Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

1/2020

1 (17)

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto

 

 

 

 

Asia/3

 

04.02.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 4

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020, kulttuuri- ja kirjastojaoston 2. jako

HEL 2020-000012 T 02 05 01 00

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto myönsi taide- ja kulttuuriavustuksia vuodelle 2020 yhteensä 1 220 700 euroa seuraavasti:

Pysyväisluonteiseen toimintaan liitteen 1 mukaisesti

742 500

Projektiluonteiseen toimintaan liitteen 2 mukaisesti

245 000

Taiteen perusopetukseen

103 200

Kehittämisavustuksina

0

Pysyväisluonteiseen toimintaan vähintään 50 000 euroa osana monivuotiskautta 2019-2022

130 000

 

Pysyväisluonteinen toiminta 2020

00100ENSEMBLE:lle ei myönnetä avustusta. Taide- ja kulttuuriavustuksia pysyväisluonteiseen toimintaan ei myönnetä rekisteröitymättömälle työryhmälle. Yhdistyksellä on mahdollisuus hakea avustusta projektiluonteiseen toimintaan 2020.

European theatre collective assosiation ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan osana esittävän taiteen vapaan kentän kehittämistä. Toiminta edistää monikulttuurista ja -kielistä esittävän taiteen tuottamista Helsingissä.

Risa Production Oy:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhteisö voi hakea produktiokohtaisesti taide- ja kulttuuriavustuksia vuoden 2020 tuotantoihinsa Helsingissä.

Ilves-Teatteri ry:lle myönnetty 13 000 euron taide- ja kulttuuriavustus pysyväisluonteiseen toimintaan (hakemus nro 1943093) sisältää myös yhdistyksen ja sisäisten työryhmien hankkeet, jotka koskevat Käpylä 100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja joita on haettu hakemuksilla 1990571 ja Ruusu on minun lempikukkani -työryhmän hakemuksella 1990311 projektiluonteiseen toimintaan.

Turunen Company ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustusten perusteena on yleisölle avoin toiminta Helsingissä. Yhdistyksellä ei ole uusia kantaesityksiä Helsingissä vuonna 2020.

Taiteellisen tanssin yhdistys ry:lle (Carl Knif Company) myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan osana esittävän taiteen kentän kehittämistä.

Tanssin Voima ry:lle (Tanssiryhmä Willman Dance Company) ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Hakemusten välisessä vertailussa toiminta ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi.

Helsingfors sång- och musikförbund r.f:n avustusta korotetaan takaisin vuoden 2018 tasolle. Yhdistyksen hakemus vuodelle 2019 ei saapunut määräajassa saadakseen avustusta koko vuodeksi, minkä takia yhdistys sai avustusta pysyväisluonteista toimintaansa vain osalle vuodesta.

Maailman musiikin keskus ry:lle ei myönnetä avustusta hakemuksen nro 1990010 kuvaamaan toimintaan. Hakemuksessa kuvattu toiminta kohdistuu vuodelle 2019. Pääosa toiminnasta on hakemuksen jättämishetkellä jo ohi.

Maailman musiikin keskus ry:lle ei myönnetä avustusta hakemuksen 1990495 kuvaamaan toimintaan. Hakemuksessa kuvattu toiminta kohdistuu vuodelle 2019.  Pääosa toiminnasta on hakemuksen jättöhetkellä jo ohi. Avustuksia ei myönnetä takautuvasti. Yhdistystä kehotetaan jatkossa kokoamaan kaikki vuotuinen toimintansa, johon avustusta haetaan, yhteen hakemukseen.

Uusinta-kamariyhtyeen kannatusyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Hankkeiden välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi kohteeksi.

Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry:lle ei myönnetä avustusta. Hakija voi hakea avustusta projektiluonteiseen toimintaan.

Kalasataman seripaja ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistyksen toiminta parantaa kuvataiteilijoiden työskentelyedellytyksiä ja kehittää residenssitoimintaa.

Musta saukko ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistys menetti näyttelytilansa Jätkäsaaressa vuonna 2018 Helsingin kaupungin tilasaneerauksen vuoksi ja aloittaa nyt toimintansa uudelleen Kannelmäessä. Kaupunginosatoiminnan tukemiseksi yhdistyksen avustus on samalla tasolla kuin vuonna 2018.

