Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

23/2014

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/8

 

18.11.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 395

Lääkärityövoiman vuokraaminen Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston päivystysyksiköihin

HEL 2014-009676 T 02 08 02 00

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti panna asian pöydälle.

Käsittely

Pöydällepanoehdotus:
Jäsen Sirpa Asko-Seljavaara: Pyydän asian pöydälle.

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Kari Salovaara, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310  78727

kari.salovaara(a)hel.fi

Mia Laiho, päivystystoimintojen johtajalääkäri, puhelin: 310 67211

mia.laiho(a)hel.fi

Päätösehdotus

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää esityslistalla esitetyin perustein valita Attendo Terveyspalvelut Oy:n lääkärityövoiman vuokraamisen palveluntuottajaksi Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston päivystysyksiköihin. Valinta tehdään ehdolla, että tarjoajat esittävät kaikki tarjouspyynnössä edellytetyt todistukset.

Lautakunta päättää tehdä valitun tarjoajan kanssa kaksivuotisen sopimuksen saadun tarjouksen mukaisin hinnoin.

Lisäksi lautakunta päättää oikeuttaa terveys- ja päihdepalvelut -osaston osastopäällikön allekirjoittamaan tämän päätöksen perusteella tehtävän sopimuksen ja oikeuttaa osastopäällikön päättämään tarvittaessa sopimuksen irtisanomisesta tai purkamisesta.

Esittelijän perustelut

Hankinnan tausta

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto käynnisti lääkärityövoiman vuokraamista Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston päivystysyksiköihin koskevan tarjouskilpailun yhteistyössä hankintakeskuksen kanssa sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksyttyä 23.9.2014 hankinnan periaatteet ja ehdot päätöksellään (§ 193).

Tarjouskilpailu toteutettiin julkisista hankinnoista annetun lain mukaisella avoimella menettelyllä. Hankintailmoitus julkaistiin 30.9.2014 julkisten hankintojen tietokannassa (www.hankintailmoitukset.fi).

Tarjouskilpailussa oli kaksi hankinnan kohdetta:

1.     Lääkärityövoima vuokraaminen päivystysyksiköihin yöaikaan ja

2.     Lääkärityövoima vuokraaminen päivystysyksiköihin muuhun kuin yöaikaan

Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 17.10.2014 klo 12.00. Määräaikaan mennessä saapui kaksi tarjousta: Attendo Terveyspalvelut Oy ja Mediverkko Terveyspalvelut Oy.

Tarjoukset käsiteltiin kahdessa vaiheessa:

1.     Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

2.     Tarjousten vertailu

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjouksen oli oltava muodoltaan ja sisällöltään tarjouspyynnön mukainen. Muussa tapauksessa tarjous tuli hylätä tarjouskilpailusta tarjouspyynnön vastaisena. Hankintayksikkö on tarjouspyynnön mukaan erityisesti velvollinen hylkäämään tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena, jos tarjouksessa on sellainen virhe tai puute, joka estää tarjouksen tasapuolisen vertailun muiden tarjouspyynnön mukaisten tarjousten kanssa.

Jättäessään tarjouksen palveluntuottaja sitoutuu tarjouspyynnössä esitettyihin palvelun vähimmäisvaatimuksiin. Vähimmäisvaatimukset koskivat mm. rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen, ammatilliseen pätevyyteen ja tekniseen suorituskykyyn liittyviä vaatimuksia. Palvelulle asetettuja vaatimuksia arvioitiin tarjousten mukana toimitettujen tarjouslomakkeiden ja selvitysten perusteella.

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja täyttivät asetetut vaatimukset.

Tarjousvertailu

Tarjouspyynnössä ja sen palvelukuvauksessa asetettujen laadullisten vähimmäisvaatimusten nähtiin takaavan hankittavalle palvelulle riittävän korkeatasoisen laatutason, joten tarjousvertailussa vertailuperusteena oli halvin hinta.

Tarjoukset vertailtiin ja pisteytettiin hankinnan kohteittain niin, että kumpaankin hankinnan kohteeseen tulee valituksi edullisimman tarjouksen tehnyt. Jakamalla hankinta osiin mahdollistettiin tarjoajien parempi osallistuminen tarjouskilpailuun. Tarjousvertailu on esityslistan tämän asian liitteenä 1.

