Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

2/2020

1 (5)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

 

 

 

 

Asia/10

 

28.01.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 20

Kulttuurikeskusten lipunmyyntipalvelujen hankinta käyttöoikeussopimuksena

HEL 2019-008989 T 02 08 02 00

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hankkia kulttuurikeskusten lipunmyyntipalvelujen tuottamisen käyttöoikeussopimuksena kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneelta Lippupiste Oy:ltä.

Käyttöoikeussopimuksen ennakoitu arvo on noin 2 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa koko sopimuskaudelle.

Käyttöoikeussopimuksen sopimuskausi on 1.3.2020–28.2.2023. Hankinta sisältää lisäksi mahdollisuuden kahteen (2) yhden (1) vuoden pituiseen optiokauteen vuosille 2024 ja 2025.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta oikeutti kulttuurijohtajan allekirjoittamaan käyttöoikeussopimuksen ja optiokausia koskevat sopimukset sekä tekemään niihin vähäisiä muutoksia tarvittaessa.

Käyttöoikeussopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. EU-kynnysarvot ylittävien hankintojen osalta käyttöoikeussopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Käsittely

Asian aikana kuultavana oli hankinta-asiantuntija Niina Lammi. Asiantuntija poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Esittelijä

kulttuurijohtaja

Mari Männistö

Lisätiedot

Päivi Loponen-Kyrönseppä, johtaja, Savoy-teatteri, puhelin: 310

paivi.loponen(a)hel.fi

Niina Lammi, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 20573

niina.lammi(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyynto 250766 HEL 2019-008989

2

Hankinnan kohteen kuvaus

3

Hintaliite

4

Tarjouspyynnon ESPD

5

Käyttöoikeussopimus luonnos

6

Tietosuoja- ja salassapitoliite

7

Henkilotietojen kasittelyohje

8

Avauspöytäkirja

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kulttuurikeskukset tavoittelevat asiakaslähtöistä, sujuvaa ja monikanavaista lipunmyyntipalvelua sekä lipunmyynnin noin 10 prosentin vuosittaista kasvua. Valituksi esitettävä toimija Lippupiste Oy osoittaa tarjouksessaan kunnianhimoista tavoitteellisuutta sekä myynti- ja markkinointikanavien että markkinointiratkaisujen kehittämisessä. Lippupiste Oy:n tarjous on uskottava, yksiselitteinen ja toteuttamiskelpoinen

Hankintamenettely

Hankinta toteutettiin hankintalain (1397/2016) 26 § mukaisena kynnysarvon ylittävänä käyttöoikeussopimuksena (250766 HEL 2019 – 008989). Hankinta on toteutettu avoimena hankintamenettelynä Cloudia kilpailutusjärjestelmässä ja Hilma-ilmoituskanavassa julkaisemalla EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankintaa koskeva hankintailmoitus ”Kulttuurikeskusten lipunmyyntipalvelujen tuottaminen käyttöoikeussopimuksena” sähköisessä ilmoituskanava HILMA:ssa 5.12.2019.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankintaan valitaan yksi (1) palveluntuottaja.

Käyttöoikeussopimuksessa on määritelty osapuolten vastuut ja velvollisuudet sekä muu välttämätön yhteistyön sisältö. Palveluntuottaja kantaa käyttöoikeussopimuksen perusteella täysimääräisesti liiketoimintariskin sopimuksen toteuttamisesta. Tilaaja ei suorita käyttöoikeuden saajalle korvausta palvelusta vaan käyttöoikeuden saajan tulo muodostuu asiakkaiden maksamista pääsylippumaksuista. Tilaaja maksaa käyttöoikeuden saajalle lisäpalveluista, joita ostetaan Tilaajan tarpeen mukaan.

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä on esitetty tarjoajan soveltuvuutta koskevat vähimmäisvaatimukset ja niiden täyttymisen selvittämiseksi vaaditut liitteet. Hankintayksikön erikseen määrittelemien vähimmäisvaatimusten lisäksi tarjoajan on täytettävä ESPD–lomakkeella vaaditut edellytykset ja kaikki tilaajavastuulain mukaiset vaatimukset ja velvoitteet.

Tarjouspyyntö liitteineen on tämän päätöksen liitteenä 1.

Saapuneet tarjoukset

Määräaikaan 7.1.2020 klo 12.00 mennessä tarjouksia saapui yhteensä kaksi (2): Lippupiste Oy ja Ticketmaster Suomi Oy.

Avauspöytäkirja on liitteenä 2.

Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen ja tarjouksen tarkistaminen

Tarjouspyynnössä asetettujen soveltuvuusehtojen täyttymisen ja tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastuksen yhteydessä todettiin, että Ticketmaster Suomi Oy:n tarjous ei täyttänyt sille vähimmäisvaatimuksissa asetettuja hankinnan kohdetta koskevia vaatimuksia kohdassa Hankinnan kohteen kuvaus.

Ehdottomien vaatimusten täyttymisen edellytyksenä pidetään sitä, että selvityksestä käy yksiselitteisesti ilmi kyseessä olevan kohdan toteutuminen Tarjoajan tarjoamassa kokonaisratkaisussa. Kokonaisratkaisusta tulee käydä ilmi, miten liitteiden mukaiset ehdottomat vaatimukset, arvioitavat ominaisuudet ja muut palveluun kuuluvat tehtävät täytetään ja toteutetaan. Selvitys kokonaisratkaisusta tuli ladata erillisenä liitteenä hankintailmoitukseen.

Ticketmaster Suomi Oy:n tarjoukseen ladatusta kuvauksesta puuttuu selvitys siitä miten Ticketmaster Suomi Oy toteuttaa monikanavaisia markkinointikampanjoita, kuvauksesta ei käy yksiselitteisesti ilmi miten Ticketmaster Suomi Oy suunnittelee ja toteuttaa yhdessä Savoy-teatterin kanssa tapahtumakohtaisia markkinointikampanjoita. Ticketmaster Suomi Oy ei todenna miten se tarjoaa muita kohdennettuja sähköpostikirjeitä markkinointiluvallisille segmenteilleen. Ticketmaster Suomi Oy ei todenna, miten edellä mainittu vähimmäisvaatimus täytetään ja toteutetaan. Ticketmaster Suomi Oy:n tarjoama markkinointiautomaatio ei korvaa tarjouspyynnössä vähimmäisvaatimuksena vaadittua sähköpostimarkkinointikirjettä, jonka tulee sisältää pääsääntöisesti yksittäisen kulttuurikeskuksen ohjelmasisältöjä.

Edellä mainittujen seikkojen perusteella Ticketmaster Oy:n tarjous ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vähimmäisvaatimuksia eikä sitä näin ollen voida hyväksyä mukaan tarjousvertailuun.

Lippupiste Oy:n tarjous täyttää sille asetetut vähimmäisvaatimukset ja tarjous on tarjouspyynnön ja sen vaatimusten mukainen.

Tarjousten vertailu

Tarjousten vertailussa kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin parasta hinta-laatusuhdetta, jossa vertailuperusteena olivat palvelun laatutekijät arvoltaan enintään 50 pistettä ja hintatekijät 50 pistettä. Palvelun laatua vertailtiin seuraavien tekijöiden perusteella:
Tarjoajan internet–sivujen vierailut ja niiden toteutuma, tarjoajan markkinointiluvallisten sähköpostiosoitteiden määrä ja tarjoajan muut markkinointitoimenpiteet.

Tarjouksen valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti hinta-laatusuhteeltaan paras tarjous hankinnan kohteen kriteerien täyttyessä. Hankinnan kohteen kriteerien täyttäviä tarjouksia saatiin yksi (1) kappale Lippupiste Oy:ltä.

Sopimuksessa noudatetaan Julkisten hankintojen IT- hankintojen yleisiä sopimusehtoja (JIT 2015 – Yleiset ehdot ja erityisehdot).

Tarjoukset liitteineen ovat kokonaisuudessaan lautakuntalaisten nähtävillä ennen kokousta lautakunnan kokoushuoneessa klo 15:30 alkaen ja tarvittaessa tätä ennen valmistelijan kanssa sovittavissa.

Esittelijä

kulttuurijohtaja

Mari Männistö

Lisätiedot

Päivi Loponen-Kyrönseppä, johtaja, Savoy-teatteri, puhelin: 310

paivi.loponen(a)hel.fi

Niina Lammi, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 20573

niina.lammi(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyynto 250766 HEL 2019-008989

2

Hankinnan kohteen kuvaus

3

Hintaliite

4

Tarjouspyynnon ESPD

5

Käyttöoikeussopimus luonnos

6

Tietosuoja- ja salassapitoliite

7

Henkilotietojen kasittelyohje

8

Avauspöytäkirja

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjoajat

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 25401

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 1060

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

kulttuurijavapaa-aika@hel.fi

 

+358 9 310 87770

 

FI02012566