Helsingin kaupunki

Esityslista

4/2014

1 (1)

Opetuslautakunta

 

 

 

 

OTJ/11

 

15.04.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

Eräiden Helsingin kaupungin koulujen, päiväkotien ja Stadin ammattiopiston toimipisteiden siivous- ja ruokapalvelujen hankinta

HEL 2014-000490 T 02 08 02 00

Päätösehdotus

Opetuslautakunta päättää esittelijän esittämiin perusteluihin viitaten, että Helsingin kaupungin koulujen, päiväkotien ja Stadin ammattiopiston toimipisteiden siivouspalvelut hankitaan Lassila & Tikanoja Oyj:ltä (ryhmä 1), Servisole Oy Siivouspalveluilta (ryhmät 2 ja 5), OmaSiivous Oy:ltä (ryhmä 3)  ja Sodexo Oy;ltä (ryhmä 9). Lisäksi koulujen, Stadin ammattiopiston ja päiväkotien ryhmän 7 ruokapalvelut hankitaan Palmialta sekä ryhmän 8 ruokapalvelut Sodexo Oy:ltä ja ryhmän 6 siivous- ja ruokapalvelut Sodexo Oy:ltä.

Samalla opetuslautakunta päättää hylätä NT-Mai Oy:n tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena, koska siitä puuttuivat vähimmäisvaatimuksiin liittyviä asiakirjoja sekä osa kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailussa tarvittavista liitteistä.

Lisäksi opetuslautakunta päättää oikeuttaa opetustoimen johtajan tekemään hankinnan kohteista tarjouspyyntöön, palvelukuvaukseen ja sen liitteisiin sekä annettuihin tarjouksiin perustuvat hankintasopimukset sopimusluonnoksen mukaisena ryhmäkohtaisesti.

Esittelijän perustelut

Opetusvirasto on kilpailuttanut tarjouspyynnöllä HEL 2014-000490/22.1.2014 siivous- ja ruokapalveluja kahdeksaan  (8) eri ryhmään, joissa pelkästään siivouspalveluja on viidessä ryhmässä (ryhmät 1, 2, 3, 5 ja 9), pelkästään ruokapalveluja kahdessa ryhmässä (ryhmät 7 ja 8) ja sekä ruoka- että siivouspalveluja yhdessä ryhmässä (ryhmä 6). Kukin ryhmä muodostaa erillisen kilpailutettavan kokonaisuuden. Tarjouksen tuli koskea kaikkia tarjotun ryhmän eli kilpailutettavan kokonaisuuden kohteita eikä osatarjouksia ryhmän sisällä hyväksytty.

Edellä mainitut palvelut hankitaan ajalle 1.8.2014 – 31.7.2018 lukuun ottamatta ryhmää 7 (Teollisuuskatu 23), jonka osalta sopimuskausi on n. 2,5 vuotta ja päättyy siten 31.12.2016 .

Lisäksi tilaaja ja toimittaja voivat keskenään sopia suoraa hankintaa käyttäen palvelun oston jatkamista alkuperäistä toimitusta vastaavilla ehdoilla sen mukaisina kuin ne ovat voimassa sopimuskauden päättyessä enintään kahden (2) vuoden ajaksi (optio). Päätös option käytöstä tulee tehdä viimeistään kolmen (3) vuoden kuluessa alkuperäisen sopimuksen allekirjoittamisesta. Ryhmän 7 osalta tilaaja ja toimittaja voivat sopia suorahankintaa käyttäen palvelun oston jatkamisesta alkuperäistä toimitusta vastaaville ehdoilla sen mukaisina kuin ne ovat voimassa sopimuskauden päättyessä, enintään kahden kuuden (6 kk + 6 kk) kuukauden pituisen optiokauden ajaksi. Ryhmän 7 osalta optioiden käyttäminen on tilaajan harkinnassa.

Kilpailutettavat kohteet ryhmittäin ovat:

SIIVOUSPALVELUT:

Ryhmä 1:

Kannelmäen peruskoulu:
- alakoulu, Kanneltie 1
- sivukoulu/alakoulu, Kaarelan raitti 1
- yläkoulu, Runonlaulajantie 40

Malminkartanon ala-aste, Puustellintie 6

Pihkapuiston ala-aste, Tuohipolku 10

Ryhmä 2:

Konalan ala-aste, Riihipellonkuja 2
Pelimannin ala-aste ja päiväkoti Pelimanni, Pelimannintie 16 B
Pitäjänmäen peruskoulu, Viinenkuja 6 (A-talo) ja Turkismiehenpolku 2 (B-talo)

Ryhmä 3:

Haagan peruskoulu, Isonnevantie 16
Haga lågstadieskola ja Gymnasiet Lärkan, Isonnevantie 22
Stadin ammattiopisto, (tekniikan ja logistiikan toimiala), Ilkantie 3

