Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

1/2017

1 (1)

Liikenneliikelaitoksen johtokunta

 

 

 

 

Asia/8

 

13.06.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 8

Liikenneliikelaitoksen muun kuin tilahanketta koskevan suunnitelman hyväksymistä koskevan toimivallan siirtäminen

HEL 2017-006756 T 00 01 00

Päätös

Liikenneliikelaitoksen johtokunta päätti siirtää hallintosäännön 11 luvun 1 §:n 2 mom:n mukaista liikenneliikelaitoksen johtokunnan yleistoimivaltaa päätti muun kuin tilahanketta koskevan suunnitelman hyväksymisestä seuraavasti:

        Liikenneliikelaitoksen toimitusjohtaja päättää muuta kuin tilahanketta koskevan hanke- ja muun suunnitelman hyväksymisestä, kun hankkeen suunnitelman mukainen arvonlisäveroton kokonaiskustannusarvio on enintään 1.000.000 euroa;

        liikenneliikelaitoksen yhteiset palvelut -yksikön hallintojohtaja, liikennöintiyksikön johtaja, kunnossapitoyksikön johtaja, infra- ja kalustoyksikön johtaja tai toiminnanohjausyksikön johtaja päättää yksikkönsä osalta muuta kuin tilahanketta koskevan hankesuunnitelman hyväksymisestä, kun hankkeen suunnitelman mukainen arvonlisäveroton kokonaiskustannusarvio on enintään 300.000 euroa.

(hallintosääntö 11 luvun 1 § 2 mom. 2 kohta)

Tätä päätöstä noudatetaan 13.6.2017 alkaen.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Ville Lehmuskoski

Lisätiedot

Heli Hietala, lakimies, puhelin: 310 35710

heli.hietala(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, liikenneliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

 

Toimitusjohtaja

 

Yksiköiden johtajat

 

Hankinta

 

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Yleistä

Kaupunginvaltuusto päätti 16.11.2016 hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön voimaan 1.6.2017 lukien. Hallintosäännössä on liikelaitosten johtokunnilla oikeus siirtää toimivaltaansa edelleen viranhaltijoille. Liikenneliikelaitoksen johtokunnalle esitetään päätettäväksi ne liikennelaitos-liikelaitoksen johtosääntöön perustuvat toimivallan siirrot viranhaltijalle, joita esitetään muutettavaksi hallintosäännön voimaantulon johdosta.

Esitetyn toimivallan perustelut

Hallintosäännön 11 luvun 1 §:n 2 mom:n 2 kohdan mukaan ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, liikelaitoksen johtokunta päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa muun kuin tilahanketta koskevan suunnitelman ja piirustuksen hyväksymisestä.

Kyseessä olevaan hallintosäännön kohtaan esitetty toimivallan siirtäminen vastaa ennen hallintosäännön voimaantuloa voimassa ollutta liikennelaitos-liikelaitoksen johtokunnalta viranhaltijalle siirrettyä toimivaltaa päättää liikennelaitos-liikelaitoksen hankkeista. Hallintosäännössä tarveselvitykseen perustuvista hankesuunnitelmista ja muita kuin tilahankkeita koskevista hankesuunnitelmista päättäminen on eriytetty erillisiksi toimivalloiksi, josta syystä toimivaltaa esitetään siirrettäväksi päätösehdotuksen mukaisella tavalla.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Ville Lehmuskoski

Lisätiedot

Heli Hietala, lakimies, puhelin: 310 35710

heli.hietala(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, liikenneliikelaitoksen johtokunta

Otteet

Ote

 

Toimitusjohtaja

 

Yksiköiden johtajat

 

Hankinta

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1400

Toinen linja 7 A

3101071

 

 

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

ville.lehmuskoski@hel.fi