Helsingin kaupunki

Esityslista

6/2013

1 (1)

Palmia-liikelaitoksen jk

 

 

 

 

Tj/2

 

21.11.2013

 

 

 

 

 

 

2

Koneellisen lumenaurauksen hankinta, H088-13. Oikaisuasia

HEL 2013-009043 T 02 08 01 00

Päätösehdotus

Palmia-liikelaitoksen johtokunta päättänee esityksessä mainituin perustein

- suorittaa esittelyn Asia I:den osalta 17.10.2013 (§ 5) tekemänsä päätöksen hankintaoikaisun ja määrittää alueiden 3.1 ja 3.2 voittajaksi West Express Oy:n

- hylätä esittelyn Asia II:den osalta toiminimi Jan Jaakkolan oikaisuvaatimuksen.

Esittelijä

Johtokunta päätti kokouksessaan 17.10.2013 (§ 5) koneellisen lumenaurauksen hankinnasta esityksen mukaisesti.

Asia I

Päätöksen jälkeen kävi ilmi, että tarjousvertailusta kohdasta Alue 3.1 ja 3.2 oli jäänyt vertailun ulkopuolelle West Express Oy:n tarjous, joka oli näissä ryhmissä vertailun voittanut.

Hankintalain 80 §:n mukaan hankintayksikkö voi itse poistaa virheellisen päätöksensä tai peruuttaa muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun, jolla on oikeudellisia vaikutuksia ehdokkaiden tai tarjoajien asemaan, ja ratkaista asian uudelleen (hankintaoikaisu). Edellytyksenä oikaisun käytölle on se, että hankintayksikön päätös tai muu hankintamenettelyssä tehty ratkaisu perustuu lain soveltamisessa tapahtuneeseen virheeseen. Hankintayksikkö voi itse ottaa hankintapäätöksen tai ratkaisun korjattavakseen 60 päivän kuluessa siitä, kun hankintaoikaisun kohteena oleva päätös tai ratkaisu on tehty.

Hankintayksikön suorittaman itseoikaisun osalta esittelijä esittää, että johtokunta tekee asiassa hankintaoikaisun ja määrittää alueiden 3.1 ja 3.2 voittajaksi West Express Oy:n.

Hankintaoikaisun osalta on tähän liittyviä tarjoajia on erikseen informoitu, liite 1 ja  kuultu, liite 2 ja esittelyyn liittyvä korjattu vertailutaulukko liitteenä 3.

Asia II

Tämän lisäksi johtokunnan päätökseen on haettu oikaisua 31.10.2013 toiminimi Jan Jaakkolan osalta. Oikaisuvaatimuksen perusteista tarkemmin itse oikaisuvaatimuksessa, joka esityksen liitteenä 4-6

Esittelijä toteaa, että oikaisuvaatimus on saapunut oikaisuvaatimukselle asetetussa määräajassa ja osoitettu oikealle toimielimelle.

Oikaisuvaatimuksessaan oikaisuvaatimuksen tekijä toteaa halunsa irrottautua antamistaan tarjouksista.

Oikaisuvaatimusta koskevassa asiassa on käyty lisäksi Palmian edustajien ja oikaisuvaatimuksen tekijän kesken  21.10.2013 neuvonpito, jonka yhteydessä kävi ilmi, että tarjoaja oli ehtinyt tehdä koneurakoistaan sopimukset jo kolmannen osapuolen kesken. Neuvotteluissa tarjouksentekijä ei viitannut muihin subjektiivisiin perusteisiin.

Johtokunta toistanee Palmian aiemmin esittämän ja toteanee lisäksi, että oikeustoimilain 1§:n mukaan tarjouksen tekijä on sidottu antamaansa tarjoukseen. 

Johtokunta merkinnee vielä tiedoksi, että oikaisuvaatimuksen tekijän tarjoukset ovat voimassa 12.12.2013 asti.

Edellä mainituilla perusteilla johtokunta hylännee sille osoitettu oikaisuvaatimuksen.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Antti Värtelä

Lisätiedot

Raimo Niippa, hallintopäällikkö, puhelin: 310 27609

raimo.niippa(a)palmia.fi

Liitteet

1

Virheen korjaus tiedote.pdf

2

MUISTIO lumityökilpailutus_ oikaisu_ kuuleminen 13 11 2013.pdf

3

H088-13 Vertailu - korjattu (2) (2).pdf

4

Allekirjoitettu oikaisuvaatimus, lumen auraukset

5

Oikaisuvaatimuksen täydennys, Kolkkinen Juha

6

Salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom 25 k.)

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

 

 

 

 

 

 

 

Faksi

 

Alv.nro