Suomen sarjakuvaseura ry:n avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan korotetaan. Yhdistyksen toiminnan vaikuttavuus on kasvanut.

Suomen valotaiteen seura FLASH ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Toiminta sisältää hyvin vähän yleisölle avoimia osuuksia Helsingissä. Yhdistys voi hakea yleisölle avoimeen toimintaansa produktiokohtaisesti avustusta taide- ja kulttuuriavustusten arviointikriteerien puitteissa.

Suomen Kuvanveistäjäliitto ry:lle ei myönnetä avustusta vuoden 2020 pysyväisluonteiseen toimintaan. Hakemusten välisessä vertailussa yhdistyksen toiminta ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi kohteeksi.

Loukko ry:lle (hakemus nro 1990061) myönnetään avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistyksen toiminta edistää osallisuutta ja saavutettavuutta Kalliossa.

Loukko ry on hakenut kahta erillistä avustusta vuoden 2020 toimintaan. Hakemuksen 1987802 kuvaamaan toimintaan ei myönnetä erillistä taide- ja kulttuuriavustusta. Toiminta sisältyy myös yhdistyksen yleiseen toimintasuunnitelmaan ja se on arvioitu hakemuksen 1990061 yhteydessä.

Romanikulttuurin museon tukiyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta vuoden 2020 toimintaan. Hakija ei ole ollut rekisteröitynyt toimija tarpeeksi pitkään. Yhdistys voi hakea avustusta toimintaansa seuraavana vuonna tai vaihtoehtoisesti se voi hakea avustusta yksittäisiin projekteihinsa vuonna 2020.

Stadin Slangi ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Stadin kielisen kulttuurin edistäminen on toimintana kehittynyt projektiluonteisuudesta pysyväisluonteisemmaksi toiminnaksi.

IhmeFilmi ry:n avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan leikataan. Taide- ja kulttuuriavustuksista ei avusteta julkaisu- ja tallennetuotantoa, joten avustus kohdennetaan nuorille suunnattujen elokuvasarjojen esittämiseen ja kehittämiseen. 

Risto Jarva -seura ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistyksen toiminta monipuolistaa suomalaisten elokuvien tarjontaa.

Helsinki Urban Art ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Hakija voi hakea projektiavustusta.

Mimmit ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistyksen toiminta edistää monikulttuurisuutta, saavutettavuutta ja osallisuutta. 

Encanto Music ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Hankkeiden välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi kohteeksi.

Maailman musiikin keskus ry:n avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan leikataan. Hakijan olisi pitänyt hakea yli 50 000 euron avustuksille suunnatussa haussa säilyttääkseen entisen avustustasonsa. Haettua summaa ei voida myöntää enää vuoden 2020 toisessa jaossa.

Projektiluonteinen toiminta 2020

Liitteen 2 nimilyhenteiden selvennykset, joita ei alla ole avattu: **********

E.K. ( ********** ) ja työryhmälle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke ei ole ensisijaisessa avustuksen tarpeessa.

Hurmion tyttäret -työryhmälle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemusten keskinäisessä vertailussa hanketta ei pidetty ensisijaisesti avustettavana.

Ilves-Teatteri ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanketta tuetaan jo Ilves-Teatteri ry:n hakemuksella pysyväisluonteiseen toimintaan vuodelle 2020 hakemuksella nro 1943093.

Uusinta-kamariyhtyeen kannatusyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hankkeiden välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi kohteeksi.

Kerran Käpylän Kätköissä -kävelydraamalle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin tukeen.

Tarinanikkarit ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluontoiseen toimintaan. Hakemusten välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi.

HUTERA Dance Companylle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemusten keskinäisessä vertailussa hanketta ei pidetty ensisijaisesti avustettavana.

I.C:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä kilpailuihin.

Klever Dance Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksilla tuetaan ensisijaisesti Helsingissä tapahtuvaa taide- ja kulttuuritoimintaa. Avustuksia ei myönnetä takautuvasti vuonna 2019 tapahtuneelle toiminnalle.

