Helsingin kaupunki

Esityslista

2/2015

1 (1)

Palmia-liikelaitoksen jk

 

 

 

 

Tj/2

 

19.3.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

Lausuntopyyntö: Palmian johtokunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta vegaaniruuan saamiseksi kaupungin päiväkodeissa

HEL 2014-010501 T 00 00 03

Lausuntoehdotus

Palmia-liikelaitoksen johtokunta antaa seuraavan lausunnon

Esittelijän perustelut

Palmia tuottaa ruokapalveluja Helsingin kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa. Toimintatapana on sopimuksen mukainen tilaaja - tuottajamalli. Tilaajan ja tuottajan vastuut on määritelty tarkasti sopimuksissa.

Mikäli sopimusten sisältöä muutetaan niin, että vegaaniruokaa tulee valmistaa päiväkodeissa, tulee niin tilaajan kuin tuottajankin tehdä tarvittavat toimenpiteet sen mahdollistamiseksi. Tämä tulisi aiheuttamaan tilaajalle lisäkustannuksia.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan pääsihteeriltä saamamme tiedon mukaan lasten ja odottavien ja imettävien äitien ravitsemussuositusten asiantuntijatyöryhmä ei voi vielä lausua näkemystään vegaaniruokavaliosta päiväkotiruokailussa. Työryhmän esitys käsitellään tämän hetkisen aikataulun mukaan toukokuussa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan kokouksessa, minkä jälkeen vegaaniruokavalion toteuttamiseen päiväkodissa on mahdollista ottaa kantaa suosituksen pohjalta.

Tuotettu erityisateria tulisi laskelmiemme mukaan maksamaan 4,80 € / päivä / lapsi. Tämän lisäpalvelun vuosikustannus olisi tilaajalle näin ollen 1.056 € / lapsi.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Antti Värtelä

Lisätiedot

Paul-Erik Sultsi, puhelin: 310 32996

paul-erik.sultsi(a)palmia.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

 

 

 

 

 

 

 

Faksi

 

Alv.nro