Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

4/2019

1 (4)

Rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

 

 

 

 

Asia/3

 

21.03.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 27

Nosturipalvelujen hankinta 1.5.2019 - 30.4.2022

HEL 2019-000065 T 02 08 02 00

Päätös

Rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta päätti hylätä Kurko-Koponen Oy:n tarjouksen esityslistatekstissä mainituista syistä, sekä oikeuttaa Staran toimitusjohtajan tekemään nosturipalvelujen sopimukset E. Helaakoski Oy, Helsingin Kurottajapalvelu Oy, Kallioinen Cranes Oy, Nostolava-auto Jalo & Jalo Oy, Pekkaniska Oy, Sjöman Helsingin Nosturit Oy ja Tikasapu Oy kanssa ajaksi 1.5.2019 - 30.4.2022.

Lisäksi johtokunta päätti oikeuttaa Staran logistiikan kuljetuspalveluyksikön tekemään tilauksia palveluntuottajaksi valituilta sopimuskauden aikana hankinnan ennakoidulla arvonlisäverottomalla kokonaisarvolla, joka on noin 1,2 miljoonaa euroa (alv 0 %).

Hankintasopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Pöytäkirjanote esityslistateksteineen, liitteineen ja muutoksenhakuohjeineen Staran logistiikan hankinnalle, jonka tulee huolehtia päätöksen tiedoksiannosta asianosaisille.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Timo Martiskainen

Lisätiedot

Sami Aherva, yksikönjohtaja, puhelin: 310 78571

sami.aherva(a)hel.fi

Ari Kinnunen, hankintainsinööri, puhelin: 310 38947

ari.kinnunen(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjousvertailu

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Liite 1
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

EU-kynnysarvon ylittävästä palveluhankinnasta on julkaistu HILMA- ja TED (Tenders Electronic Daily) -verkkosivustoilla ennakkoilmoitukset 11.10.2018 ja hankintailmoitukset 4.1.2019. Tarjouspyyntöasiakirjat julkaistiin tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalissa. Hankinnan kohteena ovat nosturipalvelut.

Hankintamenettelynä on julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) mukainen avoin menettely, jossa kaikki halukkaat toimittajat voivat tehdä tarjouksen. Tarjoukset oli annettava sähköisesti Tarjouspalvelussa.

Tarjoajilla oli mahdollisuus esittää tarjouspyynnön sisältöön liittyvistä asioista lisäkysymyksiä 20.1.2019 kello 12.00 mennessä. Lisäkysymyksiä ei esitetty määräaikaan mennessä.

Tarjouspyyntöasiakirjat ovat esityslistatekstin oheismateriaalina.

Tarjousten määräaika oli keskiviikkona 30.1.2019 kello 12.00. Tarjoukset avattiin tarjousten jättämiselle varatun ajan päätyttyä. Tarjousten avaamisesta on laadittu pöytäkirja.

 

Tarjouksen jättivät määräaikaan mennessä kahdeksan (8) tarjoajaa:

        E. Helaakoski Oy

        Helsingin Kurottajapalvelu Oy

        Kallioinen Cranes Oy

        Kurko-Koponen Oy

        Nostolava-auto Jalo & Jalo Oy

        Pekkaniska Oy

        Sjöman Helsingin Nosturit Oy

        Tikasapu Oy

Tarjoajien soveltuvuuden osalta hankintayksikkö edellytti, että tarjoajat antavat tarjouksensa osana vakuutuksen, että ne täyttävät hankintayksikön tarjouspyynnössä asettamat soveltuvuutta koskevat vaatimukset. Tarjoajien soveltuvuus tarkastettiin alustavasti tarjouksessa annettujen tietojen perusteella (ESPD).

EU-kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa palveluntuottajaksi valitulta on pyydettävä rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 8 momentissa ja 6 b §:ssä tarkoitettu ote rikosrekisteristä (edustus-, päätös- tai valvontavaltaa käyttävät henkilöt). Rikosrekisteriote toimii näyttönä siitä, ettei tarjoajaa koske jokin hankintalain 80 §:ssä tarkoitettu pakollinen rikosperusteinen poissulkemisperuste. Hankintayksikkö on pyytänyt palveluntuottajiksi valituilta yrityksiltä hankintalain mukaiset selvitykset. Tarkastuksen perusteella palveluntuottajiksi valittuja ei rasita mikään pakollinen tai harkinnanvarainen poissulkemisperuste.

