Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

21/2014

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/6

 

04.11.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 375

Vammaistyön johtajan viran täyttäminen

HEL 2014-012621 T 01 01 01 01

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti valita valtiotieteen maisteri Mikaela Westergårdin Helsingin kaupungin palvelukseen vammaistyön johtajan virkaan (työavain 45-1048-14, vakanssinumero 026720) 19.1.2015 lukien kokonaispalkkausjärjestelmän (HAY) vaativuusluokan 22 mukaan määräytyvin palkkaeduin. Kokonaispalkka on 6492,43 euroa kuukaudessa. Koeaika on kuusi kuukautta ja päättyy 18.7.2015.

Päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Selvitys on esitettävä kuukauden kuluessa virkaan ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien.

Viran toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on sosiaali- ja terveysvirasto / perhe- ja sosiaalipalvelut –osasto / vammaistyö.

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Tiina Mäki, osastopäällikkö, puhelin: 310 52483

tiina.j.maki(a)hel.fi

Liitteet

1

Vammaistyön johtajan viran ansiovertailu

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Virka on ollut julkisesti haettavana Helsingin kaupungin avoimet työpaikat –Internet-sivuilla ja työhallinnon avoimet työpaikat –Internet-sivuilla ajalla 04.09-24.09.2014 sekä Helsingin Sanomissa ja Huvudstadsbladetissa 07.09.2014 ja Metro -lehdessä 10.09.2014. Viran kelpoisuusehtona on lain 272/2005 10 § 1 momentin mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään alan tuntemusta ja riittävää johtamistaitoa. Kielitaitovaatimuksena on erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Hakuilmoituksessa on mainittu, että vammaistyön johtajan tehtäviin kuuluu lainsäädännön ja palvelurakenteen uudistumisesta johtuvien muutosten toimeenpano. Talouden johtamisessa keskeistä on resurssien oikea kohdentaminen ja tuottavuuden parantaminen. Henkilöstön johtamisessa painottuu suuren organisaation muutosjohtaminen sekä esimiesten ja henkilöstön sitouttaminen.

Tehtävän hoitaminen edellyttää kykyä hahmottaa vammaistyö osana sosiaali- ja terveyspalveluja sekä osaltaan edistää vammaisten henkilöiden mahdollisuutta toimia yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä. Tehtävä edellyttää myös vahvaa talousjohtamista ja taitoa johtaa toimintaa tavoitteiden suuntaisesti.

Hakuaikana virkaa haki 27 henkilöä, joista 24 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin koulutuksen ja työkokemuksen perusteella seuraavat 6 hakijaa: Mikaela Westergård, **********

Haastattelijoina toimivat va. virastopäällikkö Hannu Juvonen sekä henkilöstö- ja kehittämispalvelujen osastopäällikkö Tiina Mäki sekä sihteerinä työvoimasuunnittelija Harri Laurell. Haastattelujen perusteella Psycon Oy:n henkilöarviointiin lähettiin kaksi hakijaa: Mikaela Westergård ja **********

Mikaela Westergård on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Tällä hetkellä hän toimii vammaispalvelujen palvelupäällikön virassa Vantaan kaupungilla. Lisäksi työhistoriasta löytyvät seuraavat työpaikat ja -tehtävät: Sipoon kunta; sosiaalityön päällikkö (2008-10), Espoon kaupunki; sosiaalityöntekijä (2006-08), Alma Media; toimistopäällikkö (2000-06). Hän on toiminut myös hotellien johtajana ulkomailla.

********** on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri. Hän toimii tällä hetkellä Helsingin kaupungin Roihuvuoren monipuolisen palvelukeskuksen johtajana. Esimieskokemusta hänellä on ylihoitajan ja osastonhoitajan tehtävistä.

********** on koulutukseltaan valtiotieteiden lisensiaatti. Hän toimii tällä hetkellä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAssa erityisasiantuntijana. Hänellä on pitkä esimieskokemus eri organisaatioista.

********** on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Hän toimii tällä hetkellä Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen kehittämispäällikkönä. Hänellä on pitkä asiantuntija- ja esimieskokemus eri organisaatioista.

********** on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän toimii tällä hetkellä Pyhtään kunnan sosiaali- ja terveysjohtajana. Hänellä on esimieskokemusta eri kuntaorganisaatioista.   

********** on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri. Hän toimii tällä hetkellä vammaisten asumispalvelupäällikkönä Helsingin kaupungilla. Hänellä on pitkä kokemus Helsingin kaupungin eri esimies- ja asiantuntijatehtävistä.

Haastattelujen, henkilöarvioinnin ja kokonaisarvion perusteella parhaiten virkaan soveltuvaksi todettiin valtiotieteen maisteri Mikaela Westergård. Hänellä on tehtävän edellyttämä lain 272/2005 10 § 1 momentin mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, vaadittava kielitaito sekä alan tuntemus ja riittävä johtamistaito. Mikaela Westergårdin viimeaikainen työkokemus, vammaistyön ja johtamisen osaaminen todettiin haettavana olevan tehtävän kannalta sopivimmaksi. Viimeaikaisissa työtehtävissään Mikaela Westergård on osoittanut olevansa innovatiivinen substanssin hyvin tunteva muutosjohtaja. Hän on kehittänyt asiakasprosesseja ja toimintatapoja ja onnistunut tämän kehittämisen kautta parantamaan palvelujen tuottavuutta.

Hakemusasiakirjat ja muu aineisto ovat kokonaisuudessaan nähtävänä kokouksessa ja sitä ennen valmistelijalla.

Esittelijä

va. virastopäällikkö

Hannu Juvonen

Lisätiedot

Tiina Mäki, osastopäällikkö, puhelin: 310 52483

tiina.j.maki(a)hel.fi

Liitteet

1

Vammaistyön johtajan viran ansiovertailu

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Virkaan valittu

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

Muut virkaa hakeneet

Oikaisuvaatimusohje, sosiaali- ja terveyslautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 Helsingin kaupunki

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566