Helsingin kaupunki

Esityslista

3/2015

1 (1)

Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

 

 

 

 

Tj/5

 

10.2.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

Phoenix Contact Oy:n hankintaoikaisuvaatimus LIJ-kaapelien hankinnasta

HEL 2014-015401 T 02 08 01 00

Päätösehdotus

Johtokunta päättää esityksessä mainituilla perusteilla hylätä Phoenix Contact Oy:n hankintaoikaisuvaatimuksen raitioliikenneyksikön johtajan päätöksestä 29.12.2014 (47 §).

Esittelijän perustelut

Raitioliikennejohtaja on 29.12.2014 (47 §) päättänyt hankkia lippu- ja informaatiojärjestelmän (LIJ2014) kaapelit BCC-Solutions Oy:ltä 178.298,00 euron hintaan. Hankinta perustui HKL:n tarjouskilpailuun 48H/14, jossa BCC Solutions Oy:n tarjous oli hinnaltaan halvin.

Päätös on pidetty yleisesti nähtävänä 9.1.2015 ja asianosaisia koskeva päätös on annettu postin kuljetettavaksi seuraavana arkityöpäivänä pöytäkirjan nähtävänä pitämisestä.

Lain vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalvelujen alalla toimivien yksiköiden hankinnoista (erityisalojen hankintalaki)  65 §:n mukaan lain soveltamisalaan kuuluviin hankintoihin sovelletaan vastaavasti, mitä hankintaoikaisusta laissa julkisista hankinnoista (hankintalaki) 80–83 §:ssä säädetään.

Hankintalain 81 §:n mukaan hankintayksikkö voi ottaa hankintaoikaisun käsiteltäväkseen omasta aloitteestaan tai asianosaisen vaatimuksesta. Asianosaisen on esitettävä vaatimus 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Hankintayksikkö voi itse ottaa hankintapäätöksen tai ratkaisun korjattavakseen 60 päivän kuluessa siitä, kun hankintaoikaisun kohteena oleva päätös tai ratkaisu on tehty.

Päätöstä koskeva pöytäkirjan ote oikaisuvaatimusohjeineen lähetetään kuntalain 95 §:n mukaan asianosaiselle erikseen tiedoksi kirjeellä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi.

Phoenix Contact Oy:n hankintaoikaisuvaatimus yksikön johtajan päätöksestä on saapunut Helsingin kaupungin kirjaamoon 23.1.2015. Hankintaoikaisuvaatimus on näin ollen tehty oikeassa ajassa ja osoitettu oikealle viranomaiselle.

Hankintaoikaisuvaatimus ja valituksenalainen päätös ovat esityslistan liitteenä.

Liikennelaitos toteaa Phoenix Contact Oy:n hankintaoikaisuvaatimuksen johdosta seuraavaa:

Phoenix Contact Oy väittää hankintaoikaisuvaatimuksessaan, että voittaneen tarjoajan tarjoama tuote ei täytä tarjouspyynnön ehdottomia vaatimuksia, ja vaatii, että voittanut tarjous tulee hylätä tarjouspyyntöä vastaamattomana.

Perusteena vaatimukselleen Phoenix Contact Oy on esittänyt, että tarjottu tuote ei sisällä kuparisuojapunosta, Radox-vaippaa (halogeeni-vapautta), tai erikseen asennettavaa kutistesukalla kiinnitettävää suojapunosta, jotka kaikki ovat olleet tarjouspyynnön ehdottomia edellytyksiä.

HKL toteaa, että pelkästä voittaneen tarjouksen tuotteen määritelmästä (FTP CAt5e) ei ole voinut Phoenix Contact Oy:n esittämällä tavalla tehdä johtopäätöstä siitä, että tarjottu tuote ei täytä tarjouspyynnön em. ehdottomia edellytyksiä, sillä esitetty määritelmä kattaa lukuisia erilaisia kaapeleita. Voittanut tarjous on tarjoajan ilmoituksen mukaan tarjouspyynnön mukainen. HKL on vielä erikseen tarkistanut voittaneen tarjouksen antaneelta tarjoajalta, että tarjottu kaapeli täyttää kaikki tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset, ja tarjoaja on tämän vahvistanut.

HKL toteaa, että edellä olevan perusteella oikaisuvaatimus on hylättävä, koska johtokunnan valituksenalainen päätös ei perustu lain soveltamisessa tapahtuneeseen virheeseen.

Esittelijä

toimitusjohtaja

Ville Lehmuskoski

Lisätiedot

Petri Norrena, korjaamopäällikkö, puhelin: 310 35518

petri.norrena(a)hel.fi

Liitteet

1

47HKLRLY 29122014.pdf

2

Hankintaooikaisuvaatimus koskien hankintapäätös pöytäkirjanote 27 2014

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Yksikön johtaja

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös
Liite 1

Logistiikkasuunnittelija

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös
Liite 1

Taloussuunnittelija

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös
Liite 1

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1400

Toinen linja 7 A

+358 9 310

0201256-6

 

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

ville.lehmuskoski@hel.fi

http://www.hkl.fi

+358 9 310 35090

 

FI02012566