Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

1/2014

1 (1)

Sosiaali- ja terveyslautakunta

 

 

 

 

Sotep/7

 

14.01.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 7

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sen jaostojen jäsenten osallistuminen Innovation and Best Practises in Elderly Care -seminaariin

HEL 2013-016453 T 00 00 02

Päätös

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti oikeuttaa seuraavat sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sen jaostojen jäsenet ja varajäsenet osallistumaan Helsingin kulttuurikeskus Korjaamolla 23.1.2014 järjestettävään Innovation and Best Practises in Elderly Care - lessons, new ideas and solutions from the Netherlands and Finland -seminaariin.

Sosiaali- ja terveyslautakunta:

Maija Anttila, puheenjohtaja

Seija Muurinen, jäsen

Rene Hursti, jäsen

Hannu Tuominen, jäsen

Sirpa Asko-Seljavaara, jäsen

Tuula Salo, varajäsen

Toinen jaosto:

Jari J. Marjanen, varajäsen

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päätti oikeuttaa sosiaali- ja terveysviraston maksamaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaiset matkakulut ja päivärahat.

Esittelijä

virastopäällikkö

Matti Toivola

Lisätiedot

Joni Komulainen, lakimies, puhelin: 310 69068

joni.komulainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Ohjelma

Otteet

Ote

 

Asianomaiset

 

Päätösehdotus

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättänee oikeuttaa seuraavat sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sen jaostojen jäsenet ja varajäsenet osallistumaan Helsingin kulttuurikeskus Korjaamolla 23.1.2014 järjestettävään Innovation and Best Practises in Elderly Care - lessons, new ideas and solutions from the Netherlands and Finland -seminaariin.

Sosiaali- ja terveyslautakunta:

Maija Anttila, puheenjohtaja

Seija Muurinen, jäsen

Rene Hursti, jäsen

Hannu Tuominen, jäsen

Sirpa Asko-Seljavaara, jäsen

Tuula Salo, varajäsen

Toinen jaosto:

Jari J. Marjanen, varajäsen

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päättänee oikeuttaa sosiaali- ja terveysviraston maksamaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaiset matkakulut ja päivärahat.

Esittelijä

Sosiaali- ja terveyslautakunnalla on toimivalta päättää jäsentensä ja jaostojensa jäsenten osallistumisesta kotimaisiin koulutustilaisuuksiin.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 9.4.2013, 87 §, että sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sen jaostojen varsinainen jäsen saa osallistua sosiaali- ja terveyslautakuntaa sekä jaostoja hyödyttävään kotimaiseen maksulliseen tapahtumaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa ja varajäsen pääsääntöisesti kerran vuodessa riippumatta siitä, osallistuuko varsinainen jäsen vai ei.

Helsingin luottamushenkilölle maksetaan korvausta luottamustoimesta aiheutuvasta ansionmenetyksestä. Ansionmenetyksen korvaaminen edellyttää, että todellista ansionmenetystä on syntynyt. Korvaus voi olla enintään todellista menetystä vastaava. Korvausta maksetaan vain sellaisen ansiotulon menetyksestä, josta luottamushenkilö saa pääasiallisen toimeentulonsa.

Ansionmenetyksen korvausta maksetaan

1. osallistumisesta kaupungin toimielimen kokoukseen

2. osallistumisesta kaupungin toimielimen seminaariin tai muuhun vastaavaan tilaisuuteen

3. osallistumisesta kaupungin keskushallinnon järjestämään luottamushenkilöiden koulutus- tai muuhun vastaavaan tilaisuuteen

4. osallistumisesta alueellisiin maanpuolustuskursseihin sekä

5. osallistumisesta kaupungin toimielimen tekemään päätökseen perustuvaan muuhun tilaisuuteen tai matkaan.

Korvausta maksetaan edellä mainituilla perusteilla tilaisuuteen tai siihen liittyvään matkaan käytetyltä kultakin alkavalta tunnilta, ei kuitenkaan enemmältä kuin 8 tunnilta vuorokaudessa. Korvattavaksi ajaksi lasketaan kokoukseen käytetty aika sekä matkoihin työpaikan tai kodin ja kokouspaikan välillä enintään tunti matka-aikaa kumpaankin suuntaan.

Korvauksen enimmäismäärä on 37 euroa tunnilta.

Virastopäällikkö esittää, että lautakunta päättää jäsentensä ja jaostojensa jäsenten osallistumisesta Innovation and Best Practises in Elderly Care - lessons, new ideas and solutions from the Netherlands and Finland -seminaariin ja että kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaiset matkakulut ja päivärahat maksetaan sosiaali- ja terveysviraston käytettävissä olevista varoista.

Innovation and Best Practises in Elderly Care - lessons, new ideas and solutions from the Netherlands and Finland -seminaari järjestetään 23.1.2014 Helsingin kulttuurikeskus Korjaamolla.

Seminaarin ohjelma on esityslistan tämän asian liitteenä.

Esittelijä

virastopäällikkö

Matti Toivola

Lisätiedot

Joni Komulainen, lakimies, puhelin: 310 69068

joni.komulainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Ohjelma

Otteet

Ote

 

Asianomaiset

 

Tiedoksi

Lakipalvelut

Talpa

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 6000

Toinen linja 4 A

+358 9 310 5015

0201256-6

FI1880001200052430

00099 Helsingin kaupunki

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

sosiaalijaterveys@hel.fi

www.hel.fi/sote

+358 9 310 42504

 

FI02012566