Tarjoukset ovat luettavissa sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa sihteerillä.

Kilpailutuksen tulos ja sopimukset

Valitun palveluntuottajan kanssa tehdään kaksivuotinen sopimus sopimuskaudelle, joka on suunniteltu alkavaksi 2.1.2015. Hankinta ei sisällä optiomahdollisuutta.

Sosiaali- ja terveysvirasto ei sitoudu mihinkään tiettyyn hankintamäärään, vaan palvelua hankitaan Helsingissä kulloinkin esiintyvän tarpeen mukaisesti.

Osapuolia sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen. Sopimus voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai tarjoajan katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Sopimusten allekirjoittaminen ja päättäminen

Helsingin kaupungin hallintosäännön 26 §:n mukaisesti lautakunnan päätösten perusteella tehtävät sopimukset allekirjoittaa esittelijä ja varmentaa valmistelija, ellei toimielin toisin päätä. Esittelijän näkemyksen mukaan terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikön tulee allekirjoittaa sopimus.

Mikäli ilmenee tarvetta sopimuksen päättämiseen (irtisanomiseen tai purkamiseen), päätös on tehtävä riittävän nopeasti. Siksi on tarkoituksenmukaista, että myös sopimuksen päättämistä koskeva päätösvalta on osastopäälliköllä.

Kustannusvaikutusten arviointi

Tarjouspyynnössä ennakoiduilla tuntimäärillä laskettuna kahdenvuoden sopimuksen arvioitu, sitoumukseton kokonaisarvo on noin 2,5 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Kari Salovaara, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310  78727

kari.salovaara(a)hel.fi

Mia Laiho, päivystystoimintojen johtajalääkäri, puhelin: 310 67211

mia.laiho(a)hel.fi

Liitteet

1

Vertailutaulukko

2

Tarjouspyyntö

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, sosiaali- ja terveyslautakunta
Liite 1
Liite 2

Terveys- ja päihdepalvelut

Esitysteksti
Liite 1
Liite 2

Hankinta- ja kilpailutus

Esitysteksti
Liite 1
Liite 2

Hankintakeskus

Esitysteksti
Liite 1
Liite 2

Päätöshistoria

Sosiaali- ja terveyslautakunta 23.09.2014 § 331

HEL 2014-009676 T 02 08 02 00

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti esittelijän ehdotuksesta poiketen hyväksyä sosiaali- ja terveysviraston päivystysyksiköiden vuokralääkärityövoiman hankintaa koskevan kilpailutuksen keskeiset periaatteet ja että kilpailutus tehdään vain kahdeksi vuodeksi eikä siihen sisälly vuoden jatkosopimusta.

Käsittely

23.09.2014 Esittelijän ehdotuksesta poiketen

Vastaehdotus:
Maija Anttila: k.17 Esitän, että kilpailutus tehtäisiin vain kahdeksi vuodeksi eikä siihen sisältyisi vuoden jatkosopimusta.

Kannattajat: Tuomas Tuure, Sirpa Asko-Seljavaara, Anna Vuorjoki, Jouko Malinen

1 äänestys

JAA-ehdotus: Esityksen mukaan
EI-ehdotus: k.17 Esitän, että kilpailutus tehtäisiin vain kahdeksi vuodeksi eikä siihen sisältyisi vuoden jatkosopimusta.

Jaa-äänet: 3
Seija Muurinen, Tuomas Nurmela, Markku Vuorinen

Ei-äänet: 10
Maija Anttila, Sirpa Asko-Seljavaara, Gunvor Brettschneider, Rene Hursti, Joonas Leppänen, Jouko Malinen, Laura Nordström, Hannu Tuominen, Tuomas Tuure, Anna Vuorjoki

Tyhjä: 0
 

Poissa: 0
 

Puheenjohtaja Maija Anttilan vastaehdotus voitti esittelijän ehdotuksen äänin 10 - 3.

09.09.2014 Pöydälle

Esittelijä

vs. virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Kari Salovaara, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310  78727

kari.salovaara(a)hel.fi

Mia Laiho, päivystystoimintojen johtajalääkäri, puhelin: 310 67211

mia.laiho(a)hel.fi

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 Helsingin kaupunki

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566