Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

3/2020

1 (7)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto

 

 

 

 

Asia/4

 

26.05.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 12

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020, kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako

HEL 2020-005397 T 02 05 01 00

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto myönsi taide- ja kulttuuriavustuksia vuodelle 2020 liitteen 1 mukaisesti pysyväisluonteiseen toimintaan 5 000 euroa ja liitteen 2 mukaisesti projektiluonteiseen toimintaan 60 500 euroa, yhteensä 65 500 euroa.

Pysyväisluonteinen toiminta - hylkäysperustelu / kohdennus

Esitystaiteen keskus ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistykselle on jo myönnetty toiminta-avustus vuodelle 2020.

Klever Dance Oy:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Toiminta ei ole jatkunut rekisteröityneenä vähintään yhtä tilivuotta. Hakija voi hakea avustusta projektiluonteiseen toimintaan.

E.S:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Avustuksia ei myönnetä hankintoihin.

M.P:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan.  Avustuksia ei myönnetä yksityiseen työskentelyyn.

Tmi Pasi Järvenpäälle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Taide - ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä yrityksen toiminnan muokkaamiseen ja jatkamiseen.

Stadin historiaa videolastuina -työryhmälle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Avustuksia ei myönnetä tallenteisiin.

Galleria A2 Oy:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Tämän kaltaista toimintaa on arvioitu ensisijaisesti pika-avustushaussa. Keskinäisessä vertailussa hakemus ei nouse avustettavien piiriin.

Dionysia Oy:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yrityksen toiminta ei ole vakiintunut eikä ole jatkunut rekisteröityneenä vähintään yhden tilivuoden.

Helsingin pöytäroolipelaajille ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Keskinäisessä vertailussa hakemus ei nouse avustettavien piiriin.

Projektiluonteinen toiminta - Hylkäysperustelu / kohdennus

Liitteen 2 nimilyhenteiden selvennykset, joita ei alla ole avattu: Työryhmä R.V. ja K.B. ( ********** )

Chekhov Machine ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemusten välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi.

TaipaleSmedsJalervaSalmiselle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin avustukseen.

Unelma-työryhmälle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Esitykset ovat vuonna 2021. Vuoden 2021 toimintaan voi hakea avustusta syksyllä 2020.

Helmi Promotion Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa täysin kaupungin tukeen.

Helsingin Oopperayhdistykselle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Teoksen ensi-ilta on tammikuussa 2021. Teos nojaa lisäksi liikaa kaupungin avustukseen.

Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemus on saapunut myöhässä.

Teatteriyhdistys Taikateatteri 13 ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakija on jo avustuksen piirissä.

Twinz Of Evil hakijalle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa täysin kaupungin tukeen.

Creatimagialle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin avustukseen.

N.L:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Vuoden 2021 toimintaan voi hakea avustusta syksyllä 2020.

M.S:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin tukeen.

MimoArt ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Avustusta myönnetään vuoden 2020 aikana toteuttaviin ja yleisölle avoimiin esityksiin. Vuoden 2021 toimintaan voi hakea avustusta syksyllä 2020.

N.S:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin avustukseen.

POC Open Mic hakijalle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin tukeen.

Satelliittisaunan työryhmälle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Avustuksia ei myönnetä investointeihin tai rakennushankkeisiin.

T.P:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin avustukseen.

V.K:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin avustukseen.

inTra hakijalle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan.  Hanke nojaa liikaa kaupungin tukeen.

The Queerlesque Show hakijalle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Kaupunki tekee yhteistyötä hakijan kanssa kulttuurikeskus Caisan kautta. Lisäksi hanke nojaa liikaa kaupungin avustukseen.

African Fashion Week Helsinki ry:lle myönnetään avustus projektiluonteisena ja kohdennetaan syksyn näytökseen.

Juni Communication & Production Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemusten keskinäisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi.

Finnish Blues Society ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemukseen liittyy liikaa avoimia kohtia. Yhdistys voi tehdä uuden hakemuksen, kun toiminnan sisällöt ovat varmistuneet.

Helsinki Urban Art ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Sauna Day -hanke nojaa liika kaupungin tukeen.

Kaarela-Seura ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Toukokuussa ei voi järjestää isoa yleisötapahtumaa.

Senafro Helsingille ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa täysin kaupungin tukeen.

Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin tukeen.

Kafaalo Hyväntekeväisyys ry:lle ei myönnetä kehittämisavustusta. Avustuksia ei myönnetä investointeihin.

Koronaviruksen aiheuttama erityistilanne

Taide- ja kulttuuriavustukset myönnetään koronaviruksen aiheuttaman erityistilanteen vuoksi siten, että hakijan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen avustus voidaan käyttää samaan tai samankaltaiseen tarkoitukseen myös 31.5 2021 saakka.

