Helsingin kaupunki

Pöytäkirja

6/2020

1 (4)

Kaupunkiympäristölautakunta

 

 

 

 

Asia/11

 

25.02.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

§ 105

Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden teknisen johtajan virkaan ottamiseksi

HEL 2020-001027 T 01 01 01 01

KYMP-02-9-19

Esitys

Kaupunkiympäristölautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden teknisen johtajan virkaan valitaan 1.4.2020 lukien diplomi-insinööri Kari Pudas 9 401,37 euron kokonaiskuukausipalkan mukaan määräytyvin palkkaeduin. Viran vastaanottamisen ajankohta sovitaan virkaan valitun kanssa erikseen.

Mikäli virkaan otetaan henkilö, joka ei ole kaupungin palveluksessa eikä terveydellisiä tietoja ole käytettävissä virkaan otettaessa, päätös on ehdollinen, kunnes henkilön terveydentilasta saadun selvityksen perusteella virkaan ottaminen on vahvistettu. Virkaan valittavan on esitettävä hyväksyttävä arvio edellytyksistä hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä 30 päivän kuluessa virkaanottopäätöksen tiedoksisaannista.

Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Esittelijä

kaupunkiympäristön toimialajohtaja

Mikko Aho

Lisätiedot

Anne Lappalainen, Henkilöstöpäällikkö, puhelin: 310 64928

anne.k.lappalainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo KYMP-02-9-19, henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu

2

Hakijayhteenveto KYMP-02-9-19, henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Esitysehdotus

Esitys on ehdotuksen mukainen.

Esittelijän perustelut

Kaupunginhallitus on 19.8.2019, § 516 merkinnyt tiedoksi edellisen viranhaltijan irtisanoutumisen teknisen johtajan virasta 1.11.2019 lukien ja kehottanut kaupunkiympäristön toimialaa käynnistämään viran täyttöön liittyvän julkisen hakumenettelyn.

Viran täyttömenettely

Virka oli julkisesti haettavana 25.10.–13.11.2019. Hakuilmoitus julkaistiin kaupungin sähköisessä rekrytointijärjestelmässä, Helsingin Sanomissa, TE-palveluissa sekä Rakennuslehti.fi-, Oikotie.fi- ja LinkedIn –verkkopalvelussa. Julkisen ilmoittelun ohella hakuvaiheessa käytettiin konsulttiyhtiö Heidrick & Strugglesin suorahakupalvelua.

Kaupungin hallintosäännön 4 luvun 6 §:n mukaan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuus vastaa kaupunkiympäristön rakentamisesta sekä käytettävyydestä.

Tekninen johtaja vastaa rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden strategisesta ohjauksesta sekä suorituskyvyn ja toiminnan tuloksellisuuden kehittämisestä ja ylläpidosta.

Kaupungin hallintosäännön 8 luvun 1§:n mukaan palvelukokonaisuuden johtajan ottaa kaupunginhallitus ja 23 luvun 1 §:n 4 kohdan mukaan palvelukokonaisuuden johtajan kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, kokemusta johtamistehtävistä sekä suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Muodollisten kelpoisuusvaatimusten lisäksi hakuilmoituksessa todettiin, että hakijalta edellytetään kokemusta suurehkon tai laaja-alaisen asiantuntijaorganisaation johtamisesta sekä teknisen johtajan vastuulle kuuluvan palvelukokonaisuuden tehtäväkentästä. Lisäksi pidettiin tärkeänä näkemystä alaan laajemmin sekä vahvaa tuntumaa elinkeino- ja asuntopolitiikan kysymyksiin.

Virkaa täytettäessä tulee varsinaisten kelpoisuusehtojen lisäksi ottaa huomioon perustuslain 125 §:ssä säädetyt yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin eli taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Valintaprosessi

Määräajassa virkaan jätti hakemuksensa 24 henkilöä, joista kolme perui hakemuksensa. Hakijaluettelo on liitteenä 1. Hakijoiden esittämät ansiot, koulutus, kielitaito ja työkokemus ilmenevät hakemuksista. Hakemusten perusteella laadittu yhteenveto on liitteenä 2.

