Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

5/2017

1 (1)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

 

 

 

 

Asia/14

 

03.10.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 61

Oikaisuvaatimus koskien nuorisopalvelukokonaisuuden läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan ottamista

HEL 2017-007055 T 01 01 01 01

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti hylätä ********** oikaisuvaatimuksen koskien nuorisopalvelukokonaisuuden läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan ottamista (kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 5.9.2017, § 32).

Esittelijä

nuorisoasiainjohtaja

Mikko Vatka

Lisätiedot

Mikko Vatka, nuorisoasiainjohtaja, puhelin: 310 71252

mikko.vatka(a)hel.fi

Aino Honkapohja-Kuusisto, henkilöstösuunnittelija, puhelin: 09 31036702

aino.honkapohja-kuusisto(a)hel.fi

Liitteet

1

oikaisuvaatimus 17.9.2017

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Oikaisuvaatimuksen tekijä

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös
Esitysteksti

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

********** on jättänyt 17.9.2017 Helsingin kaupungin kirjaamoon oikaisuvaatimuksen koskien nuorisopalvelukokonaisuuden läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan ottamista. Oikaisuvaatimus on saapunut määräajassa. Oikaisuvaatimuksen perusteluissa virkaa hakenut oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo olevansa mm. koulutuksensa, johtamiskokemuksensa ja työkokemuksensa puolesta huomattavasti valittua henkilöä pätevämpi kyseiseen tehtävään. Oikaisuvaatimus kokonaisuudessaan on liitteenä.

Nuorisotyön aluepäällikön virka oli julkisesti haettavana 21.6.–14.7.2017. Hakuilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa ja Hufvudstadsbladetissa 22.6.2017 sekä Metro-lehdessä 28.6.2017. Lehti-ilmoitusten lisäksi hakuilmoitus oli esillä kaupungin eRekry-palvelussa sekä Oikotiellä ja Mol.fi -sivustolla.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kokouksessaan 5.9.2017 ottaa sairaanhoitaja (ylempi AMK) Tiina Hörkön läntisen nuorisotyön aluepäällikön virkaan.

Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto päätti 19.12.2016, 108 §, että palvelukokonaisuuksia seuraavan tason virkojen kelpoisuusvaatimukset ovat ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta johtamistehtävissä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Jos palvelukokonaisuuden asioita käsitellään pöytäkirjakieleltään ruotsinkielisessä toimielimessä, kielitaitovaatimuksena on ruotsin kielen erinomainen ja suomen kielen tyydyttävä ja kirjallinen taito. Lisäksi on otettava huomioon se, mitä kelpoisuusehdoista on erikseen säädetty tai määrätty.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa eduksi luettiin nuorisotyön tuntemus ja kokemus operatiivisen toiminnan johtamisesta. Eduksi luettiin myös vuorovaikutus- ja viestintätaidot, myönteinen ihmiskuva sekä kokemus moniarvoisista työyhteisöistä. Lisäksi englannin kielen taito mainittiin eduksi luettavana seikkana.

Virkoja täytettäessä tulee ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Nuorisotyön aluepäällikön virkaa haki hakuajan kuluessa 73 henkilöä.

Hakemusten perusteella haastatteluun kutsutuilla henkilöillä oli kaikilla soveltuvan koulutuksen ja johtamiskokemuksen lisäksi joko nuorisoalan koulutus tai työkokemusta nuorisotyötä tekevässä järjestössä tai kunnallisessa nuorisotyössä. Haastatteluun kutsuttiin vahvoista hakijoista vain henkilöitä, joiden koulutus- tai työhistoriasta selkeästi todentuu nuorisotyön tuntemus.

Sekä oikaisuvaatimuksen tekijällä että nuorisotyön aluepäällikön virkaan valitulla Tiina Hörköllä on tehtävän kelpoisuusehdon mukainen koulutus ja kielitaito.

Oikaisuvaatimuksen tekijällä ********** on vahva esimieskokemus (yli 10 vuotta) sekä pitkä kokemus (noin 5 vuotta ja 6 kk) hoitotyön opettajana lähihoitajakoulutuksessa. ********** on johtanut vuoden 2016 alusta alkaen suurta yksikköä, jossa hän on toiminut usean hoitotyön esimiehen lähiesimiehenä ja noin 180 työntekijän yksikön päällikkönä. Hänellä on vankka työkokemus operatiivisen toiminnan johtamisesta vanhustenhoidossa. ********** on kehittänyt osaamistaan johtajana Helsingin kaupungin eMBA-koulutuksessa. Hänen työkokemus nuorten kanssa tehtävästä työstä on ajalta hoitotyön opettajana.

Virkaan valitulla Tiina Hörköllä on Vantaan kaupungilla pitkä työkokemus palvelupäällikkönä asukas- ja kuntalaispalveluissa (noin 5 vuotta ja 6 kuukautta), jossa hän on toiminut eri toimintayksiköiden esimiesten lähiesimiehenä ja noin sadan henkilön yksikön päällikkönä. Hörkkö on aiemmin toiminut Vantaan kaupungilla projektikoordinaattorina ja projektipäällikkönä (yli 3 vuotta) lasten ja nuorten kanssa tehtävään työhön liittyvissä hankkeissa. Näissä hankkeissa on kehitetty nuorisotyötä yli toimialarajojen ja yhdessä muiden kuin kunnan sisäisten toimijoiden kanssa. Hörköllä on operatiivista johtamistehtävistä yli 8 vuoden työkokemus, josta yli 3 vuotta on nuorisotyön parista. Hörköllä on lisäksi työkokemusta koulutussuunnittelijana (noin 1 vuosi) nuorisotyötä tekevässä järjestössä (SPR) sekä sairaanhoitajana nuorisoasemalla (noin 3 vuotta). Hörkkö on kehittänyt omaa johtamisosaamistaan suorittamalla johtamisen erikoisammattitutkinnon ja erikoistumalla ylemmässä AMK-tutkinnossa alueelliseen kehittämiseen ja johtamiseen.

Virkaan valittu Tiina Hörkkö on todettu työkokemuksensa sekä haastatteluissa ja henkilöarvioinnissa esiin tulleiden seikkojen perusteella sopivimmaksi hakijaksi nuorisotyön aluepäällikön virkaan.

Oikaisuvaatimuksen tekijä ei ole oikaisuvaatimuksessaan tuonut ilmi sellaisia uusia asiaan vaikuttavia seikkoja, joiden perusteella päätöstä virkaan ottamisesta olisi syytä arvioida uudelleen. Oikaisuvaatimus tulee hylätä perusteettomana.

Esittelijä

nuorisoasiainjohtaja

Mikko Vatka

Lisätiedot

Mikko Vatka, nuorisoasiainjohtaja, puhelin: 310 71252

mikko.vatka(a)hel.fi

Aino Honkapohja-Kuusisto, henkilöstösuunnittelija, puhelin: 09 31036702

aino.honkapohja-kuusisto(a)hel.fi

Liitteet

1

oikaisuvaatimus 17.9.2017

Muutoksenhaku

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Oikaisuvaatimuksen tekijä

Kunnallisvalitus, oikaisuvaatimuksen johdosta annettu päätös
Esitysteksti

Päätöshistoria

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 19.09.2017 § 47

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 05.09.2017 § 32

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 20.06.2017 § 12

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 5000

Hietaniemenkatu 9 B

+358 9 310 8900

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

nuorisoasiainkeskus@hel.fi

http://www.nuoriso.hel.fi

+358 9 310 89099

 

FI02012566