Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

1/2017

1 (1)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

 

 

 

 

Asia/4

 

20.06.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 4

Viranhaltijan päätösperusteiden ja -rajojen hyväksyminen hallintosäännön 10 luvun 1 §:n määrittelemissä asioissa

HEL 2017-007015 T 00 01 00

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti siirtää toimivaltaansa sekä hyväksyä Helsingin kaupungin hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentin ja kaupunginhallituksen 12.6.2017 kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle määräämien rajojen perusteella päätösperusteet ja -rajat:

1) Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle kohdistettavan maksun, korvauksen tai muun saatavan suorittamisesta vapautukselle

Päätöksen tekevä viranhaltija 5 000 euroon asti on palvelukokonaisuuden johtaja.

2) Kaupunginhallituksen vahvistamissa rajoissa toimialan irtaimen omaisuuden luovuttamiselle

Päätöksen tekevä viranhaltija 15 000 euroon asti on palvelukokonaisuuden johtaja.
Päätöksen tekevä viranhaltija 5 000 euroon asti on palvelun päällikkö.

3) Tuntiperusteiseen tai kausiluonteiseen huonetilojen vuokralle ottamiselle

Päätöksen tekevä viranhaltija on palvelukokonaisuuden johtaja, kun tuntiperusteisen tai kausiluonteisen huonetilojen vuokralle ottamisen ennakoitu sopimuksen kokonaisarvo on enintään 20 000 euroa.

4) Kokonaisesta tai osittaisesta vapautukselle toimialan henkilöstöön kuuluvalle hänen velvollisuudestaan korvata virka- tai työtehtävissä aiheuttamansa vahinko, ellei asianomainen ole aiheuttanut sitä tahallaan tai törkeällä tuottamuksella

Päätöksen tekevä viranhaltija on toimialajohtaja.

Käsittely

Vastaehdotus:
Sami Muttilainen: Esitän, että kohta "3) Tuntiperusteiseen tai kausiluonteiseen huonetilojen vuokralle ottamiselle" muutetaan siihen muotoon, että asia tuodaan jatkossakin lautakunnan kautta. Tapauksia oli viime vuonna 5 kpl joten lautakuntatyö ei merkittävästi lisäänny.

Sami Muttilaisen vastaehdotusta ei kannatettu, joten se raukesi.

Esittelijä

hallintojohtaja

Kirsti Laine-Hendolin

Lisätiedot

Marko Luukkanen, lakimies, puhelin: 89130

marko.luukkanen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Helsingin kaupungin hallintosäännön 10 luvun 1 §:n 3 momentissa todetaan, että toimialalautakunta päättää tai hyväksyy omalla toimialallaan ne perusteet ja rajat, joiden mukaan viranhaltija päättää tämän päätöksen kohteena olevista asioista.

Toimialalle kohdistettavan maksun, korvauksen ja muun saatavan suorittamisesta vapautuksen mukaisia maksuja, korvauksia ja muita saatavia ovat muun muassa suorittamatta jääneet erilaisten tilojen käyttömaksut ja palvelujen asiakasmaksut, kuten kirjalainojen myöhästymismaksut. Tarkoituksena on, että näissä ja vastaavissa tilanteissa palvelukokonaisuuden johtaja voi käyttää kohtuullisuusharkintaa 5 000 euroon asti esimerkiksi silloin, kun toimialan saatavat ovat jääneet saamatta sairaudesta tai muista vastaavista olosuhteista johtuen.

Kaupunginhallituksen 12.6.2017 tekemässä päätöksessä (Kaupunginhallituksen määräämät rajat kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle, asia/22) vahvistetaan rajat kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle irtaimen omaisuuden luovuttamisesta lukuun ottamatta osakkeita.

Ko. päätöksen mukaan toimialalautakunta tai sen määräämä päättää toimialan irtaimen omaisuuden luovuttamisesta lukuun ottamatta osakkeita, kun irtaimen omaisuuden arvo on enintään 50 000 euroa. Toimialan irtaimen omaisuuden luovutustilanteita esiintyy erityisesti liikuntapalveluissa. Käyttöikänsä päähän tulleita liikuntavälineitä myydään samalla, kun tehdään uusia irtaimen omaisuuden, vastaavia hankintoja. Tässä päätöksessä toimivalta delegoidaan palvelun päällikölle 5 000 euroon asti ja palvelukokonaisuuden johtajalle 15 000 euroon asti.

Kaupunginhallituksen 12.6.2017 tekemässä päätöksessä vahvistetaan rajat kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle myös siitä, että toimialalautakunta tai sen määräämä päättää tuntiperusteisesta tai kausiluonteisesta huonetilojen vuokralle ottamisesta, kun sopimuksen ennakoitu kokonaisarvo on enintään 100 000 euroa.

Tässä päätöksessä palvelukokonaisuuden johtajalle siirretään päätösvaltaa enintään 20 000 euroon asti tuntiperusteisen tai kausiluonteisen huonetilojen vuokralle ottamiseen. Näitä tilanteita tulee varsin harvoin, esim. liikuntapalveluissa vuonna 2016 vain 5 kpl.

Tilanteita, joissa toimialan henkilöstöön kuuluva aiheuttaa työtehtäviä suorittaessaan kaupungille tai asiakkaalle vahinkoa tahattomasti tai vahingossa, syntyy toimialan palveluissa silloin tällöin. Näissä tilanteissa kokonaisesta tai osittaisesta vahingonkorvauksen vapautuksesta päättäminen on perusteltua kohtuuharkinnan pohjalta. On perusteltua, että toimialajohtaja päättää vapautuksista, jotta varmistetaan toimialan yhtenäinen käytäntö.

Esittelijä

hallintojohtaja

Kirsti Laine-Hendolin

Lisätiedot

Marko Luukkanen, lakimies, puhelin: 89130

marko.luukkanen(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Asianosaiset

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 4800

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 8771

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

liikuntavirasto@hel.fi

http://www.hel.fi/liikunta

+358 9 310 87770

 

FI02012566