Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

3/2018

1 (1)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

 

 

 

 

Asia/12

 

13.02.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 37

Käpylän Musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n oikaisuvaatimus kulttuurijaoston avustuspäätökseen 14.12.2017, § 12

HEL 2018-000266 T 02 05 01 00

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hylätä Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n oikaisuvaatimuksen koskien kulttuurijaoston avustuspäätöstä 14.12.2017, § 12.

Esittelijä

kulttuurijohtaja

Tuula Haavisto

Lisätiedot

Veikko Kunnas, kumppanuuspäällikkö, puhelin: 310 37002

veikko.kunnas(a)hel.fi

Liitteet

1

Käpylän Musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n oikaisuvaatimus 9.1.2018

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Oikaisuvaatimuksen tekijä

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Oikaisuvaatimuksen perustelut

Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry vaatii 9.1.2018 päivätyssä oikaisuvaatimuksessaan, että kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta peruu kulttuurijaoston 14.12.2017 antaman päätöksen leikata Käpylän musiikkiopiston toiminta-avustusta 10 650 eurolla 202 350 euroon. Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n mukaan musiikkiopistolle tulee myöntää vähintään 213 000 euroa, jonka se sai Helsingiltä vuonna 2017.

Oikaisuvaatimus on tehty kuntalain (10.4.2015/410) 138 §:n mukaisessa määräajassa.

Oikaisuvaatimuksen käsittely ja päätöksen perustelut

Helsingin avustusjärjestelmä on väline Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseksi. Taiteen perustuksen liittyvien päätösten osalta jaoston on noudattanut Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan tekemiä linjauksia (22.3.2016, § 30).  Kulttuurijaoston tekemä päätös pohjautuu lisäksi kulttuuri- ja kirjastolautakunnan päättämiin avustusten arviointiperiaatteisiin (kklk 13.12.2016, § 129) sekä kaupungin avustustoiminnasta antamiin yleisohjeisiin.

Oikaisuvaatimuksen kohteena oleva päätös on harkinnanvarainen.

Helsingin kaupunkistrategia vuosille 2017–2021 linjasi tavoitteeksi nuorten syrjäytymisen ehkäisyn. Helsingin päämääränä on, että jokaisella lapsella ja nuorella on harrastus. Helsinki käyttää tarvittaessa positiivista erityiskohtelua. Valituksen kohteena olevalla päätöksellä on osaltaan toteutettu positiivista erityiskohtelua.

Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta kehotti 22.3.2016, § 30 kulttuurikeskusta (nykyisin yleiset kulttuuripalvelut) uudistamaan taiteen perusopetuksen avustusperiaatteita Taiteen perusopetuksen tila ja kehittämistarpeet -selvityksessä ilmenneiden kehittämistarpeiden mukaisesti niin, että selvityksessä ilmenneiden kehittämistarpeiden mukaiset uudistusten painotukset ovat käytössä vuonna 2017 vuoden 2018 toiminta-avustuksia haettaessa. Selvitys oli lautakunnan tilaama.

Selvityksen aineiston perusteella lautakunta linjasi keskeiset kehittämistarpeet seuraavasti:

Saatavuus ja saavutettavuus: Taiteen perusopetuksen keskeisimpiä tavoitteita ovat opetuksen saavutettavuuden ja saatavuuden vahvistaminen sekä oppilaitosten toimintaedellytysten kehittäminen. Saatavuuteen ja saavutettavuuteen vaikuttavat opetuksen nykyistä parempi alueellinen jakaantuminen sukupuoli- ja kielikysymykset sekä väestömuutoksen vaikutukset.

Alueellisten erojen tasaaminen: alueelliset erot ovat Helsingissä huomattavia. Jaettaessa Helsingin peruspiirit sosiodemografisten profiilien mukaan kolmeen ryhmään, oli osallistuminen taiteen perusopetukseen korkeinta alueilla, joilla myös opetustarjontaa on runsaasti, opetuspaikkojen saavutettavuus on hyvä ja väestön sosiodemografinen profiili on korkea. Vähäisintä osallistuminen oli alueilla, joilla opetustarjonta on vähäistä, sosiodemografinen profiili on matala sekä matka-aika lähimpään opetuspisteeseen on pitkä. Havaintoa alueiden eriarvoistumisesta taiteen perusopetuksen tarjonnan
suhteen tukee myös kaupungin avustusten jakaantumista koskevan paikkatietotarkastelun tulokset, joiden mukaan kaupungin myöntämän tuen jakautumisessa eri alueiden välillä oli merkittäviä eroja.