Tarjous oli jätettävä tarjouslomakkeella, jossa tarjoajan oli ilmoitettava arvonlisäverottomat yksikköhinnat (€/h) konelajeittain, sekä palvelussa käytettävien nosturien yksilöidyt ajoneuvokohtaiset tiedot (nosturin merkki ja malli, käyttöönottovuosi, rekisteritunnus, työpaino, suurin nostokyky, suurin nostokorkeus, sivu-ulottuma, jne.). Tarjouspyynnön vaateen mukaan palvelussa käytettävien nosturien käyttöönottovuosi on oltava vähintään 2007.

Kurko-Koponen Oy:n tarjousta ei ole laadittu tarjouspyynnön tarjouslomakkeelle. Tarjouksesta ei ilmene nosturipalvelussa käytettävän kaluston yksilöityjä ajoneuvokohtaisia tietoja ja nostopalvelujen yksikköhinnat ovat ilmoitettu tarjouspyynnön vastaisesti kahdelle eripituiselle nostopalvelulle (työnkesto 1 h - 12 h tai 13 h - 40 h). Edellä mainituista syistä Kurko-Koponen Oy:n tarjous ei ole tarjouspyynnön vaateiden mukainen ja siksi tarjous on hylättävä, eikä sitä oteta mukaan tarjousvertailuun.

Päätöksen tekemisen peruste on kokonaistaloudellinen edullisuus. Arviointiperusteet ovat hinta ja nosturin käyttöönottovuosi (KOV).

Nosturin käyttöönottovuosi vaikuttaa vertailulukuun seuraavasti:

Käyttöönottovuosi

KOV-kerroin

KOV 2019 ja nuorempi

1,00

KOV 2015 - 2018

1,05

KOV 2012 - 2014

1,10

KOV 2007 - 2011

1,15

 

Kokonaistaloudellisuuden vertailu lasketaan kaavalla: V = T x K.
(V = vertailuluku, T = yksikköhinta, K = KOV-kerroin).

Tarjousvertailu on tehty tarjouspyynnön hankinnan kohteen kuvauksen konelajiluettelon ja ilmoitettujen päätöksen tekemisen perusteiden mukaisesti (liite 1).

Puitesopimukseen perustuvia erillisiä tilauksia tehdään tarjousvertailun mukaisessa edullisuusjärjestyksessä. Tilauksen teossa otetaan huomioon palvelun saatavuus, sopivuus ja nosturin varustus.

Sopimusehtojen mukaan tilaajalla on suurista nostotöistä mahdollisuus pyytää palveluntuottajaksi valituilta erillisillä tarjouspyynnöillä urakkatarjouksia. Minikilpailutuksia järjestetään sopimuskauden aikana ilmenevien tarpeiden mukaisesti.

Hankintasopimus ei synny vielä hankintapäätöksestä ilmoittamalla vaan vasta, kun odotusaika (14 päivää) on kulunut ja kun hankintayksikkö ja hankintapäätöksellä valittu toimittaja ovat molemmat allekirjoittaneet sopimuksen.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintaa koskevan päätöksen tekemisen yhteydessä. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Timo Martiskainen

Lisätiedot

Sami Aherva, yksikönjohtaja, puhelin: 310 78571

sami.aherva(a)hel.fi

Ari Kinnunen, hankintainsinööri, puhelin: 310 38947

ari.kinnunen(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjousvertailu

Oheismateriaali

1

Tarjouspyyntöasiakirjat

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Liite 1
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, rakentamispalveluliikelaitoksen johtokunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1660

Ilmalankuja 2 L

+358 9 310 17000

0201256-6

FI7081199710000581

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 24

Faksi

 

Alv.nro

stara@hel.fi

http://www.hel.fi/stara

 

 

FI02012566