Osuuskunta Swing Kollektiiville ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä ensisijaisesti aikuisten harrastustoimintaan.

Prekaarit Praktiikat -hakijalle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hankkeen yleisölle avoimet osuudet ovat pieniä suhteessa haettavaan avustukseen.

Unelma-työryhmälle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Teoksen ensi-ilta on osa Nomads Festivaalia, ja osatuottajana on festivaalin tuottava Interkult (Kassandra ry), jonka toimintaa tuetaan taide- ja kulttuuriavustuksella.

Helsingin laulustudio Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Helsinki tukee lasten taidekasvatusta ensisijaisesti taiteen perusopetusjärjestelmän kautta.

Suomen kansainvälinen taiteilijavaihtoyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin avustukseen.

Föreningen Luckan ry haki taide- ja kulttuuriavustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Avustus myönnetään projektiluonteisena, koska hakijalla ei ollut toimittaa asianmukaista tilinpäätöksen kustannuserittelyä vuodelta 2018 Helsingissä tapahtuvan kulttuuritoiminnan osalta.

Kohtalokollektiiville ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä ensisijaisesti digitaalisille sovelluksille.

R.V:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin taide- ja kulttuuriavustukseen.

L.K:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä elokuvatuotantoihin.

Light of the Beast:lle ei myönnetä taide- ja kulttuuriavustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hankkeella ei ole muuta tuloa kuin haettava avustus. Lisäksi taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä yksittäisiin näyttelyihin.

Harha XR Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemus on jätetty 17.12.2019 ja kohdistuu vuodelle 2019. Kyseisen vuoden avustusmäärärahoja ei ole enää käytettävissä. Tallenteet ja digitaaliset sovellukset eivät myöskään ole taide- ja kulttuuriavustusten ensisijainen kohde.

Meet Factory Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Teokset ovat olleet esillä jo vuonna 2019 osana Culpture Expanded-hanketta, jota tuettiin taide- ja kulttuuriavustuksin.

Satukaravaanille ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hankkeen toiminnallinen laatu ei ole riittävä.

Ornamo ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemusten keskinäisessä vertailussa hanke jää vaikutuksiltaan vähäiseksi.

FRAME-säätiölle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke on osa hakijan omaa toimintaa, jota rahoitetaan jo julkisilla varoilla.

M.K:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa täysin kaupungin taide- ja kulttuuriavustuksiin.

Kulttuurikameleontit ry:n avustus kohdennetaan Afrojazz Club goes Alppipuisto -tapahtuman järjestämiseen. Hakemusten välisessä vertailussa yhteisötyöpajat jäävät vaikutuksiltaan vähäisiksi.

Suomalaisen barokkiorkesterin kannatusyhdistys ry:lle myönnetään avustusta Barokkia Alppipuiston illassa -hankkeelle (hakemusnumero 1989210). Taide- ja kulttuuriavustuksella tuetaan sekä barokkimusiikkikonserttia että lastenkonserttia.

Yhteisö tanssii ry:n avustus kohdennetaan yleisölle avoimen toiminnan järjestämiseen, ei kuitenkaan keskustelutilaisuuteen.

Taide- ja kulttuuriavustus vuodelle 2020 yli 50 000 euroa, pysyväisluonteiseen toimintaan osana monivuotiskautta 2019-2022

Hakijan nimi

Avustus 2019

Haettu 2020

Avustus 2020

Perpetuum Mobile ry

130 000 

130 000

130 000 

 

Kehittämisavustukset 2020

Hakijan nimi

Avustus 2019

Haettu 2020

Avustus 2020

Cycle City

0

50 000

0

 

Cycle City -työryhmälle ei myönnetä avustusta. Hanke on projektimainen eikä täytä kehittämishankkeen edellytyksiä.