Poikien ja tyttöjen tasapuolinen osallistuminen: monissa taiteenlajeissa tyttöjen osuus on korostunut. On tarpeen edistää myös poikien osallistumista.

Osallisuuden laajentaminen: tavoitteena on, että nykyistä laajemmalle joukolle tarjottaisiin mahdollisuus taiteen perusopintoihin. Opetustarjontaa olisi lisättävä erityisesti alueilla, joilla opetustarjonta on niukkaa. Myös ryhmämuotoista sekä ns. matalan kynnyksen opetusta tulisi kehittää edelleen.

Taideaineiden nykyistä tasapuolisempi kohtelu: Rahoitus on painottunut valtionosuutta saaviin musiikkiopistoihin, jotka saivat vuonna 2014 65 % kaikesta taiteen perusopetukselle annettavasta avustuksesta. Päätöksessä todettiin, että muiden taideaineiden rahoituksen osuutta kokonaisuudesta tulisi pyrkiä nostamaan. Lisäksi todettiin, että opetustarjontaa olisi lisättävä alueilla, joilla opetustarjonta on niukkaa.

Taiteen perusopetus on lakiin ja asetukseen perustuvaa lapsille ja nuorille suunnattua tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää taiteen koulusta, joka opetussuunnitelmat perustuvat opetushallituksen päättämiin opetussuunnitelmien perusteisiin. Opetusta toteutetaan eri taiteenaloilla laajan ja yleisen oppimäärän mukaisesti ja opetusta tuottavat yksityiset oppilaitokset. Taiteen perusopetuksen julkinen rahoitus on painottunut erittäin vahvasti valtionosuutta saaviin laajan oppimäärän mukaista opetusta tarjoaviin musiikkiopistoihin. Kaupungin näkökulmasta eriarvoisuutta aiheutuu julkisen tuen erilaisesta jakaantumisesta alueellisesti, taiteenlajien ja oppimäärien kesken.

Kulttuuri- ja kirjastolautakunta päätti lisäksi (13.12.2016, § 129), että kaikkien taide- ja kulttuuriavustusten yhteiset arviointiperusteet ovat taiteellinen laatu, monimuotoisuus ja tasa-arvo, saavutettavuus ja saatavuus, osallisuus ja osallistuminen sekä toiminnallinen laatu ja toteutus. Avustusten uudistamisen yhteydessä kuultiin toimialaa ja eri sidosryhmiä.

Kaupungin yleisohjeiden mukaan kulttuuri- ja kirjastolautakunnan avustaman toiminnan tulee tukea ja täydentää toimialan toimintaa ja tavoitteiden toteutumista. Ohjeiden mukaan tulee myös kiinnittää huomiota avustettavan toiminnan suunnitelmallisuuteen, hakijan omaan rahoitusosuuteen sekä kaupungin edellisinä vuosina myöntämien avustusten käyttötarkoituksen toteutumiseen.

Edelliseen perustuen kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuurijaosto päätti kohdentaa uudelleen valtionosuutta nauttivien musiikkioppilaitosten rahoituksesta 5 prosenttia. Vastaava määräraha siirrettiin muille taiteen perusopetuksen taiteenlajeille sekä toimijoille, jota toimivat matalan osallistumisen ja heikon rahoituksen alueilla sekä toimijoille, jotka lisäksi tavoittavat taiteen perusopetuksessa muuten aliedustettuja ryhmiä.

