Helsingfors stad

Protokoll

7/2016

1 (1)

Direktionen för svenska arbetarinstitutet

 

 

 

 

Rektor/7

 

01.12.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 53

Utlåtande till revisionsnämnden

Beslut

Direktionen för svenska arbetarinstitutet beslutade anteckna utlåtandet för kännedom.

Föredragande

rektor

Moa Thors

Upplysningar

Pamela Granskog, biträdande rektor, telefon: 09 3108 49461

Sökande av ändring

Förbud mot sökande av ändring, beredning eller verkställighet

Beslutsförslag

Beslutet stämmer överens med förslaget.

Sammandrag

Direktionen gav 28.4.2016 ett utlåtande (HEL 2015-005412 T 00 03 00) till revisionsnämnden om hur man planerar att samarbeta med instituten i landets sex största städer för att klargöra vad skillnaderna i enhetspriset i de olika instituten beror på. Revisionsnämnden begärde nu av verkscheferna en redogörelse för hur arbetet har fortskridit. Rektor inlämnade 27.10 följande svar:

Föredragandens motiveringar

Rektors redogörelse om Helsingfors arbis samarbete med instituten i landets största städer angående jämförelse av enhetspris.

Helsingfors arbis och Helsingin työväenopisto inleder under slutet av hösten 2016 arbetet med att utreda vad skillnaderna i nettokostnaderna för en undervisningstimme i instituten i landets sex största städer beror på. Som grund för arbetet kommer man att använda dels den jämförelse som huvudstadsregionens kommunala institut gjorde år 2013, dels de fakta som redovisas för utbildningsstyrelsen. Dessutom kommer man att beakta andra aspekter som påverkar enhetspriset. Målet är att få fram jämförbara siffror.

Kommunförbundet har i år grundat ett medborgarinstitutsnätverk med16 medlemmar från olika håll i landet, däribland alla de institut som hör till landets sex största städer. Helsingfors representeras av Helsingin työväenopisto. Tanken är att på nästa nätverksträff i december 2016 ta upp frågan om att göra en gemensam jämförelse. Kommunförbundets sakkunniga och sammankallare till nätverket Päivi Väisänen-Haapanen är redan införstådd.

Föredragande

rektor

Moa Thors

Upplysningar

Pamela Granskog, biträdande rektor, telefon: 09 3108 49461

Sökande av ändring

Förbud mot sökande av ändring, beredning eller verkställighet

.

 

Postadress

Besöksadress

Telefon

FO-nummer

Kontonr

 

 

 

 

 

 

 

Telefax

 

Moms nr