Taiteen perusopetuksen avustukset 2020

  Hakijan nimi

Avustus 2019

Haettu 2020

Avustus 2020

Balettikoulu Pirjo Kuha

5 000

7 500

7 000

Teatteriyhdistys Tuike ry

15 000

25 000

15 000

Musiikkikoulu Grooven Kannatusyhdistys Ry

42 600

49 900

42 600

Paavalin musiikkikoulun kannatusyhdistys ry

38 600

45 000

38 600

Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry

0

41 750

0

Taiteen perusopetus yhteensä

 

 

103 200

 

Käpylän musiikkioppilaitokselle ei myönnetä avustusta taiteen perusopetukseen, koska kyseinen projekti oli jo sisälletty korotettuun toiminta-avustukseen.

Ohjeet avustuksen saajille

Projektiavustukset maksetaan yhdessä erässä.

Toiminta-avustukset maksetaan avustuksen suuruudesta riippuen 1.–4. erässä maksukauden ensimmäisen kuukauden 7. päivä (7.1., 7.3., 7.6. ja 7.9.). Jos kuukauden 7. päivä on lauantai tai pyhäpäivä, eräpäivä siirtyy seuraavaksi arkipäiväksi.

Ohjeet avustuksen käyttämisestä, raportoinnista, avustuksen maksamisesta ja Helsinki-tunnuksen käytöstä löytyvät toimialan nettisivuilta www.hel.fi/kulttuurinavustukset > Avustuksen käyttäminen ja raportointi:

https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/avustuksen-kayttaminen-ja-raportointi

Kaupungilla on oikeus periä avustus tai sen osa takaisin, mikäli avustuksensaaja ei noudata avustusehtoja.

Mikäli avustuksen saaja on velkaa kaupungille, kuitataan myönnetystä avustuksesta kaupungin perimiskelpoinen saatava avustuksen saajalta (Helsingin avustusten yleisohjeet, Khs 28.11.2019).

Vuoden 2021 hakuajoista ilmoitetaan nettisivuilla www.hel.fi/kulttuurinavustukset > Hakuajat.

Käsittely

Esteelliset: Sirpa Kivilaakso
Esteellisyyden syy: osallisuusjäävi (hallintolain 28.1 § kohta 1)

Asian aikana kuultavina olivat erityissuunnittelija Nina Gran ja kulttuurisuunnittelija Maaria Kuukorento.

Vastaehdotus:
Antti Kauppinen: Helsinki Pride -yhteisö ry:lle 20 000 euroa.

Kannattaja: Petrus Pennanen

Kulttuuri- ja kirjastojaosto hyväksyi Antti Kauppisen vastaehdotuksen yksimielisesti.

Esittelijä

kulttuurin edistämisen päällikkö

Veikko Kunnas

Lisätiedot

Maaria Kuukorento, kulttuurisuunnittelija, puhelin: 310 22472

maaria.kuukorento(a)hel.fi

Liitteet

1

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020, kulttuuri- ja kirjastojaoston 2.jako pysyväisluonteiseen toimintaan, päätöksen mukaisesti

2

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020, kulttuuri- ja kirjastojaoston 2.jako_projektiluonteiseen toimintaan

3

Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_Kulttuuri- ja kirjastojaoston 2. jako_pysyväisluonteiseen toimintaan

4

Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_Kulttuuri- kirjastojasoton 2. jako_projektiluonteiseen toimintaan

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat - toiminta

Liite 1
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - projekti

Liite 2
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - taiteen perusopetus

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - kehittämishanke

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - toiminta monivuotinen

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Päätösehdotus

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto myöntää taide- ja kulttuuriavustuksia vuodelle 2020 yhteensä 1 213 700 euroa seuraavasti:

Pysyväisluonteiseen toimintaan liitteen 1 mukaisesti

735 500

Projektiluonteiseen toimintaan liitteen 2 mukaisesti

245 000

Taiteen perusopetukseen

103 200

Kehittämisavustuksina

0

Pysyväisluonteiseen toimintaan vähintään 50 000 euroa osana monivuotiskautta 2019-2022

130 000

 

Pysyväisluonteinen toiminta 2020

00100ENSEMBLE:lle ei myönnetä avustusta. Taide- ja kulttuuriavustuksia pysyväisluonteiseen toimintaan ei myönnetä rekisteröitymättömälle työryhmälle. Yhdistyksellä on mahdollisuus hakea avustusta projektiluonteiseen toimintaan 2020.