Hakemusten käsittely suhteessa arviointiperusteisiin ja leikkauksen perustelut

Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n mukaan päätös ei perustu kaupungin ennalta määrittelemiin taide- ja kulttuuriavustusten arviointiperusteisiin eikä leikkausta ei ole perusteltu tarkoituksenmukaisesti ja se perustuu olennaisilta osiltaan sekä virheellisiin että vallinaisiin selvityksiin. Jaoston tekemä päätös perustuu kulttuuri- ja kirjastolautakunnan vahvistamiin arviointiperusteisiin (13.12.2016, § 129). Taide- ja kulttuuriavustuksia arvioidaan arviointiperusteiden mukaisesti aina suhteessa vastaaviin toimijoihin, jolloin kaikkia avustuksia käsitellään kokonaisuutena. Päätöksessä on painotettu kulttuuri- ja kirjastolautakunnan 22.3.2016, § 30 antaman kehotuksen seurauksena monimuotoisuuden ja tasa-arvon, saavutettavuuden ja saatavuuden sekä osallisuuden ja osallistumisen arviointiperusteita. Perusteiden täyttymistä arvioidaan osana hakemuksen yleisarvioita sekä hakijoiden kokonaisuutta. Sitä kuinka hakija täyttää tarvittavat arviointiperusteet arvioidaan silloinkin, kun avustusta leikataan. Perusteiden täyttyminen ei vielä oikeuta hakijaa avustukseen, sillä kyseessä on aina harkinnanvarainen päätös.

Hakemuksen käsittely suhteessa kaupungin eettisiin ohjeisiin

Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n mukaan päätöstä ei ole tehty kaupungin eettisten ohjeiden mukaisesti eikä se täytä hyvän hallinnon vaatimusta. Kaupungin eettisissä ohjeiden mukaan kaupunki painottaa kaikessa toiminnassaan rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaista kohtelua sekä avoimuutta. Taide- ja kulttuuriavustusten hakijoita on kohdeltu valmistelussa yhdenvertaisesti. Taiteen perusopetuksen rahoitusta on kehitetty avoimesti ja kehittämistä ohjaava kulttuuri- ja kirjastolautakunnan päätös 22.3.2016, § 30 on ollut julkinen.

Leikkauksen kohdentaminen muille toimijoille

Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry epäilee, että osa avustuksista siirretään muille kuin taiteen perusopetuksen sekä lasten ja nuorten kulttuurin toimijoille. Valtionosuutta saavien musiikkioppilaitosten tukien leikkauksissa säästyi 14.12.2017, §12 annetussa päätöksessä yhteensä 156 690 euroa. Taiteen perusopetukselle siirrettiin 14.12.2017 tästä summasta 128 000 euroa. Samassa kokouksessa päätettiin kohdentaa 30 000 taiteen perusopetuksen ulkopuolelle jäävien lasten ja nuorten toimintaan Amabile - Lasten ja Nuorten Taideyhdistys ry:n kautta. Taiteen perusopetuksen avustuksia jaetaan pienemmille oppilaitoksille edelleen vuoden 2018 aikana, mistä syystä taiteen perusopetukselle suoraan kohdennettu summa selviää vasta vuoden 2018 lopussa.

Kulttuuripalvelupäällikön lausumat mediassa

Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n oikaisuvaatimus kohdistuu kulttuurijaoston päätökseen, eikä oikaisussa oteta kantaa kulttuuripalvelupäällikön mediassa antamiin lausumiin.

Koskelan ala-asteprojektin jatko

Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry toteaa oikaisuvaatimuksessaan, että leikkaus uhkaa vaarantaa Koskelan ala-asteella vuodesta 2017 käynnissä ollutta kehittämishanketta, johon Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:lle on myönnetty erillinen kehittämisavustusta vuosille 2017 ja 2018 (yhteensä 46 000 euroa). Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry on tehnyt kehittämishankkeesta kirjallisen sopimuksen Helsingin kaupungin kanssa 18.4.2017, jonka mukaan Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry on vastuussa hankkeen taloudellisista ja tuotannollisista järjestelyistä. Mikäli Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:llä on vaikeuksia toteuttaa hanketta, tulee sen ottaa yhteyttä avustuksen myöntäjään. Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:lle myönnetty toiminta-avustus ei ole riippuvainen yhdistykselle myönnetystä kehittämisavustuksesta.

Esittelijä

kulttuurijohtaja

Tuula Haavisto

Lisätiedot

Veikko Kunnas, kumppanuuspäällikkö, puhelin: 310 37002

veikko.kunnas(a)hel.fi

Liitteet

1

Käpylän Musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n oikaisuvaatimus 9.1.2018

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Oikaisuvaatimuksen tekijä

Esitysteksti
Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 4800

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 8771

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

kulttuurijavapaa-aika@hel.fi

 

+358 9 310 87770

 

FI02012566