Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

13/2015

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/4

 

18.08.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätettävä tässä kokouksessa

§ 234

Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset asunnon muutostyöt -kilpailutuksen periaatteiden ja ehtojen hyväksyminen

HEL 2015-007876 T 02 08 03 00

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hyväksyä vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset asunnon muutostyöt -kilpailutuksen ehdot ja periaatteet.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päätti oikeuttaa sosiaali- ja terveysviraston tekemään tarjouspyyntöasiakirjoihin välttämättömiä vähäisiä muutoksia.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Mika Rauhala, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43096

mika.rauhala(a)hel.fi

Liitteet

1

Salassa pidettävä (Hankinta-asetus (614/2007) 6§)

2

Salassa pidettävä (Hankinta-asetus (614/2007) 6§)

3

Salassa pidettävä (Hankinta-asetus (614/2007) 6§)

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Otteet

Ote

 

rkm, tekninen isännöitsijä

 

johtava sosiaalityöntekijä

 

insinööri

 

hankintapäällikkö

 

hankinta-asiantuntija

 

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Taustaa

Aikaisemmin sosiaalilautakunta on kilpailuttanut vammaispalvelulakiin ja sosiaalihuoltolakiin perustuvat asunnon muutostyöt puitejärjestelyin (Dnro 2011-81/251). Puitejärjestely oli jaettu kahteen hankinnan kohteen osaan: märkätilojen muutostöihin ja muihin asunnon muutostöihin.

Valittujen palveluntuottajien kanssa tehtiin kaksivuotiset puitesopimukset ajalle 1.9.2011 – 31.8.2013.

Sopimuksen mahdollistama optiokausi on päättynyt ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto on päättänyt kilpailuttaa vammaispalvelulakiin ja sosiaalihuoltolakiin perustuvat asunnon muutostyöt.

Kohde

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto kilpailuttaa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset asunnon muutostyöt puitesopimusjärjestelyllä. Sosiaali- ja terveysvirasto teettää urakoitsijoilla vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolakeihin perustuvat asunnonmuutostyöt. Palveluntoimittajien kanssa tehdään puitesopimukset (puitejärjestely).

Vaikeavammaisilla henkilöillä on subjektiivinen oikeus vamman kannalta välttämättömiin, kohtuullisiin muutostöihin. Vammaispalvelulain mukaisia muutostöitä teetetään sosiaalityön, toiminta-/ fysioterapian ja teknisen isännöitsijän moniammatillisena yhteistyönä. Prosessille on laissa säädetty määräajat, jonka mukaan asiakkaan hakemusasia on ratkaistava kolmen kuukauden kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Töiden tilaajana ja maksajana toimii sosiaali- ja terveysvirasto. Tilakeskuksen asuntovuokrauksen asuntojen muutostyö -yksikön tekniset isännöitsijät (jäljempänä nimellä tekninen isännöitsijä) organisoivat ja valvovat muutostyöt. Tekninen isännöitsijä huolehtii myös sosiaalihuoltolain mukaisista vanhusten asunnonmuutostöistä. Asunnon muutostöiden mukainen palvelu toteutetaan asiakkaiden ja potilaiden ihmisarvoa ja perusoikeuksia kunnioittaen.

Nyt kilpailutettavat asunnon muutostyöt on jaettu viiteen kohteen osaan seuraavasti:

1.Märkätilojen muutostyöt
2.Muut kuin märkätiloissa tehtävät asunnon muutostyöt
3.Putkityöt
4.Sähkötyöt
5.Oven avauskoneistot sekä tarvittavat lukkomuutokset ja laitteiden huoltotyöt

Tarjouskilpailu

Hankinnasta järjestetään tarjouskilpailu hankintalain mukaisella avoimella menettelyllä, jonka perusteella tehdään puitejärjestely.