European theatre collective assosiation ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan osana esittävän taiteen vapaan kentän kehittämistä. Toiminta edistää monikulttuurista ja -kielistä esittävän taiteen tuottamista Helsingissä.

Risa Production Oy:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhteisö voi hakea produktiokohtaisesti taide- ja kulttuuriavustuksia vuoden 2020 tuotantoihinsa Helsingissä.

Ilves-Teatteri ry:lle myönnetty 13 000 euron taide- ja kulttuuriavustus pysyväisluonteiseen toimintaan (hakemus nro 1943093) sisältää myös yhdistyksen ja sisäisten työryhmien hankkeet, jotka koskevat Käpylä 100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja joita on haettu hakemuksilla 1990571 ja Ruusu on minun lempikukkani -työryhmän hakemuksella 1990311 projektiluonteiseen toimintaan.

Turunen Company ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustusten perusteena on yleisölle avoin toiminta Helsingissä. Yhdistyksellä ei ole uusia kantaesityksiä Helsingissä vuonna 2020.

Taiteellisen tanssin yhdistys ry:lle (Carl Knif Company) myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan osana esittävän taiteen kentän kehittämistä.

Tanssin Voima ry:lle (Tanssiryhmä Willman Dance Company) ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Hakemusten välisessä vertailussa toiminta ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi.

Helsingfors sång- och musikförbund r.f:n avustusta korotetaan takaisin vuoden 2018 tasolle. Yhdistyksen hakemus vuodelle 2019 ei saapunut määräajassa saadakseen avustusta koko vuodeksi, minkä takia yhdistys sai avustusta pysyväisluonteista toimintaansa vain osalle vuodesta.

Maailman musiikin keskus ry:lle ei myönnetä avustusta hakemuksen nro 1990010 kuvaamaan toimintaan. Hakemuksessa kuvattu toiminta kohdistuu vuodelle 2019. Pääosa toiminnasta on hakemuksen jättämishetkellä jo ohi.

Maailman musiikin keskus ry:lle ei myönnetä avustusta hakemuksen 1990495 kuvaamaan toimintaan. Hakemuksessa kuvattu toiminta kohdistuu vuodelle 2019.  Pääosa toiminnasta on hakemuksen jättöhetkellä jo ohi. Avustuksia ei myönnetä takautuvasti. Yhdistystä kehotetaan jatkossa kokoamaan kaikki vuotuinen toimintansa, johon avustusta haetaan, yhteen hakemukseen.

Uusinta-kamariyhtyeen kannatusyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Hankkeiden välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi kohteeksi.

Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia ry:lle ei myönnetä avustusta. Hakija voi hakea avustusta projektiluonteiseen toimintaan.

Kalasataman seripaja ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistyksen toiminta parantaa kuvataiteilijoiden työskentelyedellytyksiä ja kehittää residenssitoimintaa.

Musta saukko ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistys menetti näyttelytilansa Jätkäsaaressa vuonna 2018 Helsingin kaupungin tilasaneerauksen vuoksi ja aloittaa nyt toimintansa uudelleen Kannelmäessä. Kaupunginosatoiminnan tukemiseksi yhdistyksen avustus on samalla tasolla kuin vuonna 2018.

Suomen sarjakuvaseura ry:n avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan korotetaan. Yhdistyksen toiminnan vaikuttavuus on kasvanut.

Suomen valotaiteen seura FLASH ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Toiminta sisältää hyvin vähän yleisölle avoimia osuuksia Helsingissä. Yhdistys voi hakea yleisölle avoimeen toimintaansa produktiokohtaisesti avustusta taide- ja kulttuuriavustusten arviointikriteerien puitteissa.

Suomen Kuvanveistäjäliitto ry:lle ei myönnetä avustusta vuoden 2020 pysyväisluonteiseen toimintaan. Hakemusten välisessä vertailussa yhdistyksen toiminta ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi kohteeksi.

Loukko ry:lle (hakemus nro 1990061) myönnetään avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistyksen toiminta edistää osallisuutta ja saavutettavuutta Kalliossa.

