Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

5/2015

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/21

 

10.03.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 88

Työkykyselvityksen asiantuntijapalvelujen hankinta sopimuskaudelle 1.5.2015–30.4.2017.

HEL 2014-011486 T 02 08 02 00

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti tarjouskilpailun perusteella valita seuraavat palveluntarjoajat kohderyhmittäin työkykyselvityksen asiantuntijapalvelujen hankinnan palveluntuottajiksi alla esitetyssä ensisijaisuusjärjestyksessä.

Kohderyhmä 1. Fysiatrin suorittama työ- ja toimintakyvyn arviointi:

1.     Macromed Oy

2.     Attendo Terveyspalvelut Oy

3.     Practiconova Oy

Kohderyhmä 2. Psykiatrin suorittama työ- ja toimintakyvyn arviointi:

1.     Konsultaatio Haarla Oy

2.     Psykoarviointi Oy

3.     Medivo Oy

Kohderyhmä 3. Neurologin suorittama työ- ja toimintakyvyn arviointi:

1.     Psykoarviointi Oy

2.     Attendo Terveyspalvelut Oy

Kohderyhmä 4. Yleislääketieteen tai työterveyshuollon erikoislääkärin suorittama työ- ja toimintakyvyn arviointi:

1.     Attendo Terveyspalvelut

2.     Mediatros Oy

Kohderyhmä 5. Neuropsykologin suorittama työ- ja toimintakyvyn arviointi:

1.     Kuntoutuspalvelut Cerebrum Oy

2.     Psykoarviointi Oy

3.     T:mi Kuntoutus Hirvonen Oy

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hylätä Attendo Terveyspalvelut Oy:n työterveyshuollon erikoislääkärin palveluja koskevan tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena.

Sopimukset edellä mainittujen palveluntuottajien kanssa allekirjoitetaan vasta kun kaikki tarjouspyynnössä edellytetyt kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on tarkastettu ja tarjouspyynnön mukaisiksi todettu.

Työkykyselvityksen asiantuntijapalveluiden sopimuskausi on 1.5.2015 - 30.4.2017. Sopimusta voidaan tilaajan niin päättäessä jatkaa kahdella optiovuodella.

Hankinnan arvioitu, sitoumukseton kokonaisarvo (alv. 0%) on varsinainen sopimuskausi ja mahdollinen optiokausi yhteenlaskettuna noin 2,4 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti oikeuttaa perhe- ja sosiaalipalvelut -osaston osastopäällikön allekirjoittamaan tämän päätöksen perusteella tehtävät sopimukset sekä päättämään mahdollisen optiokauden käyttöönotosta ja sopimuksen irtisanomisesta ja purkamisesta.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Tuomas Huilla, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43217

tuomas.huilla(a)hel.fi

Ulla Turunen, Johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 42286

ulla.turunen(a)hel.fi

Liitteet

1

Salassa pidettävä (JulkL 7§ 2. momentti)

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, sosiaali- ja terveyslautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Palveluntarjoajat

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, sosiaali- ja terveyslautakunta
Liite 1

Hankintapäällikkö

 

Johtava sosiaalityöntekijä

 

Hankinta-asiantuntija

 

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Hankinnan kohde

Hankinnan kohteena ovat Työkykyselvityksen erikoislääkäripalvelut ja neuropsykologipalvelut ajalle 1.5.2015 - 30.4.2017. Sopimusta voidaan tilaajan niin päättäessä jatkaa kahdella optiovuodella.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston Työkykyselvityksen tehtävänä on tutkia ja arvioida toimeentulotukea saavan ja/tai pitkäaikaistyöttömän asiakkaan työ- ja toimintakyky sekä hänen mahdollisuutensa kuntoutukseen, sairauspäivärahaan ja/tai eläkkeeseen.

Palvelut sisältävät erikoislääkärien osalta tutustumisen tutkittavan asiakirjoihin, neuvottelut asiakkaan asiaa hoitavan sosiaalityöntekijän kanssa, varsinaisen tutkimuksen teon myös mahdollisesti tarvittavana kotikäyntinä, ohjaamiset tarvittaviin lisätutkimuksiin, lääkärinlausunnon kirjoittamisen ja konsultaation.

Neuropsykologin tehtävä sisältää tutustumisen tutkittavan asiakirjoihin, neuvottelut asiakkaan asiaa hoitavan sosiaalityöntekijän kanssa, varsinaisen tutkimuksen teon, lausunnon kirjoittamisen ja konsultaation. Vuonna 2013 Työkykyselvityksessä toteutuneita erikoislääkärikäyntejä oli 749 ja neuropsykologilla käyntejä 314.

Tarjouskilpailu toteutettiin julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) mukaisena avoimena menettelynä, julkaisemalla hankintailmoitus 7.1.2015 sekä julkiset hankinnat- että Tarjouspalvelu.fi - portaaleissa.

