Helsingin kaupunki

Esityslista

1/2014

1 (1)

Palmia-liikelaitoksen jk

 

 

 

 

Tj/4

 

23.01.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

Palmia-liikelaitoksen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan uudet säännökset

HEL 2014-000118 T 00 01 00

Päätösehdotus

Johtokunta merkinnee tiedoksi ja omalta osaltaan hyväksynee asiasta saamansa informaation

Esittelijä

Kuntalakiin tehtiin 15.6.2012 sisäistä valvontaa ja riskienhallintaa koskevia muutoksia, jotka tulee jatkossa ottaa huomioon kunnallisessa päätöksenteossa. Tavoitteena on ollut vahvistaa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan asemaa kunnissa ja kuntakonserneissa sekä yhdenmukaistaa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämistä eri kunnissa.

Kuntalain uudet säännökset tulivat voimaan 1.1.2014.

Kuntalain 87 c § Johtokunta

Johtokunta ohjaa ja valvoo liikelaitoksen toimintaa. Johtokunta vastaa liikelaitoksen hallinnon ja toiminnan sekä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan asianmukaisesta järjestämisestä.

Kuntalain 87 d § Johtaja

Kunnallisessa liikelaitoksessa on johtaja, joka on virkasuhteessa kuntaan tai kuntayhtymään. Johtaja johtaa ja kehittää johtokunnan alaisena liikelaitoksen toimintaa, huolehtii liikelaitoksen hallinnosta sekä taloudenhoidon ja sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä.

Kuntalain 87 k § Toimintakertomus ja tilikauden tuloksen käsittely

Kunnallisen liikelaitoksen on toimintakertomuksessaan esitettävä selvitys liikelaitokselle asetettujen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista liikelaitoksen talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tulos- tai rahoituslaskelmassa taikka taseessa. Tällaisia asioita ovat ainakin arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä sekä tiedot sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kuntalain edellyttämät sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteiden muutokset johtosääntöihin 11.12.2013. Johtosääntömuutokset astuivat voimaan 1.1.2014.

Palmiassa on päivitetty riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan toimintaohjeet vastaamaan kuntalain uusia säännöksiä, jotka esityksen liitteinä. Toimintakertomuksessa raportoidaan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Antti Värtelä

Lisätiedot

Raimo Niippa, hallintopäällikkö, puhelin: 310 27609

raimo.niippa(a)palmia.fi

Liitteet

1

RISKIENHALLINTA JA SISÄINEN VALVONTA.pdf Johtokuntaa 23.1.2014.pdf

2

sisäisen tarkastuksen toimintaohje palmia.pdf Johtokuntaan 23.1.2014.pdf

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

 

 

 

 

 

 

 

Faksi

 

Alv.nro