Loukko ry on hakenut kahta erillistä avustusta vuoden 2020 toimintaan. Hakemuksen 1987802 kuvaamaan toimintaan ei myönnetä erillistä taide- ja kulttuuriavustusta. Toiminta sisältyy myös yhdistyksen yleiseen toimintasuunnitelmaan ja se on arvioitu hakemuksen 1990061 yhteydessä.

Romanikulttuurin museon tukiyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta vuoden 2020 toimintaan. Hakija ei ole ollut rekisteröitynyt toimija tarpeeksi pitkään. Yhdistys voi hakea avustusta toimintaansa seuraavana vuonna tai vaihtoehtoisesti se voi hakea avustusta yksittäisiin projekteihinsa vuonna 2020.

Stadin Slangi ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Stadin kielisen kulttuurin edistäminen on toimintana kehittynyt projektiluonteisuudesta pysyväisluonteisemmaksi toiminnaksi.

IhmeFilmi ry:n avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan leikataan. Taide- ja kulttuuriavustuksista ei avusteta julkaisu- ja tallennetuotantoa, joten avustus kohdennetaan nuorille suunnattujen elokuvasarjojen esittämiseen ja kehittämiseen. 

Risto Jarva -seura ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistyksen toiminta monipuolistaa suomalaisten elokuvien tarjontaa.

Helsinki Urban Art ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Hakija voi hakea projektiavustusta.

Mimmit ry:lle myönnetään avustus pysyväisluonteiseen toimintaan. Yhdistyksen toiminta edistää monikulttuurisuutta, saavutettavuutta ja osallisuutta. 

Encanto Music ry:lle ei myönnetä avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Hankkeiden välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi kohteeksi.

Maailman musiikin keskus ry:n avustusta pysyväisluonteiseen toimintaan leikataan. Hakijan olisi pitänyt hakea yli 50 000 euron avustuksille suunnatussa haussa säilyttääkseen entisen avustustasonsa. Haettua summaa ei voida myöntää enää vuoden 2020 toisessa jaossa.

Projektiluonteinen toiminta 2020

Liitteen 2 nimilyhenteiden selvennykset, joita ei alla ole avattu: **********

E.K. ( ********** ) ja työryhmälle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke ei ole ensisijaisessa avustuksen tarpeessa.

Hurmion tyttäret -työryhmälle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemusten keskinäisessä vertailussa hanketta ei pidetty ensisijaisesti avustettavana.

Ilves-Teatteri ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanketta tuetaan jo Ilves-Teatteri ry:n hakemuksella pysyväisluonteiseen toimintaan vuodelle 2020 hakemuksella nro 1943093.

Uusinta-kamariyhtyeen kannatusyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hankkeiden välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi kohteeksi.

Kerran Käpylän Kätköissä -kävelydraamalle ei myönnetty avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin tukeen.

Tarinanikkarit ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluontoiseen toimintaan. Hakemusten välisessä vertailussa hanke ei nouse ensisijaisesti avustettavaksi.

HUTERA Dance Companylle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemusten keskinäisessä vertailussa hanketta ei pidetty ensisijaisesti avustettavana.

I.C:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä kilpailuihin.

Klever Dance Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksilla tuetaan ensisijaisesti Helsingissä tapahtuvaa taide- ja kulttuuritoimintaa. Avustuksia ei myönnetä takautuvasti vuonna 2019 tapahtuneelle toiminnalle.

Osuuskunta Swing Kollektiiville ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä ensisijaisesti aikuisten harrastustoimintaan.

Prekaarit Praktiikat -hakijalle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hankkeen yleisölle avoimet osuudet ovat pieniä suhteessa haettavaan avustukseen.

Unelma-työryhmälle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Teoksen ensi-ilta on osa Nomads Festivaalia, ja osatuottajana on festivaalin tuottava Interkult (Kassandra ry), jonka toimintaa tuetaan taide- ja kulttuuriavustuksella.

Helsingin laulustudio Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Helsinki tukee lasten taidekasvatusta ensisijaisesti taiteen perusopetusjärjestelmän kautta.