Kilpailutuksen toteutti Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto yhteistyössä kaupungin hankintakeskuksen kanssa ja se perustuu 7.1.2015 päivättyyn tarjouspyyntöön HEL 2014–011486. Kilpailutus perustui sosiaali- ja terveyslautakunnan 16.12.2014 (§ 432) hyväksymiin hankinnan periaatteisiin ja ehtoihin.

Tarjousten vertailu

Tarjousten jättämisen määräaika oli 2.2.2015 ja ne tuli jättää Tarjouspalvelu.fi - portaaliin. Määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät seuraavat 9 tarjoajaa:

-        Macromed Oy

-        Attendo Terveyspalvelut Oy

-        Practinova Oy

-        Konsultaatio Haarla Oy

-        Psykoarviointi Oy

-        Medivo Oy

-        Mediatros Oy

-        Kuntoutuspalvelut Cerebrum Oy

-        T:mi Kuntoutus Hirvonen Oy

Kaikki tarjoajat täyttivät asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Attendo Terveyspalvelut Oy:n työterveyshuollon erikoislääkäriä koskeva tarjous kohderyhmään neljä oli ehdollinen, koska se edellytti kohteen arvioitua kuukausittaista tilausmäärää. Puitejärjestelyssä hankintayksikkö ei sitoudu mihinkään määriin, joten tarjous tulee tältä osin hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

Vertailu tehtiin hyväksyttävistä tarjouksista. Laadun ollessa vakioitu valintaperusteena oli hinta. Vertailun tulokset ilmenevät oheisesta vertailutaulukosta (liite1).

Sopimukset

Valittujen palveluntuottajien kanssa tehdään kaksivuotiset sopimukset sopimuskaudelle 1.5.2015 – 30.4.2017. Hankintaan sisältyy enintään kahden vuoden optiokausi. Optiokauden käyttöönotosta päättää sosiaali- ja terveysvirasto.

Sosiaali- ja terveysvirasto varaa kuitenkin oikeuden irtisanoa sopimuksen kesken sopimuskauden, mikäli se on uuden sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämismallin vuoksi välttämätöntä.

Osapuolia sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen. Sopimus voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai tarjoajan katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Sopimusten allekirjoittaminen ja päättäminen

Helsingin kaupungin hallintosäännön 26 §:n mukaisesti lautakunnan päätösten perusteella tehtävät sopimukset allekirjoittaa esittelijä ja varmentaa valmistelija, ellei toimielin toisin päätä. Esittelijä pitää riittävänä, että sopimuksen allekirjoittaa perhe- ja sosiaalipalvelut -osaston osastopäällikkö.

Mikäli ilmenee tarvetta sopimuksen päättämiseen (irtisanomiseen tai purkamiseen), päätös on tehtävä riittävän nopeasti. Siksi on tarkoituksenmukaista, että myös sopimuksen päättämistä koskeva päätösvalta on perhe- ja sosiaalipalvelut -osaston osastopäälliköllä.

Kustannusvertailu

Vertailtaessa tarjouskilpailuissa ensisijaisuusjärjestyksessä ensimmäiseksi sijoittuneiden tarjoushintoja vielä voimassa olevan vuonna 2011 kilpailutetun hankinnan vastaaviin tarjoushintoihin, kustannukset vaikuttavat nousevan noin 2,7 prosenttiyksikköä. On kuitenkin huomioitava, että laskelma on suuntaa antava, eikä vertailu ota huomioon muiden puitejärjestelyssä mukana olevien, ensisijaisuusjärjestyksessä alempana olevien kustannuksia.

Hankinnan vuosittaiset kustannukset ovat noin 600.000 euroa. Hankinnan kustannukset nousevat uuden kilpailutuksen myötä noin 2,7 prosenttiyksikköä, mikä euromääräisesti tarkoittaa vuositasolla noin 16.000 euron vuosittaista kustannusten kasvua.

Esittelijä

virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Tuomas Huilla, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43217

tuomas.huilla(a)hel.fi

Ulla Turunen, Johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 42286

ulla.turunen(a)hel.fi

Liitteet

1

Salassa pidettävä (JulkL 7§ 2. momentti)

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Palveluntarjoajat

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, sosiaali- ja terveyslautakunta
Liite 1

Hankintapäällikkö

 

Johtava sosiaalityöntekijä

 

Hankinta-asiantuntija

 

Päätöshistoria

Sosiaali- ja terveyslautakunta 16.12.2014 § 432

HEL 2014-011486 T 02 08 02 00

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti hyväksyä Työkykyselvityksen asiantuntijapalvelujen kilpailutuksen periaatteet ja ehdot.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päätti oikeuttaa sosiaali- ja terveysviraston tekemään tarjouspyyntöasiakirjoihin välttämättömiä vähäisiä muutoksia.

Käsittely

16.12.2014 Ehdotuksen mukaan

Hankintapäällikkö Erja Snellman oli kokouksessa kutsuttuna asiantuntijana läsnä tätä asiaa käsiteltäessä.

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Tuomas Huilla, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43217

tuomas.huilla(a)hel.fi

Ulla Turunen, Johtava sosiaalityöntekijä, puhelin: 310 42286

ulla.turunen(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 Helsingin kaupunki

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566