Ryhmä 5

Pikku Huopalahden ala-aste, Tilkankatu 19
Mäkelänrinteen lukio ja Helsingin aikuislukio, Mäkelänkadun toimiala, Mäkelänkatu 47
Stadin ammattiopisto, (hyvinvoinnin toimiala), Lehtikuusentie 4

Ryhmä 9

Stadin ammattiopisto, (Stadin aikuisopiston toimiala), Koskelantie 39

RUOKAPALVELUT:

Ryhmä 7

Stadin ammattiopisto, (Stadin aikuisopiston toimiala), Teollisuuskatu 23

Ryhmä 8

Stadin ammattiopisto, (tekniikan ja logistiikan toimiala), Abraham Wetterintie 4

RUOKA- JA SIIVOUSPALVELUT

Ryhmä 6

Sakarinmäki, Östersundom, päiväkoti Sakarinmäki, Knutersintie 924

Hankintamenettelynä käytettiin avointa menettelyä ja hankinnasta ilmoitettiin 21.1.2014 sähköisessä tietokannassa www.hankintailmoitukset.fi sekä opetustoimen internet-kotisivuilla www.edu.hel.fi. Lisäksi hankinnasta julkaistiin 16.10.2013 ennakkoilmoitus.

Tarjoajien edellytettiin tutustuvan kohteisiin ennen tarjouksen jättämistä.

Tarjouksen jätti määräaikaan 5.3.2014 kello 12.00 mennessä yksitoista (11) tarjoajaa.

Siivouspalveluja koskevan tarjouksen jättivät Blue Service Partners Oy, Info-Controller Oy, ISS Palvelut Oy, Lassila & Tikanoja Oyj, OmaSiivous Oy, Palmia, Servisole Siivouspalvelu Oy, SMC Palvelut Oy ja Sodexo Oy. Ruokapalveluja koskevan tarjouksen jättivät Blue Service Partners Oy, Leijona Catering Oy, NT-Mai Oy, Palmia ja Sodexo Oy. Ruoka- ja siivouspalveluja kokonaisuutena tarjosivat Blue Service Management Oy, Palmia ja Sodexo Oy.

Sopimuskauden pituudesta johtuen sopimusluonnoksessa otetaan kantaa hinnoitteluun siten, että palvelun hinnasta voidaan neuvotella ensimmäisen kerran kahden (2) vuoden sopimuskauden jälkeen ja hyväksyä enintään 2 %:n hinnankorotus, joka on samansuuruinen kaikille toimittajille.

Tarjousten käsittelyn ensimmäisessä vaiheessa tarkastettiin tarjoajien kelpoisuus ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus. Kelpoisuusehdot täyttänyt ja tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen jättänyt toimittaja hyväksyttiin kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuun.

Siivouspalveluiden osalta tarjousvertailuun valittiin Blue Service Partners Oy, Info-Controller Oy, ISS Palvelut Oy, Lassila & Tikanoja Oyj, OmaSiivous Oy, Palmia, Servisole Oy, SMC Palvelut Oy ja Sodexo Oy. Ruokapalveluiden osalta tarjousvertailuun valittiin Blue Service Partners Oy, Leijona Catering Oy, Palmia ja Sodexo Oy. NT-Mai Oy:n tarjous hylätään tarjouspyynnön vastaisena, koska siitä puuttui vähimmäisvaatimuksiin liittyviä asiakirjoja  sekä osa kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailussa tarvittavia liitteitä. Ruoka- ja siivouspalvelujen osalta tarjousvertailuun valittiin Blue Service Management Oy, Palmia ja Sodexo Oy.

Hankinnan kokonaisarvo sopimuskautena on yhteensä n. 6,442  milj. euroa alv. 0 %.

Esittelijä

opetustoimen johtaja

Rauno Jarnila

Lisätiedot

Päivi Koskinen, hankintapäällikkö, puhelin: 310 86341

paivi.koskinen(a)hel.fi

Juha Kouvonen, palvelupäällikkö, puhelin: 310 89498

juha.kouvonen(a)hel.fi

Airi Rintamäki, ruokapalvelupäällikkö, puhelin: 310 86307

airi.rintamaki(a)hel.fi

Paula Tähtinen, kiinteistönhoidon suunnittelija, puhelin: 310 86825

paula.tahtinen(a)hel.fi

Liitteet

1

Ruoka- ja  siivous, pisteytys, 2014.pdf

2

Salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom 20 k.)

3

Salassa pidettävä (JulkL 24 § 1 mom 20 k.)

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Otteen saajat

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, opetuslautakunta
Liite 1
Liite 2
Liite 3

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

 

 

 

 

 

 

 

Faksi

 

Alv.nro