Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

2/2017

1 (1)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto

 

 

 

 

Asia/4

 

24.10.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 9

Liikuntatapahtumien avustusperusteiden vahvistaminen vuodelle 2018

HEL 2017-010589 T 02 05 01 00

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti vuoden 2018 tapahtuma-avustusten hakemisen ja myöntämisen ehdoista seuraavasti:

Tapahtuma-avustuksen myöntäminen edellyttää, että hakija on helsinkiläinen rekisteröity yhdistys, yritys tai yhteisö.

1)

Tapahtuma-avustusta myönnetään Helsingin kaupungin alueella järjestettäviin liikuntatapahtumiin, jotka liikuttavat helsinkiläisiä ja/tai elävöittävät kaupunkikuvaa. Avustettavat kilpailutapahtumat voivat olla korkeintaan lajiliittojen alaisia, nuorten kansallisen tason kilpailuja (SM)

2)

Avustuksen myöntämisessä painotetaan seuraavia kriteereitä:

-

Tapahtuman kansainvälisyys, laajuus ja näkyvyys Helsingin kaupunkikuvassa

-

Tapahtuman vaikutus yhdenvertaisuuden, tasa-arvon, monimuotoisuuden, yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistämiseen

-

Ympäristö- ja ilmastovaikutusten vähentämistavoitteet ja käytännön toimenpiteet niiden edistämiseksi tapahtuman toteuttamissuunnitelmassa

-

Lapsille ja / tai nuorille kohdennetut tapahtumat, sekä tapahtumat, joiden tavoitteena on innostaa uusia henkilöitä mukaan liikunnallisen elämäntavan piiriin

-

Avustuksen myöntämisen tarpeellisuus, kun otetaan huomioon hakijan saama muu julkinen tuki sekä tapahtuman laatu ja laajuus

3)

Seuraavia tapahtumia ei avusteta:

-

Liikuntaseuran normaalia kilpailutoimintaa

-

Liikuntaseuran sisäisiä tapahtumia

-

Liikuntaseuran järjestämää leiri- tai kurssitoimintaa

-

Aikuisten kansallisia arvokilpailuja (SM)

-

Kansainvälisiä arvokilpailuja (PM, EM ja MM)

 

Tapahtuma-avustus on harkinnanvarainen. Tapahtuma-avustuksen suuruuteen vaikuttavat hakijan omat varat, avustettavasta toiminnasta saatavat tulot sekä muut ulkopuoliset rahoitusmahdollisuudet (esim. julkinen tuki). Tapahtuma täydentää kaupungin tarvetta. Tapahtuma-avustuksen myöntämisessä noudatetaan kaupungin avustuksen myöntämisen yleisiä ehtoja (Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskus 12.12.2011).

Tapahtumalle voidaan myöntää avustusta maksimissaan 50% sen hyväksyttävistä kuluista. Hyväksyttäviä kuluja ovat tapahtuman järjestämiseen liittyvät kulut, tilamaksut, viestintä/markkinointi- sekä tapahtumaan liittyvät työntekijäkulut.

Tapahtuma-avustus maksetaan tapahtumajärjestäjälle sen jälkeen, kun tapahtuma on järjestetty ja loppuraportti tapahtumasta on toimitettu liikunnan palveluun. Avustusta saa käyttää vain siihen tarkoitukseen, johon se on myönnetty.

Tapahtuma-avustuksia voi hakea ja niitä myönnetään ympäri vuoden, pääsääntöisesti kuukausittain. Avustuksia myönnetään käytettävän määrärahan puitteissa. Yhtä tapahtumaa kohden voidaan myöntää vain yksi avustus.

Tapahtuma-avustuksia haetaan ensisijaisesti sähköisen järjestelmän kautta osoitteessa asiointi.hel.fi. Hakemuksen voi jättää myös kaupungin kirjaamoon osoitteeseen: Helsingin kaupungin kirjaamo, Kulttuuri ja vapaa-aika/Liikunta, PL 10, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI (Käyntiosoite: Kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13).

Lisäksi liikuntajaosto päätti delegoida liikuntaan aktivointi palvelun liikuntapalvelupäällikölle päätösvallan tapahtuma-avustusten jakamisesta.

Esittelijä

liikuntapalvelupäällikkö

Tuuli Salospohja

Lisätiedot

Taina Korell, yksikön päällikkö, puhelin: 310 38038

taina.korell(a)hel.fi

Ritva Oljakka, yhteyskoordinaattori, puhelin: 310 87439

ritva.oljakka(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupungin talousarviossa kohdennetaan määräraha jaettavaksi liikuntatapahtumien tukemiseen. Avustusten tarkoitus on luoda urheiluseuroille ja muille toimijoille edellytyksiä järjestää liikunnan ja urheilun tapahtumia Helsingissä. Liikuntajaosto vahvistaa vuosittain avustusten myöntämisen ehdot, joilla tapahtuma-avustuksia myönnetään.

Helsingin uusi kaupunkistrategia linjaa, että Helsinki on monipuolinen ja kansainvälisesti vetovoimainen kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumakaupunki. Tapahtuma-avustuksissa painotetaan strategiasta esiin nousevia arvoja ja tavoitteita.

Tapahtuma-avustus on harkinnanvarainen. Hakemuksen arvioinnissa otetaan huomioon haettu avustus sekä tapahtumassa toteutuvat tapahtuma-avustuksen myöntämisen painotukset, toiminta- ja taloussuunnitelman realistisuus sekä hankkeen laatu ja laajuus.

Tapahtuma-avustuksia on tähän saakka voinut hakea kerran vuodessa. Jotta tapahtumien järjestämiseen voisi joustavammin saada tukea Helsingissä, esitetään, että vuonna 2018 avustuksia voi hakea ympäri vuoden. Avustushakemukset käsitellään liikunnan palvelussa pääsääntöisesti kuukausittain (pois lukien kesä- ja heinäkuu). Avustuksia voidaan myöntää määrärahan puitteissa.

Vuonna 2017 liikuntalautakunta delegoi päätösvallan tapahtuma-avustusten myöntämisestä liikuntajohtajalle. Uudella kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla nuorisojaosto ja kulttuurijaosto ovat delegoineet päätösvallan viranhaltijapäätöksenä tehtävistä avustuspäätöksistä kumppanuuspäälliköille. Esitetään, että liikuntapalvelussa viranhaltijapäätökset avustuksista tekee liikuntaan aktivointi palvelun liikuntapalvelupäällikkö.

Esittelijä

liikuntapalvelupäällikkö

Tuuli Salospohja

Lisätiedot

Taina Korell, yksikön päällikkö, puhelin: 310 38038

taina.korell(a)hel.fi

Ritva Oljakka, yhteyskoordinaattori, puhelin: 310 87439

ritva.oljakka(a)hel.fi

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 4800

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 8771

0201256-6

FI7880001501583513

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

liikuntavirasto@hel.fi

http://www.hel.fi/liikunta

+358 9 310 87770

 

FI02012566