Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

12/2021

1 (3)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

 

 

 

 

Asia/25

 

07.09.2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 128

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hinnoitteluperiaatteet vuodelle 2022

HEL 2021-009353 T 02 05 00

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti toimialan hinnoitteluperiaatteista liitteen mukaisesti ja päätti samalla:

        valtuuttaa toimialajohtajan tekemään päätöksen toimialan hinnoista, hinnoitteluväleistä, maksuista, vuokrista ja korvauksista vuodelle 2022 sekä päivittämään hinnaston tarvittaessa.

        valtuuttaa palvelujen päälliköt päättämään vuoden 2022 aikana tehtävistä vähäisistä ja yksittäisistä muutoksista hintoihin, maksuihin, vuokriin ja korvauksiin sekä lisäämään tai poistamaan hinnastosta yksittäisen hinnan.

        valtuuttaa palvelujen päälliköt päättämään toimialan itse järjestämien tapahtumien tapahtumahinnoista ja kiertueiden tms. esiintymisten hinnoista.

        valtuuttaa kaupunginmuseon museokaupan ja HAM-kaupan myyntihenkilöstön päättämään museokauppatuotteiden hinnoista.

        valtuuttaa toimialajohtajan päättämään palvelukokonaisuuden palveluissa maksuttomuuteen tai alennuksiin oikeutetuista asiakasryhmistä sekä palvelukokonaisuuskohtaisista henkilöstön etuuksista.

        valtuuttaa palvelujen päälliköt, liikuntapalvelukokonaisuuden kumppanuusyksikön päällikön, Savoy-teatterin johtajan ja kaupunginmuseon museokaupan, HAM-kaupan myyntihenkilöstön, kulttuuritalojen johtajat ja Tiivistämön toiminnanjohtajan soveltamaan hinnastossa määrättyä hintaa silloin, kun muutos liittyy hinnoittelun tarkoituksenmukaiseen kohtuullistamiseen (esimerkiksi kampanjat, tapahtumat) tai dynaamiseen hinnoitteluun, joka lisää palveluiden käyttöastetta.

Käsittely

Asian aikana kuultavana oli talous- ja suunnittelupäällikkö Mika Malmberg.

Esittelijä

hallintojohtaja

Kirsti Laine-Hendolin

Lisätiedot

Mervi Karppanen, johtava laskenta-asiantuntija, puhelin: 310 37536

mervi.karppanen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hinnoitteluperiaatteet 2022 31082021_PDFa2b

2

Ltk 22.1.2015 Ulkopuolisille vuokrattavat alueet

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Hallintosäännön 10 luvun 1 §:n mukaan, ellei toimivallasta ole muutoin säädetty tai määrätty, toimialalautakunta omalla toimialallaan päättää tai hyväksyy perusteet ja rajat, joiden mukaan viranomainen päättää, hinnoista, maksuista, vuokrista ja korvauksista sekä vapautuksesta toimialalle kohdistettavan maksun, korvauksen ja muun saatavan suorittamisesta.

Tässä päätöksessä lautakunta päättää kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan osalta perusteet ja rajat, joiden mukaan toimialan viranhaltijat ja työntekijät päättävät vuoden 2022 hinnoista, maksuista, vuokrista ja korvauksista.

Vuoden 2021 periaatteisiin verrattuna esitetään seuraavat muutokset:

        Hintojen asettamista käsittelevään kohtaan on lisätty edellytys hintojen indeksitarkastuksista. Kustannustason noususta aiheutuvalla hintojen tarkistuksella pyritään kattamaan toimialan tarjoamien tuotteiden ja palvelujen tuottamisesta ja hankinnasta aiheutuvien kulujen kasvu.

        Hinnoittelurakenteeksi on lisätty mahdollisuus antaa alennusta tila- tai maanvuokrasta, kun vuokraajalla, esimerkiksi tapahtuman järjestäjällä on ympäristöjärjestelmä-sertifikaatti. Tällä pyritään ohjaamaan kumppaneita ympäristöystävälliseen toimintaan.

        Lupien ja hallinnollisten maksujen tuotekategoriaan on lisätty maininta valvontamaksusta laiturin luvattomasta jatkuvasta tai pitkäkestoisesta käytöstä. Tällä tavoin pyritään vähentämään laiturien luvatonta käyttöä.

        Lupien ja hallinnollisten maksujen tuotekategorian on lisäksi otettu maininta televisiointi- ja kuvauslupien laskutuksesta. Tällä pyritään siihen, että hinnoittelu selkiytyy. Ellei televisiointi tai kuvaus häiritse toimialalla normaalia toimintaa, lupamaksuja ei peritä. Käytäntönä voi kuitenkin olla, että kuvausoikeudesta peritään tilavuokra, mikäli kuvaus vaatii tilavarauksen. Erikseen sovittavissa, isoimmissa kuvaustuotannoissa hintaan paketoidaan kaikki välillisetkin kustannukset.

        Asiantuntijapalvelujen ja tuotemyynnin tuotekategoriaan on lisätty Helsinki Biennaali.

Esittelijä

hallintojohtaja

Kirsti Laine-Hendolin

Lisätiedot

Mervi Karppanen, johtava laskenta-asiantuntija, puhelin: 310 37536

mervi.karppanen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hinnoitteluperiaatteet 2022 31082021_PDFa2b

2

Ltk 22.1.2015 Ulkopuolisille vuokrattavat alueet

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 51400

Fredriksberg, Konepajankuja 3

+358 9 310 1060

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 00510

Faksi

 

Alv.nro

kulttuurijavapaa-aika@hel.fi

 

 

 

FI02012566