Helsingin kaupunki

Esityslista

6/2013

1 (1)

Palmia-liikelaitoksen jk

 

 

 

 

Tj/3

 

21.11.2013

 

 

 

 

 

 

3

Monitoimikoneiden ja pyöräkuormaajien vuokraus, H105-13

HEL 2013-011355 T 02 08 01 00

Päätösehdotus

Palmia-liikelaitoksen johtokunta päättänee monitoimikoneiden ja pyöräkuormaajien vuokraamisesta (konevuokrauksista) esittelijän esityksen mukaisesti;

- että Estonian Machinery Oü:n, Real Machinery Oy:n sekä Wihuri (Tekninen kauppa) Oy:n tarjoukset hylätään esityksessä mainituilla perusteilla tarjouspyynnön vastaisena.

- hyväksyä OptiRent Oy:n ja Konekorjaamo A Vainikka Oy:n tarjoukset konevuokrauksista ja allekirjoittamaan tätä asiaa koskevat puitesopimukset ajalle 1.11.2013 – 31.12.2015, päätöksen liitteen mukaisessa vertailutaulukon mukaisessa edullisuusjärjestyksessä,

- että puitesopimuksia voidaan jatkaa niiden päättymisen jälkeen vielä kahdella (1 + 1) optiovuodella, jotka sijoittuvat ajalle 1.1.2016 – 31.12.2016 ja 1.1.2017 – 31.12.2017 niin, että optiokauden käytöstä päättää Palmian puolesta toimitusjohtaja tai hänen määräämänsä,

- merkitä tiedoksi, että nyt tehtävän hankintapäätöksen arvon koko sopimuskaudelta arvioidaan olevan 1.200.000,00 € ( Alv 0% ).

- oikeuttaa toimitusjohtajaa tai hänen määräämäänsä tekemään nyt solmittaviin sopimuksiin tarkennuksia hankintavaltuuksiensa puitteissa.

Lisäksi johtokunta merkinnee tiedoksi, että nyt esiteltävä hankinta ylittää EU-kynnysarvot, joten puitesopimukset voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 21 vuorokauden kuluttua siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi ja että puitesopimus tulee voimaan vasta, kun sopijaosapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Esittelijä

Helsingin kaupungin Palmia-liikelaitos järjesti puitesopimuskilpailutuksen, Monitoimikoneiden ja pyöräkuormaajien vuokraamisesta.

Hankintamenettelynä on käytetty avointa menettelyä. Tarjouspyyntö H105 –13 / Dnro HEL 2013-011355 ) julkaistiin HILMAssa sekä Tarjouspalvelu.fi:ssa 3.09.2013, Helsingin kaupungin hankintakeskuksen toimesta.

Hankinnan oletettu kokonaisarvo arvioidaan sopimuskaudelta olevan n. 1.200.000,00€ ( Alv 0% ).

Tarjouspyyntö liitteineen on esityksen liitteinä 1-5.

Määräaika tarjousten jättämiselle päättyi 14.10.2013 klo 12:00.

Saapuneet tarjoukset ja niiden käsittely

Tarjouksen pyöräkuormaajien osalta määräaikaan mennessä jättivät seuraavat yritykset:

- Estonian Machinery Oü

- Konekorjaamo A Vainikka Oy

- Optirent Oy

- Real Machinery Oy

- Wihuri Oy Tekninen kauppa, Cat konemyynti

Monitoimikoneiden osalta ei saatu yhtään tarjousta.

Tarjousten soveltuvuuden arviointi sekä tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen.

Tarjouspyynnössä oli vaadittu tarjottaville monitoimikoneille ja pyöräkuormaajilla tekniset vähimmäisvaatimukset.

- Estonian Machinery Oü tarjosi liukuohjattua pyöräkuormaajaa, kurottajaa sekä telakaivureita. Esittelijä toteaa, että tarjouspyynnön ehdottomana vaatimuksena oli muun ohella se, että tarjottavan koneen tulee olla runko- tai nelipyörä-ohjauksella varustettu ja nelipyörävetoinen, tarjoajan tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

- Real Machinery Oy ei tarjouspyynnön vastaisesti ollut täyttänyt tarjouspyyntö-lomakkeessa tarjotun kaluston osalta ”Nimike”-kohtaa. Hankintayksikön on tämän johdosta mahdotonta varmistaa tarjottua kalustoa soveltuvuutta Palmian käyttötarpeeseen. Tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

- Wihuri Oy Tekninen kauppa, Cat konemyynti ei tarjouksensa liitteenä toimittanut tarjouspyynnössä vaadittua tarjouspyyntölomaketta, joten sen tarjouspyyntö tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

Yhteenvetona esittelijä esittää, että Estonian Machinery Oü:n, Real Machinery Oy:n sekä Wihuri (Tekninen kauppa) Oy:n tarjoukset tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

Konekorjaamo A Vainikka Oy:n sekä Optirent Oy:n tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Valituilta puitesopimustoimittajilta voidaan tarvittaessa vuokrata myös muuta, kiinteistönhoidollisiin ja kunnossapitotehtäviin soveltuvaa kalustoa.

Esittelijä esittää, että johtokunta edellä mainituilla perusteilla päättänee hyväksyä OptiRent Oy:n ja Konekorjaamo A Vainikka Oy:n tarjoukset konevuokrauksista ja allekirjoittamaan tätä asiaa koskevat puitesopimukset ajalle 1.11.2013 – 31.12.2015, päätöksen vertailutaulukkoliitteen mukaisessa edullisuusjärjestyksessä, liite 6

Esittelijä

toimitusjohtaja

Antti Värtelä

Lisätiedot

Seppo Stenroos, puhelin: 27220

seppo.stenroos(a)palmia.fi

Liitteet

1

TP H105-13 Koneiden vuokraus.pdf

2

LIITE 4. Sopimusluonnos.pdf

3

Tarjouslomake tarjouspyynnössä

4

Tekniset+vähimmäisvaatimukset

5

Avauspöytäkirja H105-13.pdf

6

Tarjousten vertailu

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palmian johtokunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

 

 

 

 

 

 

 

Faksi

 

Alv.nro