Helsingin kaupunki

Esityslista

6/2015

1 (1)

Palmia-liikelaitoksen jk

 

 

 

 

Tj/2

 

27.8.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

Palmia-liikelaitoksen johtosäännön muuttaminen

HEL 2015-007401 T 00 00 00

Päätösehdotus

Palmia-liikelaitoksen johtokunta päättää esittää kaupunginhallitukselle edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi, että Palmia-liikelaitoksen johtosäännön 1 ja 2 §:t muutetaan 1.10.2015 alkaen seuraavasti:

1 §

Liikelaitoksen nimi

Liikelaitoksen nimi on Helsingin kaupungin palvelukeskus -liikelaitos, joka käyttää toiminnassaan nimeä Palvelukeskus.

2 §

Toimiala

Liikelaitos tuottaa Helsingin kaupungin palvelukeskus -liikelaitoksen johtokunnan alaisena kaupungin sisäisiä tukipalveluja kuten ruokahuolto-, siivous-, hyvinvointi- ja hoivapalveluja hyväksyttyjen tavoitteiden mukaisesti Helsingin kaupunkikonsernille.

Esittelijän perustelut

Esitys koskee Palmia-liikelaitoksen nykyisen nimen muuttamista päätösehdotuksessa esitetyllä tavalla.

Liikelaitos joutui vetäytymään kilpailuilta markkinoilta vuoden vaihteessa. Valtuusto on käsitellyt asiaa päätöksessään 8.10.2014 (§322), jolla silloinen Palmia-liikelaitos jaettiin kahteen erilliseen oikeushenkilöön, jatkavaan liikelaitokseen ja vuoden vaihteessa perustettuun Helsingin kaupungin Palvelut Oy:hyn, joka toimii jatkossa myös kilpailuilla markkinoilla.

Kaupunginvaltuuston hyväksyttyä nyt esitetyt johtosääntömuutokset liikelaitoksen nykyinen Palmia-nimi luovutetaan liikelaitoksesta siirtyneistä osatoiminnoista muodostetun ja Helsingin kaupungin kokonaan omistaman Helsingin kaupungin Palvelut Oy:n omistukseen sekä pysyvään ja yksinomaiseen käyttöön. Vuoden vaihteessa tapahtuneen liiketoimintojen jaon jälkeen yhtiö jatkaa toimintaansa kilpailuilla markkinoilla ja kaupungin kannalta on tarkoituksenmukaisinta yhtiön toiminnan joustavan aloituksen turvaamiseksi, että Palmia-brändi ja vuosien aikana luotu Palmia-nimen kansallinen tunnettuus siirretään yhtiölle, jolle se on merkityksellisempi asia kuin kaupungin sisäisenä toimijana jatkavalle liikelaitokselle.

Tarkoitus on, että päätöksen nimen luovuttamisesta ja sen tarkemmista ehdoista tekee aikanaan kaupunginhallitus.

Alun perin lähtökohta oli, että liikelaitoksen Palmia-nimen omistus- ja käyttöoikeus luovutetaan yhtiölle samassa yhteydessä ja samalla luovutuskirjalla kuin liikelaitoksesta siirtyvät osatoiminnotkin. Aikataulusyistä tämä ei ollut kuitenkaan mahdollista. Yhtiöittämisen jälkeen asiasta on käyty kuluvan vuoden aikana neuvotteluja Helsingin kaupungin Palvelut Oy:n edustajien kanssa.

Neuvottelut tarkemmista luovutusehdoista ovat vielä kesken. Ne tullaan saattamaan loppuun viimeistään siihen mennessä kun kaupunginvaltuusto on päättänyt nyt esitetyistä johtosääntömuutoksista.

Johtosäännön Toimiala-kohtaan on lisäksi tarkennettu jatkavan liikelaitoksen sisäisen toiminnan keskeiset tehtävät kaupungin sisäisenä palveluntuottajana.

Palmia-liikelaitos on järjestänyt kesän aikana nimikilpailun Palmia-liikelaitoksen uudesta nimestä. Vastausaika päättyi 31.7.2015. Vastauksia saatiin 57 kappaletta.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Antti Värtelä

Lisätiedot

Risto Paavola, pöytäkirjan pitäjä, puhelin: 310 27013

risto.paavola(a)palmia.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

 

 

 

 

 

 

 

Faksi

 

Alv.nro