Helsingin kaupunki

Esityslista

9/2013

1 (1)

Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL)

 

 

 

 

Infraj/8

 

08.08.2013

 

 

 

 

 

 

8

Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunnan lausunto valtuutettu Terhi Mäen ym. talousarvioaloitteesta Myllypuron metroaseman peruskorjauksesta

HEL 2013-003769 T 00 00 03

Päätösehdotus

Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta päättänee antaa Terhi Mäen ym. valtuustoaloitteeseen koskien Myllypuron metroaseman peruskorjauksen siirtymistä seuraavan lausunnon:

Johtokunta on käsitellyt kokouksessaan 3.11.2011 Myllypuron metroaseman peruskorjauksen hankesuunnitelmaa. Johtokunta päätti tuolloin esittää kaupunginhallitukselle Myllypuron metroaseman peruskorjauksen hankesuunnitelman hyväksymistä siten, että hankkeen arvonlisäveroton enimmäiskustannus on 27.684.000 euroa. Lisäksi johtokunta päätti, että HKL voi jatkaa hankkeen suunnittelua sekä hankesuunnitelmaan sisällytetään optio ja suuntaa-antavat laskelmat täyspitkästä kolmen vaunuparin asemasta. Hankesuunnitelman lopulliseen hyväksymiseen tarvitaan kaupunginvaltuuston päätös.

HKL priorisoi Myllypuron metroaseman peruskorjauksen tärkeäksi ja päivitti sisäisessä valmistelussa investointisuunnitelmaa niin, että hankkeelle oli vuosittain riittävät määrärahat eikä HKL:n taloussuunnitelman investointiraami ylittynyt. HKL jatkoi hankkeen tarkempaa toteutussuunnittelua johtokunnan em. päätöksen mukaisesti.

Myllypuro-Seura pyysi HKL:ää esittelemään Myllypuron metroaseman peruskorjauksen tilannetta tammikuun 2013 Myllypuron asukastilaisuuteen. Tilaisuudessa esiteltiin HKL:n johtokunnan hyväksymät aseman peruskorjauksen suunnitelmat. Esittelyssä kerrottiin , että lopulliseen rakentamispäätökseen tarvitaan kaupunginvaltuuston hankepäätös. HKL sai tilaisuudessa asukkailta hyviä näkemyksiä aseman rakentamisenaikaisista järjestelyistä sekä aseman toimivuudesta ja sen tarpeista.

Kaupungin johtajisto palautti HKL:n valmisteleman Myllypuron metroaseman peruskorjauksen hankesuunnitelman uudelleen käsiteltäväksi kokouksessaan 20.2.2013. HKL:ää pyydettiin selvittämään uudelleen aseman peruskorjauksen laajuutta. Johtajisto ei asettanut Myllypuron metroaseman peruskorjauksen tarpeellisuutta kyseenalaiseksi.

HKL on johtajiston päätöksen jälkeen aloittanut välittömästi suunnitelmien uudelleen tarkastelun ja muokkauksen. HKL:n tavoitteena on tuoda päivitetty Myllypuron metroaseman peruskorjauksen hankesuunnitelma HKL:n johtokunnan käsittelyyn syksyllä 2013 minkä jälkeen asia etenee kaupunginhallituksen ja -valtuuston jatkokäsittelyyn. Aseman suunnittelun uudet lähtökohdat siirtänyt väistämättä jonkin verran rakentamisen aloittamista. Jatkosuunnittelussa ei ole tarkoitus mitenkään tinkiä aseman toimivuudesta, laadusta, mukavuudesta ja turvallisuudesta. Suunnittelun lähtökohtana on edelleen, että asemaa voidaan käyttää koko rakentamisen ajan.

HKL on tietoinen, että Myllypuron metroasema tarvitsee välttämättä peruskorjausta. Asema on yleisilmeeltään vanhentunut, huonokuntoinen ja sitä on vaikea pitää siistinä. Lisäksi Myllypuro on voimakkaasti kasvava kaupunginosa ja aseman kävijämäärät ovat kasvussa. HKL:n näkemyksen mukaan Myllypuron metroaseman peruskorjaus on tarpeellinen ja sitä on syytä kiirehtiä. HKL laatii uudet Myllypuron metroaseman peruskorjauksen suunnitelmat ja arvioi rakentamisen kustannukset päätöksentekoa varten syksyn 2013 aikana. Aseman peruskorjaus pyritään aloittamaan vuoden 2014 aikana ja saattamaan loppuun vuoden 2016 alussa. HKL huomioi omassa talousarvio- ja taloussuunnitelmassa määrärahat Myllypuron metroaseman peruskorjausta varten.

Esittelijä

Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunnalta on pyydetty lausuntoa 24.5.2013 mennessä Terhi Mäen ja 6 muun valtuutetun allekirjoittamasta talousarvioaloitteesta koskien Myllypuron metroaseman peruskorjausta.

Esittelijä

yksikön johtaja

Juha Saarikoski

Lisätiedot

Timo Juolevi, rakennuttajapäällikkö, puhelin: 310 78481

timo.juolevi(a)hel.fi

Liitteet

1

20130313_Mäki_Myllypuro_talousarvioaloite[1].pdf

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 1400

Toinen linja 7 A

+358 9 310 1071

0201256-6

800013-1351509

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 53

Faksi

 

Alv.nro

hkl@hel.fi

www.hkl.fi

+358 9 310 34980

 

FI02012566