Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

6/2021

1 (4)

Rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

 

 

 

 

Asia/2

 

17.06.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 44

Staran ympäristönhoidon yksikönjohtajan määräaikaiseen virkaan ottaminen

HEL 2021-007151 T 01 01 01 01

Päätös

Rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta päätti ottaa ympäristönhoidon yksikönjohtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen maa- ja metsätaloustieteen maisteri Antti Rautiaisen ajalle 1.7.2021 – 31.1.2022 niin, että virasta maksettava kokonaispalkka on 6205,52 €/kk. Virassa on 3,5 kuukauden pituinen koeaika.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Timo Martiskainen

Lisätiedot

Tommi Majanen, Henkilöstöpäällikkö, puhelin: 310 39270

tommi.majanen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalista

2

Hakemukset

3

Hakijayhteenveto

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Päätöksen perustelut

Ympäristönhoidon yksikönjohtajan virka

Rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta päätti 20.5.2021 (§ 37) myöntää yksikönjohtajalle eron Staran ympäristönhoidon yksikönjohtajan virasta 1.2.2022 lukien. Samalla johtokunta päätti, että ympäristönhoidon yksikönjohtajan virka täytetään Staran sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä määräajaksi 1.7.2021–31.1.2022 ja että avoin haku ympäristönhoidon yksikönjohtajan viran täyttämiseksi käynnistetään viimeistään 31.12.2021 mennessä. Lisäksi johtokunta päätti, että ympäristönhoidon yksikönjohtajan viran määräaikaisella hoitajalla tulee olla johtamiskokemusta sekä kokemusta Staran toiminnoista sekä ympäristönhoidon tehtäväkokonaisuudesta.

Kaupunginvaltuuston 5.5.2021 (§ 98) päättämän Helsingin kaupungin hallintosäännön 23 luvun 2 § 1 kohdan mukaan virkasuhteeseen voidaan ottaa ilman julkista hakumenettelyä tilanteessa, jossa on kyse viran määräaikaisesta täyttämisestä. Staran toimintasäännön (1.3.2020) 15 kohdan mukaan toimitusjohtajan suorat alaiset nimittää rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta.

Rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunnan päätöksen (20.5.2021, § 37) mukaisesti virka täytetään Staran sisäisenä ilmoittautumismenettelynä. Määräaikainen viransijaisuus on ollut haettavana 24.5.–7.6.2021. Hakuilmoitus julkaistiin intran sisäisissä työpaikoissa ja siitä ilmoitettiin Staran intran uutisissa sekä Staran WhatsApp-pikauutisissa.

Staran toimintasäännön kohdan 7 mukaan ympäristönhoitoyksikkö vastaa vesialueiden puhtaanapidon, kasvintuotannon ja luonnonmukaisten viheralueiden palvelujen tuottamisesta liikelaitoksen asiakkaille. Ympäristönhoitoa johtaa ympäristönhoidon yksikönjohtaja.

Kaupungin hallintosäännön 5 luvun 1 §:n mukaan johtavien viranhaltijoiden tehtävänä on suunnitella, seurata ja valvoa johtamansa hallinnollisen kokonaisuuden toimintaa sekä vastata sen tuloksellisuudesta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Johtavien viranhaltijoiden tehtävänä on myös johtamansa hallinnollisen kokonaisuuden strateginen ohjaus sekä suorituskyvyn ja toiminnan tuloksellisuuden kehittäminen ja ylläpito.

Ympäristönhoidon yksikönjohtajan hakuilmoituksessa edellytettiin, että hakijalla tulee olla ylempi korkeakoulututkinto sekä aikaisempaa esihenkilö- ja johtamiskokemusta. Lisäksi hakijalla tuli olla voimassa oleva virka- tai työsuhde Staraan. Tehtävässä menestyäkseen hakijalla tuli olla kokemusta ympäristönhoidon toiminnoista, aiempaa kokemusta ja näyttöjä vaativasta sidosryhmäyhteistyöstä sekä organisaation strategisesta ja operatiivisesta johtamisesta.

Virkoja täytettäessä tulee erityisten kelpoisuusehtojen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Staran yksikönjohtajien palkkaus on määritelty Helsingin kaupungin johdon palkkausjärjestelmän mukaisesti.

