Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

7/2015

1 (1)

Kiinteistölautakunta

 

 

 

 

Tila/10

 

31.03.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 156

Peltisepäntöiden puitejärjestely 1.4.2015 - 31.3.2017

HEL 2015-003011 T 02 08 02 01

Päätös

A

Kiinteistölautakunta päätti sulkea pois tarjouskilpailusta Arconia Oy:n, Helsingin Peltitaito Oy:n, Nordhaus Partners Oy:n ja Rakennus AK Voutilainen Oy:n tarjoukset jäljempänä mainituin perustein, koska tarjoajat eivät täyttäneet tarjoajan soveltuvuudelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

B

Kiinteistölautakunta päätti oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen päällikön tekemään peltisepäntöiden puitesopimukset 1.4.2015 - 31.3.2017 seuraavan tarjouskilpailussa parhaiten sijoittuneen yhdeksän (9) urakoitsijan kanssa:

- Grellar Trading Oy
- PSL Peltipojat Oy
- Peltityöt Vihnusvuori
- City-Air Oy
- Veljekset Naakka Oy
- AL-Pelti Oy
- Perkiön Pelti Oy
- Vantaan Peltisepät Oy
- Pelti-  ja Rautatyö Oy.

Kiinteistölautakunta päätti oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen tilaamaan em. puitesopimusurakoitsijoilta peltisepäntöitä sopimuskauden aikana tarpeen mukaan. Hankinnan ennakoitu arvo optiokaudet mukaan lukien on 5 000 000 euroa (alv. 0 %).

Lisäksi kiinteistölautakunta päätti oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen päällikön päättämään mahdollisten optiokausien (1 + 1 vuosi) käyttöönotosta.

Hankintapäätös on tehty halvimman vertailuhinnan perusteella.

Hankintasopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Kiinteistöviraston tilakeskuksen työmaille tilataan sopimuskautena peltisepäntöitä lisäksi myös yksittäisiä hankkeita koskevilla erillisillä hankintamenettelyillä.

Esittelijä

tilakeskuksen päällikkö

Arto Hiltunen

Lisätiedot

Maarit Johansson, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43148

maarit.johansson(a)hel.fi

Eero Nuotio, ylläpitopäällikkö, puhelin: 310 71239

eero.nuotio(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö_puitesopimusluonnos_tuntityöveloituslomake

2

Peltisepäntyöt_vertailu_2015

Muutoksenhaku

Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kiinteistölautakunta

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouksen jättäneet

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kiinteistölautakunta
Liite 2

Stara

 

Tilakeskus

 

Päätösehdotus

Päätös on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Hankintamenettely

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara ja Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus pyysivät hankintarenkaana tarjousta peltisepäntöistä. Molemmat virastot tekevät omat hankintapäätöksensä asiasta.

Puitesopimuksen kilpailuttamiseen liittyvistä käytännön järjestelyistä huolehti hankintarenkaan puolesta Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Staran rakennustekniikka.

Rakennustekniikka käytti hankintamenettelynä hankintalain mukaista avointa menettelyä, ja hankintailmoitus julkaistiin Internet-osoitteessa ”www.hankintailmoitukset.fi” EU-kynnysarvot ylittävänä hankintana 5.12.2014.

Tarjousten valintaperusteena oli halvin hinta. Tarjouspyynnössä mainittiin, että puutteellisia tai poikkeavia hintatietoja ja omia hinnanmääräytymis- tai muutosehtoja sisältävät tarjoukset hylätään.

Saadut tarjoukset


Tarjouspyyntöasiakirjat urakoitsijat saivat Internet-osoitteesta ”www.tarjouspalvelu.fi” ja tarjouksen jätti määräaikaan mennessä yhteensä neljätoista (14) urakoitsijaa:

- Rakennus AK Voutilainen Oy
- Nordhaus Partners Oy
- AL-Pelti Oy
- Arconia Oy
- City-Air Oy
- Pelti- ja Rautatyö Oy
- PSL Peltipojat Oy
- Vantaan Peltisepät Oy
- Helsingin Peltitaito Oy
- Grellar Trading Oy
- Jussin Peltipaja Oy
- Peltityöt Vihnusvuori
- Veljekset Naakka Oy
- Perkiön Pelti Oy.

Urakoitsijoiden valinta

Tarjousten avaamisen jälkeen tarkastettiin ehdokkaiden soveltuvuus sekä se, täyttävätkö ehdokkaat asetetut vähimmäisvaatimukset.