Suomen kansainvälinen taiteilijavaihtoyhdistys ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin avustukseen.

Föreningen Luckan ry haki taide- ja kulttuuriavustusta pysyväisluonteiseen toimintaan. Avustus myönnetään projektiluonteisena, koska hakijalla ei ollut toimittaa asianmukaista tilinpäätöksen kustannuserittelyä vuodelta 2018 Helsingissä tapahtuvan kulttuuritoiminnan osalta.

Kohtalokollektiiville ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä ensisijaisesti digitaalisille sovelluksille.

R.V:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa liikaa kaupungin taide- ja kulttuuriavustukseen.

L.K:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä elokuvatuotantoihin.

Light of the Beast:lle ei myönnetä taide- ja kulttuuriavustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hankkeella ei ole muuta tuloa kuin haettava avustus. Lisäksi taide- ja kulttuuriavustuksia ei myönnetä yksittäisiin näyttelyihin.

Harha XR Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemus on jätetty 17.12.2019 ja kohdistuu vuodelle 2019. Kyseisen vuoden avustusmäärärahoja ei ole enää käytettävissä. Tallenteet ja digitaaliset sovellukset eivät myöskään ole taide- ja kulttuuriavustusten ensisijainen kohde.

Meet Factory Oy:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Teokset ovat olleet esillä jo vuonna 2019 osana Culpture Expanded-hanketta, jota tuettiin taide- ja kulttuuriavustuksin.

Satukaravaanille ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hankkeen toiminnallinen laatu ei ole riittävä.

Ornamo ry:lle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hakemusten keskinäisessä vertailussa hanke jää vaikutuksiltaan vähäiseksi.

FRAME-säätiölle ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke on osa hakijan omaa toimintaa, jota rahoitetaan jo julkisilla varoilla.

M.K:lle ( ********** ) ei myönnetä avustusta projektiluonteiseen toimintaan. Hanke nojaa täysin kaupungin taide- ja kulttuuriavustuksiin.

Kulttuurikameleontit ry:n avustus kohdennetaan Afrojazz Club goes Alppipuisto -tapahtuman järjestämiseen. Hakemusten välisessä vertailussa yhteisötyöpajat jäävät vaikutuksiltaan vähäisiksi.

Suomalaisen barokkiorkesterin kannatusyhdistys ry:lle myönnetään avustusta Barokkia Alppipuiston illassa -hankkeelle (hakemusnumero 1989210). Taide- ja kulttuuriavustuksella tuetaan sekä barokkimusiikkikonserttia että lastenkonserttia.

Yhteisö tanssii ry:n avustus kohdennetaan yleisölle avoimen toiminnan järjestämiseen, ei kuitenkaan keskustelutilaisuuteen.

Taide- ja kulttuuriavustus vuodelle 2020 yli 50 000 euroa, pysyväisluonteiseen toimintaan osana monivuotiskautta 2019-2022

Hakijan nimi

Avustus 2019

Haettu 2020

Avustus 2020

Perpetuum Mobile ry

130 000 

130 000

130 000 

 

Kehittämisavustukset 2020

Hakijan nimi

Avustus 2019

Haettu 2020

Avustus 2020

Cycle City

0

50 000

0

 

Cycle City -työryhmälle ei myönnetä avustusta. Hanke on projektimainen eikä täytä kehittämishankkeen edellytyksiä.

Taiteen perusopetuksen avustukset 2020

  Hakijan nimi

Avustus 2019

Haettu 2020

Avustus 2020

Balettikoulu Pirjo Kuha

5 000

7 500

7 000

Teatteriyhdistys Tuike ry

15 000

25 000

15 000

Musiikkikoulu Grooven Kannatusyhdistys Ry

42 600

49 900

42 600

Paavalin musiikkikoulun kannatusyhdistys ry

38 600

45 000

38 600

Käpylän musiikkiopiston kannatusyhdistys ry

0

41 750

0

Taiteen perusopetus yhteensä

 

 

103 200

 

Käpylän musiikkioppilaitokselle ei myönnetä avustusta taiteen perusopetukseen, koska kyseinen projekti oli jo sisälletty korotettuun toiminta-avustukseen.