Hakijat ja rekrytointiprosessi

Ympäristönhoidon yksikönjohtajan määräaikaiseen virkaan haki määräajassa yhteensä neljä henkilöä. Toimitusjohtajan johdolla virkaan haastateltiin henkilökohtaisesti kaikki neljä hakijaa.

Haastattelut toteutettiin 8.–10.6.2021. Kaikki hakijat täyttivät viran kelpoisuusvaatimukset. Hakijoita haastattelivat toimitusjohtaja Timo Martiskainen ja henkilöstöpäällikkö Tommi Majanen.

**********

Antti Rautiainen on suorittanut maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa. Rautiainen suorittaa parhaillaan executive MBA –tutkintoa Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hänellä on Lean Six Green Belt –kurssi suoritettuna. Tällä hetkellä hän työskentelee ympäristönhoidon osastolla palvelupäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt ympäristönhoidossa metsäpalvelupäällikkönä, projektipäällikkönä ja projektisuunnittelijana. Rautiainen on työskennellyt Staralla vuodesta 2008.

**********

**********

Arviointi

Ympäristönhoidon yksikönjohtaja johtaa ympäristönhoidon osastoa. Yksikönjohtajalla on viisi suoraa alaista ja hän on Staran johtoryhmän jäsen. Yksikönjohtaja osallistuu osaston toimialaa koskeviin kaupunkitasoisiin työryhmiin sekä on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Staran tuottavuus- ja kehittämisohjelmaa.

Kaikilla neljällä haastatellulla oli tehtävässä vaadittu voimassa oleva palvelussuhde Staralla ja aikaisempaa esihenkilökokemusta. ********** maa- ja metsätaloustieteiden maisterintutkinto tuo valmiuksia ottaa kantaa ympäristönhoidon osaston substanssia koskeviin asioihin. ********** kauppatieteiden maisterin tutkinto täyttää hakuilmoituksessa edellytetyn tutkintovaatimuksen.

**********

Antti Rautianen on työskennellyt ympäristönhoidon osastolla vuodesta 2008 alkaen. Tänä aikana hän on työskennellyt sekä metsäpalvelu- että palvelupäällikkönä. Rautaisella on noin 3,5 vuoden kokemus päällikkönä toimimisesta ympäristönhoidon osastolla. Tätä ennen hän on toiminut 9 vuotta osaston kehittämistehtävissä. Rautiainen on antanut nykyisessä tehtävässään hyviä näyttöjä toiminnan kehittämisestä: työyksikön investointeja on saatu kasvatettua, toimintaa laajennettua ja kehitettyä. Myös näytöt johtamisesta ovat hyviä esimerkiksi Kunta 10 –henkilöstökyselyn tulosten ja taloudenhallinnan perusteella.

**********

**********

Hakuasiakirjoihin ja haastatteluihin perustuvan kokonaisarvion perusteella katsotaan, että hakijoista Antti Rautiaisella on parhaat edellytykset hoitaa edellä kuvattuja virkaan kuuluvia tehtäviä. Rautiaisen valintaa puoltavat rekrytointiprosessin ja aikaisemman uran aikana osoitettu erittäin vahva ympäristöhoito-osaston tuntemus sekä vahva esihenkilö- ja johtamiskokemus. Rautiainen on työurallaan osoittanut menestyksekästä johtajuutta, erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä kantaa vastuuta ja toimia ratkaisuhakuisesti. Rautaisella on tehtävään vahva motivaatio ja näkemys Staran ja ympäristönhoito-osaston kehittämisestä.

Edellä kuvatun kokonaisarvioinnin perusteella toimitusjohtaja esittää, että Staran ympäristönhoidon yksikönjohtajan määräaikaiseen virkaan tulisi valita maa- ja metsätaloustieteen maisteri Antti Rautiainen.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Timo Martiskainen

Lisätiedot

Tommi Majanen, Henkilöstöpäällikkö, puhelin: 310 39270

tommi.majanen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijalista

2

Hakemukset

3

Hakijayhteenveto

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1660

Ilmalankuja 2 L

+358 9 310 17000

0201256-6

FI7081199710000581

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 24

Faksi

 

Alv.nro

stara@hel.fi

http://www.hel.fi/stara

 

 

FI02012566