Referenssien vähimmäisvaatimuksena vaadittiin, että tarjoajalla tulee olla vähintään kolme (3) referenssiä viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta ja referenssien vähimmäisvaatimuksena pidettiin työtä, joka sisältää peltisepäntöitä. Tarjoaja on voinut käyttää ilmoittamassaan referenssikohteessa aliurakoitsijoita, mutta tarjoajan oman työn osuuden on tullut olla vähintään 60 % koko työstä. Urakan tai aliurakan arvon on tullut olla vähintään 15 000 euroa. Urakan arvo voi sisältää vain peltisepäntyön osuuden.

Tarjoajan taloudellisen tilanteen vähimmäisvaatimuksena vaadittiin, että se on Suomen Asiakastieto Oy:n ratingluokituksessa vähintään A (tyydyttävä) taikka tilinpäätöstietojen tai muun vastaavan selvityksen perusteella vastaavaa tasoa.

Tarjoajan tuli liittää hakemukseensa Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -raportti tai, jos tietoja ei ole Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä, tilinpäätöstiedot kolmelta (3) viime vuodelta tai muu vastaava selvitys.

Tarjoajat, joiden luokitus ratingluokituksessa on B tai C taikka joiden taloudellisen tilanteen arvioidaan vastaavan em. tasoa, voidaan sulkea tarjouskilpailusta. Jos tarjoaja kykenee pyydettäessä esittämään luotettavan selvityksen taloudellisesta tilanteestaan, voidaan tarjous hyväksyä tältä osin.

Arconia Oy tulee sulkea pois tarjouskilpailusta, koska tarjoaja ei täytä tarjoajan soveltuvuudelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Yrityksen Rating Alfa -luokitus on C.

Helsingin Peltitaito Oy tulee sulkea pois tarjouskilpailusta, koska tarjoaja ei täytä tarjoajan soveltuvuudelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Yrityksen Rating Alfa -luokitus on C.

Nordhaus Partners Oy tulee sulkea pois tarjouskilpailusta, koska tarjoaja ei täytä tarjoajan soveltuvuudelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Hankintayksikön Suomen Asiakastieto Oy:ltä saaman selvityksen mukaan yrityksen Rating Alfa -raportin luokitus on C.

Rakennus AK Voutilainen Oy tulee sulkea pois tarjouskilpailusta, koska tarjoaja ei täytä tarjoajan soveltuvuudelle asetettuja vähimmäisvaatimuksia. Yrityksen Rating Alfa -luokitus on C.

Määräaikaan mennessä saapuneet hyväksyttävät kymmenen (10) tarjousta ovat tarjouspyynnön mukaisia.

Rakennustekniikka on asettanut tarjoukset edullisuusjärjestykseen halvimman vertailuhinnan perusteella (liite nro 2). Vertailuhinta laskettiin tarjouspyynnössä mainittujen yksikkömäärien ja tarjouksen yksikköhintojen perusteella.

Kiinteistöviraston tilakeskus esittää, että sopimuskaudelle 1.4.2015 - 31.3.2017 valitaan yhdeksän (9) puitesopimusurakoitsijaa. Lisäksi hankintaan sisältyy kaksi (2) yhden (1) vuoden optiovuotta. Optioiden käytöstä päätetään yksi (1) vuosi kerrallaan viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen voimassa olevan sopimuskauden päättymistä.

Rakennustekniikka on tarkastanut puitesopimusurakoitsijoiksi esitettävien yritysten tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:n mukaiset tilaajan selvitysvelvollisuuteen kuuluvat urakoitsijan velvoitteet ja todistukset sekä todennut niiden olevan hyväksyttäviä.

Tilaukset

Hankekohtaiset tilaukset tehdään pääsääntöisesti kilpailutuksessa määräytyvän edullisuusjärjestyksen mukaisesti nimikekohtaisesti yksikköhinnoiltaan parhaan tarjouksen antaneelta. Mikäli parhaan tarjouksen tehneen urakoitsijan kapasiteetti tai suorituskyky ei riitä, käytetään seuraavaksi edullisinta.

Esittelijä

tilakeskuksen päällikkö

Arto Hiltunen

Lisätiedot

Maarit Johansson, hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 43148

maarit.johansson(a)hel.fi

Eero Nuotio, ylläpitopäällikkö, puhelin: 310 71239

eero.nuotio(a)hel.fi

Liitteet

1

Tarjouspyyntö_puitesopimusluonnos_tuntityöveloituslomake

2

Peltisepäntyöt_vertailu_2015

Otteet

Ote

Otteen liitteet

Tarjouksen jättäneet

Esitysteksti
Muutoksenhaku hankintapäätökseen, kiinteistölautakunta
Liite 2

Stara

 

Tilakeskus

 

.

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 2213

Sörnäistenkatu 1

+358 9 310 1671

0201256-6

FI0680001200062637

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 58

Faksi

 

Alv.nro

tilakeskus@hel.fi

http://www.tilakeskus.fi

+358 9 310 40380

 

FI02012566