Ohjeet avustuksen saajille

Projektiavustukset maksetaan yhdessä erässä.

Toiminta-avustukset maksetaan avustuksen suuruudesta riippuen 1.–4. erässä maksukauden ensimmäisen kuukauden 7. päivä (7.1., 7.3., 7.6. ja 7.9.). Jos kuukauden 7. päivä on lauantai tai pyhäpäivä, eräpäivä siirtyy seuraavaksi arkipäiväksi.

Ohjeet avustuksen käyttämisestä, raportoinnista, avustuksen maksamisesta ja Helsinki-tunnuksen käytöstä löytyvät toimialan nettisivuilta www.hel.fi/kulttuurinavustukset > Avustuksen käyttäminen ja raportointi:

https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/avustuksen-kayttaminen-ja-raportointi

Kaupungilla on oikeus periä avustus tai sen osa takaisin, mikäli avustuksensaaja ei noudata avustusehtoja.

Mikäli avustuksen saaja on velkaa kaupungille, kuitataan myönnetystä avustuksesta kaupungin perimiskelpoinen saatava avustuksen saajalta (Helsingin avustusten yleisohjeet, Khs 28.11.2019).

Vuoden 2021 hakuajoista ilmoitetaan nettisivuilla www.hel.fi/kulttuurinavustukset > Hakuajat.

Esittelijän perustelut

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan yhteiset avustusperiaatteet 13.02.2018, § 28. Kulttuurijaosto on hyväksynyt tarkemmat avustusmuodot ja arviointikriteerit 20.3.2018, § 10.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto vastaa taide- ja kulttuuritoimintaan sekä kulttuuripolitiikkaan tarkoitettujen avustusten jakamisesta hallintosäännön 17 luvun 2 §:n 3 kohdan mukaisesti jakamalla avustusmäärärahoja. Jaosto käsittelee taide- ja kulttuuriavustuksia kaikissa kokouksissaan. Avustukset ovat harkinnanvaraisia.

Kulttuuri- ja kirjastojaostolla on vuonna 2020 käytettävissä 17 018 000 euron avustusmääräraha.

Tämän kokouksen käsittelyssä on 67 hakemusta pysyväisluonteiseen toimintaan, 63 hakemusta projektiluontoiseen toimintaan, yksi kehittämisavustushakemus ja viisi taiteen opetukseen. Lisäksi käsittelyssä on yksi hakemus vuoden 2020 pysyväisluonteiseen toimintaan osana monivuotiskautta 2019-2020. Yhteensä hakemuksia on 137. Haettu summa on yhteensä 3 018 267 euroa. Avustusta myönnetään 100 hakemukselle yhteensä 1 213 700 euroa.

Perpetuum Mobile ry:n avustuksen osalta todetaan, että Helsingin kaupungin kulttuurin edistäminen -palvelun edustaja on mukana tarkkailijana hankkeen ohjausryhmässä.

Esittelijä

kulttuurin edistämisen päällikkö

Veikko Kunnas

Lisätiedot

Maaria Kuukorento, kulttuurisuunnittelija, puhelin: 310 22472

maaria.kuukorento(a)hel.fi

Liitteet

1

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_kulttuuri- ja kirjastojaoston 2.jako pysyväisluonteiseen toimintaan

2

Taide- ja kulttuuriavustukset 2020, kulttuuri- ja kirjastojaoston 2.jako_projektiluonteiseen toimintaan

3

Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_Kulttuuri- ja kirjastojaoston 2. jako_pysyväisluonteiseen toimintaan

4

Kuvaukset_Taide- ja kulttuuriavustukset 2020_Kulttuuri- kirjastojasoton 2. jako_projektiluonteiseen toimintaan

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Hakijat - toiminta

Liite 1
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - projekti

Liite 2
Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - taiteen perusopetus

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - kehittämishanke

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Hakijat - toiminta monivuotinen

Oikaisuvaatimusohje, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 25401

Paavo Nurmen kuja 1 C

+358 9 310 1060

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 25

Faksi

 

Alv.nro

kulttuurijavapaa-aika@hel.fi

 

+358 9 310 87770

 

FI02012566