoihin.

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Saila Nummikoski täyttää siis parhaiten hakemuksesta ilmenevän monipuolisen johtamis- ja kehittämiskokemuksen sekä koulutuksen, sosiaalipalvelujen ja lastensuojelun tuntemuksen sekä haastattelun ja henkilöarvioinnin tulosten perusteella lastensuojelun johtajan viran menestykselliseen hoitamiseen asetetut vaatimukset. Hänellä on tehtävän edellyttämä sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) 10 §:n 1 momentin mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, vaadittava kielitaito sekä alan tuntemus ja riittävä johtamistaito.

Hakemusasiakirjat ja muu aineisto ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kokouksessa ja sitä ennen valmistelijalla.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Pia Panhelainen, osastopäällikkö, puhelin: 310 62401

pia.panhelainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijat 45-657-15.pdf

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Esitysteksti
Liite 1
Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Esitysteksti
Liite 1
Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Tiedoksi

Henkilöstöasiantuntija

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

helsinki.kirjaamo@hel.fi

http://www.hel.fi

+358 9 655 783

 

FI02012566