Tarjousten valintaperusteena tulee olemaan halvin hinta. Tarjouspyynnön vähimmäisvaatimusten katsotaan takaavan riittävän laatutason. Tarjoajien tulee täyttää kaikki tarjouspyynnössä ja sen liitteissä esitetyt vähimmäisvaatimukset. Tarjoukset vertaillaan kohderyhmittäin.

Osatarjoukset ovat sallittuja siten, että tarjous on mahdollista jättää yhteen tai useampaan kohderyhmään.

Palveluntuottajia valitaan seuraavasti: märkätilojen muutostöihin vähintään kolme ja enintään viisi palvelutuottajaa, muihin kuin märkätiloissa tehtäviin asunnon muutostöihin vähintään viisi ja enintään seitsemän palveluntuottajaa, sähkötöihin enintään kolme palveluntuottajaa, putkitöihin enintään kolme palveluntuottajaa ja avauskoneisto ja tarvittaviin lukkomuutostöihin enintään kolme palvelutuottajaa, mikäli kelpoisuusehdot täyttäviä tarjoajia ja hyväksyttäviä tarjouksia ei ole vähemmän.

Puitejärjestelyyn valituista sopimusosapuolista tehdään luettelo, jossa palveluntuottajat asetetaan hankintapäätöksessä kerrottuun etusijajärjestykseen. Tilausta tehtäessä kysytään palveluntuottajilta listan mukaisessa järjestyksessä, voivatko he ottaa tilauksen vastaan ja toteuttaa sen vaatimusten mukaisesti ja tilaajan määrittelemässä aikataulussa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on valmisteltu yhteistyönä sosiaali- ja terveysviraston ja kaupungin hankintakeskuksen kanssa ja hankintakeskuksen lakimies on tarkistanut tarjouspyynnön liitteineen. Työryhmään kuului myös tilakeskuksen, tilahallinnon ja vammaisten sosiaalityön edustajia.

Solmittava sopimus

Palvelu kilpailutetaan kahden (2) vuoden sopimuskaudelle, jonka on suunniteltu alkavan 1.12.2015 ja päättyvän 30.11.2017, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa enintään kahdella optiovuodella tilaajan niin halutessa.

Hinnat ovat kiinteitä koko varsinaisen sopimuskauden ajan 1.12.2015–30.11.2017. Mahdolliselle kahden (2) vuoden optiokaudelle palveluntarjoaja voi antaa ehdotuksen hinnantarkistuksista viimeistään kuusi (6) kuukautta ennen mahdollisen optiokauden alkamista. Mikäli hinnantarkistusehdotuksia ei ole esitetty em. määräaikaan mennessä, jatkuvat voimassaolevat hinnat myös mahdollisen optiokauden ajan.

Sopimusluonnoksessa todetaan, että tilaaja ei sitoudu mihinkään tiettyihin hankintamääriin. Sopimusluonnoksessa on määritelty palvelun tuottajan virheestä ja viivästymisestä aiheutuvat korvaukset tilaajalle.

Sopimukseen tulee myös ehto siitä, että sosiaali- ja terveysvirastolla on oikeus sopimuskauden aikana irtisanoa sopimus kuuden kuukauden irtisanomisajalla, mikäli se on uuden sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämismallin vuoksi välttämätöntä.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Mika Rauhala, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43096

mika.rauhala(a)hel.fi

Liitteet

1

Salassa pidettävä (Hankinta-asetus (614/2007) 6§)

2

Salassa pidettävä (Hankinta-asetus (614/2007) 6§)

3

Salassa pidettävä (Hankinta-asetus (614/2007) 6§)

Otteet

Ote

 

rkm, tekninen isännöitsijä

 

johtava sosiaalityöntekijä

 

insinööri

 

hankintapäällikkö

 

hankinta-asiantuntija

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1

Pohjoisesplanadi 11-13

+358 9 310 1641

0201256-6

800012-62637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 17

Faksi

 

Alv.nro

helsinki.kirjaamo@hel.fi

http://www.hel.fi

+358 9 655 783

 

FI02012566