Kulttuuri- ja kirjastojaosto pitää tärkeänä, että Helsingin taide- ja kulttuuritoiminta ei vaarannu. Jos koronavirustilanne sitä edellyttää, voi avustusta sopeuttaa muuttuneeseen tilanteeseen. Näin toimittaessa on tarpeen ottaa huomioon, ettei avustuksen käyttö ole ristiriidassa avustuspäätöksen käyttötarkoituksen tai avustusehtojen kanssa. Koronavirustilanteeseen liittyviin toiminnan muutoksiin ei tarvitse hakea erillistä päätöstä, mutta muutoksista tulee pitää kirjaa ja ne tulee kuvata avustuksen käytöstä raportoitaessa. Avustuksen saajien tulee noudattaa voimassa olevia viranomaisohjeita.

Ohjeet avustuksen saajille

Projektiavustukset maksetaan yhdessä erässä. Toiminta-avustukset maksetaan avustuksen suuruudesta riippuen 1.–4. erässä maksukauden ensimmäisen kuukauden 7. päivä (7.1., 7.3., 7.6. ja 7.9.). Jos kuukauden 7. päivä on lauantai tai pyhäpäivä, eräpäivä siirtyy seuraavaksi arkipäiväksi.

Ohjeet avustuksen käyttämisestä, raportoinnista, avustuksen maksamisesta ja Helsinki-tunnuksen käytöstä löytyvät toimialan nettisivuilta www.hel.fi/kulttuurinavustukset > Avustuksen käyttäminen ja raportointi:

https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajantoimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/avustuksen-kayttaminen-jaraportointi

Kaupungilla on oikeus periä avustus tai sen osa takaisin, mikäli avustuksensaaja ei noudata avustusehtoja.

Mikäli avustuksen saaja on velkaa kaupungille, kuitataan myönnetystä avustuksesta kaupungin perimiskelpoinen saatava avustuksen saajalta (Helsingin avustusten yleisohjeet, Khs 28.11.2019).

Vuoden 2021 hakuajoista ilmoitetaan nettisivuilla www.hel.fi/kulttuurinavustukset > Hakuajat.

Käsittely

Asian aikana kuultavana oli kulttuurisuunnittelija Marjaana Jaranne. Asiantuntija poistui kuulemisensa jälkeen kokouksesta.

Esittelijä

kulttuurin edistämisen päällikkö

Veikko Kunnas

Lisätiedot

Marjaana Jaranne, kulttuurisuunnittelija, puhelin: 310 21502

marjaana.jaranne(a)hel.fi

Liitteet

1

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako_pysyväisluonteinen toiminta

2

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako_projektiluonteinen toiminta

3

Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2020 kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako_pysyväisluonteinen toiminta

4

Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2020 kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako_projektiluonteinen toiminta

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat - pysyväisluonteinen toiminta

Liite 1
Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - projektiluonteinen toiminta

Liite 2
Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yhteiset avustusperiaatteet 13.02.2018, § 28. Kulttuurijaosto on hyväksynyt tarkemmat avustusmuodot ja arviointikriteerit 20.3.2018, § 10.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto vastaa taide- ja kulttuuritoimintaan sekä kulttuuripolitiikkaan tarkoitettujen avustusten jakamisesta hallintosäännön 17 luvun 2 §:n 3 kohdan mukaisesti jakamalla avustusmäärärahoja. Jaosto käsittelee taide- ja kulttuuriavustuksia kaikissa kokouksissaan. Avustukset ovat harkinnanvaraisia.

Kulttuuri- ja kirjastojaostolla on vuonna 2020 käytettävissä 17 018 000 euron avustusmääräraha.

Tämän kokouksen käsittelyssä on 53 hakemusta ja haettu summa on yhteensä 972 737 euroa.

Esittelijä

kulttuurin edistämisen päällikkö

Veikko Kunnas

Lisätiedot

Marjaana Jaranne, kulttuurisuunnittelija, puhelin: 310 21502

marjaana.jaranne(a)hel.fi

Liitteet

1

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako_pysyväisluonteinen toiminta

2

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako_projektiluonteinen toiminta

3

Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2020 kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako_pysyväisluonteinen toiminta

4

Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2020 kulttuuri- ja kirjastojaoston 4. jako_projektiluonteinen toiminta

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat - pysyväisluonteinen toiminta

Liite 1
Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - projektiluonteinen toiminta

Liite 2
Esitysteksti
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 25401

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 1060

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

kulttuurijavapaa-aika@hel.fi

 

+358 9 310 87770

 

FI02012566