Helsingin kaupunki

Esityslista

4/2017

1 (1)

Kaupunkiympäristölautakunta

 

 

 

 

Asia/14

 

29.8.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päätöshistoria

Rakennusvirasto Palveluosasto Palveluosaston lakimies 03.05.2017 § 121

HEL 2017-004863 T 03 01 00

ajorata, 18.4.2017 kello 8.33, lähisiirto

Päätös

Palveluosaston lakimies päätti hylätä hakijan vahingonkorvausvaatimuksen.

Tämä päätös on kaupungin kannanotto korvausasiaan. Mikäli hakija haluaa saada korvausasiasta kaupunkia oikeudellisesti sitovan ratkaisun, hänen tulee haastaa kaupunki Helsingin käräjäoikeuteen sillä tavoin kuin vastapuoli riita-asiassa haastetaan.

Päätöksen perustelut

Hakemuksen mukaan hakijan ajoneuvo on vaurioitunut sille tehdyn lähisiirron yhteydessä.

Ajoneuvojen siirtoyksiköstä saamamme selvityksen mukaan hakijan ajoneuvo on jouduttu siirtämään kadun kunnossapitotyötä haittaavana 18.4.2017 kello 8.33 osoitteesta Pastori Jussilaisen tie 3 osoitteeseen Aino Actén tie 9.

Kunnossa- tai puhtaanapitoa haittaavan ajoneuvon siirtotyön suorittaa yksityinen urakoitsija siirronvalvojan valvonnassa. Hakijan ajoneuvo on nostettu edestä nostoaisaan. Lähisiirron aikana ajoneuvo liikkuu vetävät pyörät ylhäällä, hinausauton hydrauliseen nostoaisaan kiinnitettyinä. Auton jousitus toimii kuten tiellä ajettaessa, siirtonopeus on pieni ja siirronvalvoja tarkkailee, että siirto tapahtuu asianmukaisesti. Siirron aikana hinausautosta ei kohdistu hinattavaan ajoneuvoon sellaisia voimia, jotka rikkoisivat ajoneuvoa.

Ajoneuvojen siirtoa valvoo siirronvalvoja, joka laatii lähisiirrosta siirtopöytäkirjan. Pöytäkirjaan merkitään ennen ajoneuvon siirtämistä tieto, mikäli ajoneuvossa on vaurioita ennen siirtotoimenpiteisiin ryhtymistä tai mikäli ajoneuvo vaurioituu siirron yhteydessä. Hinausyrittäjä vastaa siirron aikana tapahtuvista mahdollisista vahingoista, hinauspalvelusopimuksen mukaisesti.

Hakijan ajoneuvoa koskevaan siirtopöytäkirjaan ei ole merkitty, että ajoneuvolle olisi siirtotoimenpiteiden yhteydessä aiheutunut vaurioita. Siirronvalvojalta saamamme lausunnon mukaan kyseessä oleva vaurio on ollut autossa jo ennen siirtotoimenpiteisiin ryhtymistä.

Näin ollen kaupunki katsoo, ettei ole asiassa korvausvelvollinen.

Lisätiedot

Jenna Willisi, lakimiesharjoittelija, puhelin: 310 38058

hkr.korvausasiat(a)hel.fi