Hakemusten perusteella ensimmäiseen haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa, joista yksi perui hakemuksensa.

Hakijoita haastattelivat ajalla 27.11.–11.12.2019 **********

Haastatelluista kolme kutsuttiin Psycon Oy:n toteuttamaan henkilöarviointiin.

Henkilöarviointien jälkeen ********** haastattelivat ajalla 30.-31.1.2020 **********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

**********

Perustelut valintaesitykselle

Haastatteluissa erityistä huomioita kiinnitettiin johtamistapaan ja kokemukseen muutosten johtajana, valmiuksiin työskennellä vaikuttavasti verkostoissa sekä valmiuksiin edistää yhteistyötä niin toimialan kuin kaupungin sisäisesti. Lisäksi arvioitiin hakijan näkemyksiä toimialan kannalta kriittisestä hankintojen johtamisesta, sekä hakijan ajatuksia kaupunkistrategian toteutumisen kannalta keskeisen kiinteistöstrategian toimeenpanosta ja jalkauttamisesta.

Kaupunkiympäristölautakunta katsoo hakijoiden hakuasiakirjoista, haastatteluista, henkilöarvioinneista ja aiemmista näyttöistä ilmenevien seikkojen perusteella, että valittu on teknisen johtajan virkaan parhaiten soveltuva.

Valitun vahvuutena on hänen monipuolinen kokemuksensa rakentamisen, rakennuttamisen ja kaupunkikehittämisen alueella. Hän on työskennellyt johtamis- ja kehittämistehtävissä erityyppisissä organisaatioissa konsulttiyrityksistä rakennusliikkeisiin ja julkishallinnon organisaatioihin, jolloin kaupunkiympäristön hankkeet, tilaomaisuus, ylläpito ja palvelut ovat tulleet tutuiksi monesta eri näkökulmasta. Nykyroolissaan hän osallistuu merkittävimpien kaupungin omien rakennus- ja korjaushankkeiden kaupunkitasoiseen ohjaukseen hankkeiden ohjausryhmien jäsenenä. Hän tuntee siten hyvin tehtävän vastuualueen, haasteet ja yhteistyökumppanit, mutta myös laajemmin kaupungin toimintaympäristön ja menestystekijät.

Hänen johtamiskokemuksensa kattaa erityyppistä johtamista perinteisestä suorasta, asemaan perustuvasta johtamisesta prosessien, verkostojen ja projektien johtamiseen, jolloin osallistamisen, sitouttamisen, yhteistyön ja jaettujen tavoitteiden merkitys johtamisessa korostuu. Hän on kattavasti verkostoitunut niin kotimaassa kuin kansainvälisesti, ja hänen lähestymistapansa on asiakaslähtöinen, ennakoiva ja yhteistyötä edistävä. Tätä todentaa hänen pitkä kokemuksensa työskentelystä tehtävissä, joissa menestyminen on edellyttänyt aktiivista yhteistyötä usean eri intressiryhmän keskiössä. Vuorovaikutustaidoiltaan hän on jäsentynyt ja selkeä, ja esimiehenä hänen johtamisensa perustuu mitattaviin tavoitteisiin, kannustavuuteen ja avoimeen keskusteluun.

Esittelijä

kaupunkiympäristön toimialajohtaja

Mikko Aho

Lisätiedot

Anne Lappalainen, Henkilöstöpäällikkö, puhelin: 310 64928

anne.k.lappalainen(a)hel.fi

Liitteet

1

Hakijaluettelo KYMP-02-9-19, henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu

2

Hakijayhteenveto KYMP-02-9-19, henkilörekisteri, julkisuus rajoitettu

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano

Tiedoksi

Virkaan valittu

 

Postiosoite

Käyntiosoite

Puhelin

Y-tunnus

Tilinro

PL 58200

Sörnäistenkatu 1

09 310 1691

0201256-6

FI06 8000 1200 0626 37

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsinki 10

Faksi

 

Alv.nro

kaupunkiymparisto@hel.fi

https://www.hel.fi/

 

 

FI02012566